Sziasztok! kb. 1 hónapja vásároltam használtan egy LENCO IPOD TOWER 1 készüléket de sajnos távirányító nem volt hozzá, ezért a rádiót nem lehet behangolni+ sok mindent még :) Ehhez a készülékhez keresek távirányítót vagy ami ezzel kompatibilis. Köszönöm.
Nem tudom, jó topicba írok-e, de ez tűnik a legkézenfekvőbbnek. Pinnacle PCTV Remote Controller beállításával kapcsolatban érdeklődnék. A problémám az, hogy bár a távirányító tökéletesen működik alapértelmezésben, saját funkciókat nem tudok hozzárendelni az egyes gombokhoz. KMPlayerrel próbálkoztam.
Kipróbáltam több olyan programot is, amely ismeri ezt a típusú távirányítót.
- uICE: general configban beállítottam a "Pinnacle PCTV"-t, majd hardware setup-ban a megfelelő portot, az actions-ben megpróbáltam 1. egy már létező parancs működését felülírni 2. egy új parancsot hozzárendelni egy üres parancshoz 3. a kmplayer-t egy új alkalmazásként felvinni, és közvetlenül oda beállítani egy új parancsot Azonban sajnos továbbra is csak a default parancsokat tudja értelmezni a távirányító, és a saját magam által felvitteket nem.
- PC Remote Control: felvittem egy új távirányítót, majd amikor egy új parancsot akarok felvinni, akkor kezdődnek a gondok. Megjelenik az ablak, amely várja annak a gombnak a lenyomását a távirányítón, amelyhez parancsot szeretnék hozzárendelni - azonban a program nem ismeri fel azt, nem tudja parancsként értelmezni. Látszik, hogy amit beütök, azt érzékeli a gép (balra-jobbra nyilakkal például lépked az ablak gombjai között), azonban nem új parancsként értelmezi azt.
Ezen kívül próbálkoztam WinLIRC-el, és a topicban már korábban kilinkelt eszközzel is, egyikkel sem jártam nagyobb szerencsével: WinLIRC-hez az alábbi tutorialt találtam: http://users.skynet.be/RafkeP/tutorials/remote/, azonban amikor odaértem, hogy állítsam be a saját config fileomat, elakadtam (nem tudok róla, hogy rendelkeznék saját config fájllal)
Néhány további dolog: - Vistát használok - Illesztőprogram-frissítés rendben - A gyártó honlapján semmi hasznos infot nem találtam
Tud valaki ebben valami segítséget nyújtani? Egyáltalán lehetséges a manuális konfigurálás, vagy elégedjek meg azzal, amit tud? Esetleg elképzelhető, hogy az infra vevő mellé szükség van még valami másra is, hogy saját konfigurációt fel tudjak vinni?
Bocsi a kérdésért. Biztosan ezerszer tették már fel... de ha veszek egy GIGABYTE GT-U7000-RH tuner kártyát - mert ahogy látom, br 5 ezerért olcsóbb, mintha egy usb-s távirányítót vennék - akkor a hozzá adott távirányítót tudom használni általános jelleggel is a notebookhoz, mondjuk a gom player irányítására, vagy csak a hozzá adott tuner progi megy majd. Sztem mennie kéne a telepített driveren keresztül, de még egyáltalán nem foglalkoztam a témával, így nem is tudom, milyen buktatói lehetnek. Előre is köszi minden választ! Z.
Igen, ezt még meg akarom nézni, hogy van-e nekem való típusban. Gondolom nem taníthatóra gondolsz, mert azok drágábbak, hanem ami előre be van programozva, ugye?
A hátrányuk csak annyi, hogy idősebb családtagnak lesz, és esetleg megzavatja majd őt, hogy teljesen másként néz ki a távirányító, mint korábban.
Igen, tipikusan a márkaboltokban. Valamint úgy ötödannyiért bármelyik elektronikai nagyáruházban (MediaMarkt, ElectroWorld, Saturn) univerzálisakat, amelyeket gyakorlatilag minden forgalomban levő készülékhez használhatsz. Természetesen ezek között van bóvli is, jó is; ha nagyon olcsó, akkor rögtön gyanús. De nálam például egy Meliconi gyártmányú darab szolgál ki egy Thomson tévét évek óta, minden hiba nélkül.
Cseréld le a gyári progit! Mármint a távirányítóét!
Több megoldás is van, nálam egy direkt erre készült progi van fenn. Nem hogy a winampot, de szinte bármit tudsz vele irányítani. Még az egérpointert is. :) Van atl+tab meg amit akarsz. Csak a nevét nem tudom most megmondani, meg hogy honnan szedheted le. Merthogy nem a saját gépem előtt ülök. :( (De ha érdekel megnézem.)
Vagy használhatod a winlirc-et is, csak ahhoz még kell egy + progi vagy plugin a winamphoz. Előnye viszont, hogy bármilyen távirányítóval működik. Valamint össze lehet dobni hozzá egy vevőt, ha valakinek nem lenne a tunerkártyájához.