Nem a híresség számít, Jean Gabin is híresebb volt Delon-nál, de mind színészóriások voltak abban a korban.
Delontól a kedvenc filmem a La Tulipe noire(A fekete tulipán).
Egyszer gyerekkoromban feliratozva néztem a TV5-ön, a felét ha értettem, pedig akkor még alig beszéltem franciául.
Delon elsőrangúan vív, lovagol és becserkészi az arisztokratákat.
Nagyon sokoldalú színész volt, egyfajta univerzális francia ikon, aki a francia történelmet is képviselte, hiszen egyaránt játszott bárót, ficsúrt, bérgyilkost, gengsztert, zsidót a megszállt Franciaországban, bokszolót.
Hollywoodba sosem sikerült betörnie igazán, de ez a 70-es évek után már nem érdekelte.
Számomra ő marad Gabin-nel, Montand-nal és Belmondoval a nagybetűs francia színész. Komédiások voltak jó páran (Bourvil, de Funès, P. Richard, Clavier, Fernandel), de ennyire univerzális színészek kevesen.
2018-as cikk. Azt hiszem, mi, fiatalabbként, el sem tudjuk képzelni, hogy mikor Alain Delon volt annyi idős, mint mi most, mennyivel szebb lehetett az akkori világban élni. Örülök, hogy a nagy riválisban, Belmondo-ban, végül barátra lelt.
"Alain Delon a pályafutása hatvanadik évfordulóján kiábrándult interjút adott a Paris Match nevű francia lapnak. A 82 éves legenda elmondta: sajnálkozás nélkül fog meghalni, mert utálja a kort, amelyben élünk.
"Nincs többé tisztelet, nincs adott szó. Csak a pénz számít. Egész nap csak a bűnözésről hallunk. Tudom, hogy sajnálkozás nélkül hagyom majd itt a világot" – idézi az MTI az interjút, amelyben Delon a pályája mellett a családjáról, a nőkről és az elvesztett barátairól is mesélt.
"Az élet már nem tartogat számomra sokat, mindent megismertem, mindent láttam már. De mindenekelőtt utálom ezt a kort, hányok tőle" – mondta Delon, aki a szerelmi életéről is elkenődötten beszélt, ugyanis hiába keresi, nem találja az igazit.
A színész egy olyan nőt keres, aki elkísérné őt a végsőkig, de még nem találta meg. "Nem állítom, hogy nincsenek jelöltek, akad vagy tíz, de egyikük sem olyan, akivel be tudnám fejezni az életemet" – mondja."
Az igazság az, hogy egy kegyeletről szóló topikot összetévesztettél valami egész mással. Egy színész-legendáról van szó benne, aki nem kell, hogy elnyerje a tetszésedet, avagy a te idevaló ízlésednek nem
volt megfelelő. Ám ez azért nem kellett volna, hogy egy olyan összehasonlításra adjon neked okot, ami
itt nem szokásos. A kedvenced itteni felemlegetése nem tette őt nagyobbá és Delont se kisebbé. Nem is érthető, hogy miért kellett ezzel, itt és most előhozakodnod.
Azért köszönet és hála légyen néked, hogy sikerült itt elhelyezned ezt a felettébb magvas, épp ideillő gondolatot. Részemről csak annyit tennék az előzőkhöz, hogy még nagyon közeli mezsgyéjén vagyunk
annak, hogy Delon régi pályatársa és barátja J. P. Belmondo távozott és így ketten - együttesen, még nagyobb hiányt, űrt hagynak maguk után. És ha, egyszer - már itt tartunk. a magam részéről ennek
egyik leg - maradandóbb emléke jut eszembe, a "Borsalino"- Isten legyen veletek, mindkettőtökkel.