Keresés

Részletes keresés

nyomtatófej Creative Commons License 2024.08.16 0 0 38

Sziasztok!

HP Designjet 500 plus plotteremben a Hp C4811 nyomtatófej megadta magát. Valószínűleg az összeset cserélni kellene, de a Hp már nem gyártja és nem is kapható. Látok a neten kínai utángyártottat.

Van-e valakinek tapasztalata e téren, ill. tud-e valaki megbízható forrást, esetleg eredetit.

Előre is köszönöm a válaszokat.

morcos csodagyerek Creative Commons License 2020.05.19 0 0 37

Sziasztok! Ebben a problémában tud valaki segíteni?

Van egy nyomtatónk, amit sikerült ugyan Windows10 alá telepíteni, tehát látszik is a nyomtatók között, viszont még tesztoldalt sem hajlandó kinyomtatni, mert állandóan "offline" állapotú, még akkor is visszaáll erre, ha ezt kikapcsolom. Virtuális USB001 portra van csatlakozva, ami gondolom nem egy valódi, fizikai USB-portot jelent.
Azt tanácsolták, húzzam ki a vezetékét, töröljem a virtuális USB-portot, majd csatlakoztassam vissza, hátha úgy felismeri a rendszer.
Megpróbáltam törölni a nyomtató tulajdonságai lapon keresztül, de "A kijelölt portot nem lehet törölni. A kérés nem támogatott." hibaüzenetet kaptam. Ezt akkor hogyan lehet megoldani?

somytomy Creative Commons License 2019.09.18 0 0 35

Üdv!
Adott egy nem éppen új Canon MP520-as kettő-az-egyben nyomtató. Sajnos a nyomtatófejnek valami baja van, ezért bekapcsoláskor rögtön egy hibaüzenet fogad: "U051 A nyomtatófej nincs behelyezve". Az elmúlt pár év alatt (néha előveszem és elcseszek vele egy fél napot) az érintkezőket tisztogattam, hulladék tintás szivacsot kimostam, kipróbáltam mindenféle neten talált vudu-gombkombinációt, semmi. A nyomtatás ezen a ponton annyira nem izgat, de a szkennernek tudtommal semmi baja, azonban a hibaüzenet miatt azt sem lehet használni (innen is örök szégyen szálljon a firmware-specifikáció ezen részéért felelős szaki összes felmenőjére és leszármazottjára). Valaki esetleg tud erre valami ravasz megoldást?

Nagfer Creative Commons License 2017.10.19 0 0 34

Sziasztok!

Egy HP Laserjet 1015 javításában szeretnék tanácsot kérni.

A készülék azt csinálja, hogy nyomtatás közben a fixáló fólia és a Pressure Roller között megakad a papír, illetve azon a részen elkezdi félrefordítani a papírt. Eközben a papír maradék része a toner mögött felgyűrődik.

Szétszedtem, a fixáló fólia és a Pressure Roller sértetlen. A megfelelő helyeken megtisztítottam, szilikonzsírral megkentem a forgó tengelyeket.

Sajnos ezután is megmaradt a hiba, viszont egy érdekes dologra rábukkantam. Amennyiben a nyomtató külső burkolata teljesen le van szedve (oldalak, fedél, felső borítás), és kézzel benyomom a fedélnyitást érzékelő mikrokapcsolót, akkor szépen továbbítja magán keresztül a nyomtató a lapot. Igaz, hogy ilyenkor nyomat nincs, mert tuti van még valami mikrokapcsoló, ami külső házborítás nélkül elveszi a nagyfeszültséget a dobról.

Meg tudnátok mondani, hogy hol van ez a mikrokapcsoló, ami a külső burkolat eltávolítását érzékeli, de nem azonos a fedélnyitás érzékelővel?

Valami tipp esetleg a megoldásra? Fixáló fólia lehet, csak olyan üzemben nem bukik ki a hiba, amikor a hiányzó burkolat miatt nincs festék a dobon és a papíron?

Köszi

Gyulabá" Creative Commons License 2017.09.13 0 0 33

Szia hamil-kar!

Meg van még a Ricoh 4422 fénymásolód?

Ha igen, légyszi,  írj a Gyulabá"nak

Köszi

Előzmény: hamil-kar (29)
Jozsónyomtato Creative Commons License 2017.02.21 0 0 32

Sziasztok!

Van egy kivàlòan müködő Ricoh sp211su lèzernyomtatòm amit ujratöltöttem,a tuneren csipet cserèltem,de mèg mindig nem müködik.a kèrdèsem az lenne,hogy lehetne ujra müködőkèpessé tenni,vagy resetelni.csak ne kelljen uj tunert vàsàrolni,mivel elèg dràga.Ha valaki esetleg tudna segiteni ,előre is köszönöm.

originalqszi Creative Commons License 2016.12.22 0 0 31

Húúúú, ilyen volt nálunk a cégnél:))))) Asszem 1 millernél is többe volt, igaz színes!!!!! Persze vagy 5 éve!!!!!! Príma nyomtató:))))))

Előzmény: hamil-kar (29)
originalqszi Creative Commons License 2016.12.22 0 0 30

Ez a HP wifis laser nagyon jó kis nyomtató!!!!!

hamil-kar Creative Commons License 2015.10.27 0 0 29

Sziasztok!

Kicsit offolok. Mi ez és mennyiért lehet eladni? Örököltem és nem értek hozzá.

Talán valami régi irodai nyomtató vagy fénymásoló lehet. Biztos nem ér sokat, de szeretnék megszabadulni tőle és pár ezrest kapni érte. De dunsztom sincs mennyit kérjek.

Kösz a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.07 0 0 26

Nekünk Samsung SCX-4725FN 

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.07 0 0 24

Hello! A régi nyomtatók bírták még, de ezek az új toneres változatok már nem olyan megbízhatók...legalábbis szerintem. Amúgy egy személyes ügyfélszolgálaton dolgozom ott bérelt a nyomtató van (nagy), ha meghibásodik általában engem kérnek meg nézzek rá, de sokszor beletörik a bicskám. oda kell a szakértelem. Otthonra mindenképp samsungot ajánlanék, de csak eredeti tonerrel, mert a töltéseken sokat húznak a számtech boltok és volt már rá példa, hogy az 5. lap nyomtatása után kiírta a hibakódot...12 ezer...nem "váltották" vissza. 

Előzmény: Törölt nick (23)
originalqszi Creative Commons License 2015.03.23 0 0 21

Tömítetlenség:((((

Előzmény: Webon (20)
Webon Creative Commons License 2015.03.16 0 0 20

Sziasztok! 

Van egy Mutoh Rockhopper nagy formátumú nyomtatóm. Szét kellett szednem, hogy a fejeket megtisztítsam. Összeraktam, minden jó is de nem akarja felszívni a tintát a tartályokból (minden csövet átmostam a tisztítás során). Mi lehet a gond?

Köszönöm, üdv! 

originalqszi Creative Commons License 2015.03.10 0 0 19

Talán a Lexmark huhoz kellene fordulni:))) Hátha olyanok, mint a HP:)))))

Előzmény: cucu (17)
cucu Creative Commons License 2015.03.06 0 0 18

Egyébként a 32 Bytessel működött nekem is a Lexmark nyomtatóm. De aztán meghalt az alaplap és ahol cserélték, ott a 64 Bytes op. rendszert tették fel. Most vagy vissza telepíttetem a 32 Bytest, vagy veszek másik nyomtatót.

Előzmény: Laci 1969 (13)
cucu Creative Commons License 2015.03.06 0 0 17

Üdv Öreg Cimbora!

Nekem pedig Lexmark nyomtatóm van és amióta W7-re átnyergeltem, azóta nem lehet használni, bármit csinálunk is vele. 

Ezt hová írjam meg, ezen kívül?:) 

Pedig alig-alig használtam, sajnálom így kidobni. Talán ha 100 oldalt kinyomtattam vele.

Előzmény: originalqszi (16)
originalqszi Creative Commons License 2015.03.06 0 0 16

Nem fogjátok elhinni, hogy mi történt:)))) Van egy HPLJ 1220asom scannelő feltéttel és amikor a W7 hez cstlakoztattam minden nagyon szép volt, minden nagyon jó csak a scannelés nem indult rajta:((((( Nosza hp.hu, upgrade, driverek, igen ám, de W7 re nincs 1220 apgréd:(((( Megjelent egy feed back, hogy elégedett vagyok é??? beírtam, hogy nem és végre már a W7-re is lehetnének ápgrédek, megezmegaz és elküldtem őket:DDD 

Amikor kikapcsoltam a gépet, írja ám, hogy ne kapcs ki, várgyál!!! OK mondom aztán mikor leállt otthagytam!!!! 

Ma bekapcs és csak próba képen beindítom a scannelést ÉS LÁSS CSODÁT, MEGY!!!!! Ezek csak úgy ráküldték a masinámra az upgradet?????

No mindegy, meg akartam köszönni nekik valahol, DE HOL???? Azt hiszitek, hogy valahol lehet ezeknek írni???????:DDDDDD

tóth zoltán 1970 Creative Commons License 2015.02.15 0 0 15

Sziasztok. Van egy hp nyomtatóm aminek a szines patronjában bevan száradva a sárga meg a vörös szín:-( Mit lehet vele ilyenkor kezdeni?? Már beáztattam forró vízbe a patront mert kaptam egy ilyen tippet de sajna csak a kék jön belőle.Van valakinek valami ötlete?

alexandre33 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 14

canon mp 250

hello

nemreg vasaroltam egy canon mp 250 t,szeretnem tudni utolag milyen tintaval tudnam ujratolteni?,vagy ha kifogy majd a tinta hogy tudom resetalni a nyomtatot

Laci 1969 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 13

Hello Mindenkinek !

A közelmúltban WIN 7 64 bit operációs rendszerre tértem át és ez többek között azzal is járt, hogy régi nyomtatóimat megfelelő driver hiányában nem igazán tudom használni.

Ezért CAD alkalmazásaim kiszolgálására egy viszonylag még elfogadható árú, HP Designjet 110 plus nyomtató megvásárlását fontolgatom.

Bár elvileg Vista kompatibilitása miatt használhat WIN 7 alatt, igazán az győzne meg, ha valakinek erre vonatkozóan tapasztalatai is vannak. 

Kérem aki tud segítsen.       

Gábrusz Creative Commons License 2009.12.06 0 0 12

Sziasztok!

OKI Microline 380 mátrixnyomtatóhoz keresek illesztőprogramot Windows XP-re. Bárhol kerestem, letöltőprogram nem jött, csak duma. Több helyütt írták, hogy töltsem le a Driver detective-t. Le is töltöttem, de az úgy látom, csak a meglévő programok ellenőrzésére hajlandó. Máshol e-mail címet kértek, de nem jött még levél.

Előre is nagyon szépen köszönöm, ha tudtok segíteni!

UPdown Creative Commons License 2005.01.29 0 0 11
Sziasztok!

Örököltem egy Epson Stylus 1000-es tintasugaras „matuzsálem” nyomtatót. Eddig minden :).

De, A/2 méretben nyomtattam és a hosszanti vonalakat hullámosan nyomtatja. A keresztirányúakat (a fej mozgásával egyező irányú vonalakat) szerencsére totál egyenesen. Tudjátok mé van az hogy a következő sorok apró vonaldarabjai mindig odébb esnek? -ettől lesz az egyenes vonal hullámvonal :( -

Állítólag kalibrálni lehet valahogy a nyomtatót.

Leírást nem kaptam az Epson-hoz.

Tudtok olyan oldalt, ahol még olvasható -magyarul- kézikönyv a fenti típusú Epsonról?

PLS

rukh Creative Commons License 2005.01.10 0 0 10

Hi!

Színes lézer nyomtatóhoz milyen papírokat célszerű használni szövegek, ábrák, fényképek esetében? Tintasugarasokhoz széles a papírok választéka, de mi a helyzet a lézerekkel?

Üdv és kösz, Rukh

Dangábor Creative Commons License 2005.01.03 0 0 9

Üdvölzök Mindenkit!

Érdeklődnék hogy van-e valakinek valami ötlete arra hogy van nekem egy

Canon S750-es (nagyon hasonló a Canon i550-hez) nyomtatóm amit irodai nyomtatónak adnak el és 16lap/perc-es sebességű nyomtatásra képes. Ehhez képest az enyém 2 nyomtatási lap között 28 másodpercet vár de az első lapnál mikor befűzi a lapot akkor nagyon gyors szinte köpi a lapot de a második... befűzés után vár és nem tudom miért pedig egy irodai nyomtatónka szerintem nem szabadna várnia ilyen sokat.Mondták már hogy lehet hogy azért hogy megszáradjon a festék az előző lapon amit kinyomtatott, de minden minőségben vár még vázlat minőségben is és ott nem kell várni a száradással.

Ezzel kapcsolatosan várnék ötleteket.Előre is köszi. Gábor

Gonzalo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 8
Lehet, hogy megtartják maguknak és nem mondanak mindent el. A lényeg, hogy most jó.
Előzmény: HWDr (7)
HWDr Creative Commons License 2004.12.15 0 0 7

Voltak olyan rendesek, és szervízelés előtt kiküldtek egy srácot megnézni.

Mint kiderült, valami miatt úgy meghibbant a nyomtató, hogy lockolta a menüjét, és elérhetetlenné vált ezáltal minden infó. A szervízes srác kijövetel előtt átküldött egy kombinációt a lezárás-feloldás elvégzéséhez.

Nem jött össze, azt hittük mi bénázunk megint.

De amikor kijött az ürge, neki sem jött össze.

Most ott tartunk, hogy 54000-ért feloldották a menünket valahogy mégis...

Úgyhogy itt a vége. Valamit nem mondtak el sztem, mert mióta visszahozták a nyomtatót, gond nélkül tudom feloldani és zárni a menüt.

Hát így jártunk. :)

Előzmény: Gonzalo (6)
Gonzalo Creative Commons License 2004.12.14 0 0 6
Mit mondtak a szervízben?
Előzmény: HWDr (5)
HWDr Creative Commons License 2004.09.21 0 0 5

Sajnos mégsincs minden rendben, elnézték a kollégák.

A DHCP azt mondja, hogy inaktív a nyomtató. És bármit próbálunk ki, az eredmény ugyanaz.

Hálókártyát is cseréltem már benne (olyat, ami tutira működik), de semmi.

Úgy tűnik szervíz lesz belőle, ha nem tudtok jobbat.

Előzmény: HWDr (4)
HWDr Creative Commons License 2004.09.17 0 0 4

Persze, van DHCP szerver.

De minden rendben van vele, azt mondták a rendszergazdáink.

Előzmény: CSamu (3)
CSamu Creative Commons License 2004.09.16 0 0 3

Ha dhcp-s akkor kell lenni dhcpszervernek is. Van?

Ki jelszavaszta le meg ilyesmi?

Előzmény: HWDr (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!