Valaki tudna nekem javasolni egy könnyen kezelhető, ingyenes programot amivel kép sorozatokat, kis filmmé lehet varázsolni? Próbáltam már a "gimp" és "imagetoavi" programokat de egyikkel sem ment valami jól.
Nagy felbontású képekről van szó, több száz képes sorozatokkal. Bármilyen nemű segítséget előre is köszönök!
Jó régi poszt, de érdekelne egy dolog, hogy gondoltad a 3 akkut cserélni? Leállítod addig a timelapse-et? Vagy a 10 másodperc alatt kicseréled és megy tovább minden mintha nem történt volna semmi?
Segítségeteket, véleményeteket szerettném kérni az alábbiakban:
Egy barátom edzőtermében fog egy nagyobb graffiti készülni, előre láthatólag 5-7 óra alatt. És az intervall beállításán gondolkodom folyamatosan. A netet bújva (kalkulátorokat használva), azt találtam, hogy 10 másodperces időközönként készítve a fotókat az 24 fps-el rendelkező videó 105 sec hosszú lesz.
Vajon jó e ez az intervall érték, avagy mit javasolnátok ehelyett?
A felszerelésem: Pentax K3II (rendelkezik intervall móddal) +Pentax 17-70/f4-es objektív + Giottos állvány. 3 akkumulátor lenne velünk és a töltő, hogy folyamat mehessen az újratöltés is, valamint egy 128GB + 64GB-os kártya (két mem. foglalata van a K3-nak).
Tetszik, megnéztem több videódat is. Régóta szemezgetek hasonló termékekkel, illetve, ha lenne időm, már magam is nekiálltam volna valami ilyesminek.
Persze nagyon nem biztos, hogy ilyen jól sikerülne... :)
Ne vedd kérlek túl komoly érdeklődésnek egyelőre, de érdekelne még jópár dolog a megadottakon kívül:
- Milyen akksi jár hozzá, és az milyen nehéz, és az kb. mennyi időre, vagy hány cm mozgatásra elég mondjuk egy 2kg-os szettet?
- Ha nem jár hozzá, milyent kell hozzá venni, és az nagyjából milyen költségvonzatú?
- A maradékok egésze (tehát az akksin kívül minden) milyen nehéz?
- 150cm gondolom a teljes hossz, és ha igen, akkor ebből mennyi a ténylegesen használható út? (Ha ez a bejárható út hossza, akkor mennyi a teljes hossz?)
- Minimális és maximális sebesség (mm/s)?
- Van-e benne step-elés, vagy csak folyamatos haladás?
- Ha van step-elés, akkor tudja-e vezérelni mondjuk 2 step között beállított késéssel valamilyen interfészen kereszül a kamera elsütését (pl. nikon MD-DC2 a D7000-hez)?
- Mennyire akadozásmentes a haladás mondjuk 2kg teherrel?
- Milyen karbantartási igénye van sűrű/ritka használat esetén?
- Mire és mennyi időtartamra szóló garanciát vállalsz és milyen formában?
- Nem garanciális meghibásodás esetén alkatrészek beszerzése mennyire nehézkes?
Most ennyi kérdés jutott eszembe. Ezek a válaszok szerintem mást is érdekelhetnek, mielőtt 150.000-et kiadnak házi készítésű eszközre. A "házi" kifejezést egyáltalán nem sértésnek szánom!
1.5 méter Anyaga :Alumínium Felület kezelés: Színterezés Wireless távvezérlés. Manuális vezérlés. Time lapse funkció.
A slider két állványon is használható, csatlakozási pontok kialakítottak, pl gyorscsere adapterhez stb. Használható vízszintesen, döntve, megfelelően biztosítva függőlegesen. Akkumulátorról és hálózati adapterrel használható, vezérléssel kényelmesen beállítható a kívánt kamera mozgató sebesség.Készülék végállás kapcsolókkal is el van látva. Termék kipróbálható! Próba egyeztetés után akár Budapest, Szolnok stb.
Még nagyon kezdő vagyok a témában, elsősorban éjjeli fotókon gondolkoztam, "csillagfelvételeken", és azt szretném valamivel megoldani, hogy ne kelljen reggelig kattintgatni a masinámmal. Sony a57-em van, és elvileg nemigen van hozzá olyan kioldó, amit beprogramozhatnék, hogy az nekem x ideig x másodpercenként exponáljon. Milyen más alternatíva/megoldás jöhetne szóba? Köszönöm előre is a válaszokat!
"Valaki tudna nekem javasolni egy könnyen kezelhető, ingyenes programot amivel kép sorozatokat, kis filmmé lehet varázsolni? Próbáltam már a "gimp" és "imagetoavi" programokat de egyikkel sem ment valami jól. Nagy felbontású képekről van szó, több száz képes sorozatokkal. Bármilyen nemű segítséget előre is köszönök!"
Én a PhotoLapse nevű programot használom, szerintem egészen jó, egyszerű és ingyenes. (érdemes a képek nevét megváltoztatni mondjuk egy sima háromjegyű számsorozattá mert amúgy csinálta már, hogy megállt valamelyik képnél). Tegnap 982db 1280x720-as képet fűztem össze vele:
A nyák terv is meg van. De szerintem egyszerűbbet is lehet ennél építeni. Már ha tényleg építeni akarsz elektronikát is. Ugyanis ehhez egy 128x64-es grafikus lcd-t illesztettem, aminek a gui-ját is meg kellett írni.
Mindent magam csináltam. A sín egy aluprofilból van, amit a baumaxx-ban vettem. Ilyenből van 2 egymás mellé rögzítve 100mm-re egymástól. Azon siklik a kocsi.
Léptetőmotorral oldottam meg, a 2 métert nagyjából 24 ezer lépésből teszi meg. Programozható az expozíciók száma, az expozíciós idő, az expók közötti idő és a bejárt úthossz. Videó módja is van, akkor a sebességet és az úthosszt lehet megadni. 4db ceruzaakkuról üzemel.