Alapításkori gondolatok!
Úgy gondoltam, és ez egyre többekben is megfogalmazódott, hogy Budafok - Téténynek szüksége lenne egy valódi, gyűjtő, befogadó, pozitív szemléletű törzsasztalra, ahol mindennapjaink apró-cseprő ügyei mellett megbeszélhetjük a közélet eseményeit éppúgy, mint megismerkedhetünk kerületünk értékeivel, helytörténetével, hagyományaival, kultúrájával, de beszélhetünk a város alakulásáról, fejlődéséről és neuralgikus témáinkról, így környezetünk állapotáról, teendőinkről. Mindez egy hosszú mondatba foglalva, persze nem fért bele a topic címbe, de elsősorban ezeket gondolom, javaslom itt napirendre venni és ezzel kapcsolatban álló embereket meghívni, és persze sok mindenki mást, kerületieket, vagy akik csak érdeklődnek utánunk, korábban itt laktak, emlékeik vannak.
Szeretném tehát, ha beindulna itt egy igazi fórum, nem feltétlenül napi hozzászólások százaival, vagy csevegéssel, de néhány aktuális, fajsúlyos vagy kevésbé, de sokakat foglalkoztató ügy áttekintésével és folyamatosan helyi kulturális, történeti értékeink bemutatásával. Utóbbi szempontból is nagy kincsestár kerületünk és messze nincs kihasználva, bemutatva a már feltárt sok érték, anyag.
Persze várom a javaslatokat, az észrevételeket, merre menjünk, és azok csatlakozását, akik eddig is nézegették a kerületi vonatkozású topicokat, de belépni, hozzászólni nem akartak.
Moderációval kapcsolatos kérdéseknek a helye:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9186758 itt található!
Üdv! Édeasapám rokonait kezdtem el felkultatni. Sajnos édesapám, Lotz Gyula fiatalon meghalt, 30 évesen, borász volt Budafokon, és a húszas évei elején megszakította a kapcsolatot a családjával. Édesapja Budafokon élt, bőrdíszműves volt ha jól tudom. Volt egy lány testvére Mariann, de róla sem tudok semmi többet. Valahol a Kurt vendéglő környékén lakhattak ha jól emlékszem. Ha tudna valaki információkat a családjáról, merre indulhatok el....nagyon örülnék neki. Köszönöm, Klára
Nekem Pázmányi Gábor (a doktor fia) gyerekkori barátom volt, később az olajosoknál együtt dolgoztunk, amig el nem ment külföldre (talán Amerikába), azóta nem tudok róla
2011.02.15-én ezt írta egy post-ban: Sajnos személyesen őt már nem ismertem, így nem tudom, milyen respektje volt Pázmányi (Lutz) doktornak (családfákat és nemesi okleveleket láttam Kláriéknál) otthon, de szakmailag elismertséggel rendelkezett. Jeles tanárai voltak (leckekönyveiből őrzök néhányat), jó tanuló is volt, nagyon sok, általa elnyert sportérmet kaptam meg özvegyétől, többségét vívásban szerezte...
Nekem apai nagymamám testvére volt Lutz György, őrizzük a családi hagyományokat, apám testvére még él, aki a ciszterci gimnáziumba együtt járt Lutz Györggyel.
Nagyon nagyon boldog lennék, ha a családfákról, oklevelekről, leckekönyvről, sportérmekről tudna fotókat küldeni!
Előre is hálás köszönettel! Kövesdy Tamás, +30 456 56 37 (Nagyapám, Kövesdy József vette feleségül Budafokon Lutz Erzsébetet, akinek a testvére Lutz / Pázmándi György, édesapjuk id. Lutz György a Törley pezsgőgyár pezsgőmestere volt)
Gondolom, ennek lezáró műveleteként újraépítették a munkák idejére elbontott gátat, és ez nagyobbra sikeredett. Nem tudom, hogy a kerékpárosokat szándékosan zárták-e ki (az egyik oldalról), erre talán Villa tudna válaszolni.
A felsogallai Nikoletti csalad leszarmazottja vagyok .Erdeklodnek hogy van valakinek informacioja Michael Nicoletti-rol aki Felsogallan szuletett,Martonvasaron vette felesegul Grosz Katalint es Nagyteteny-en szulettek gyermekeik.Barmilyen informaciot elore is koszonok.E-mail hope711106@yahoo.com
A gond olyan helyeken van és nekünk elég sok céges és magán ügyeket is intéznünk kell, ahol minden ügykörnek más sorszáma van... ilyenkor az ügyintézők válogatósak, ami kényelmesebb nekik, azt veszik előre, amivel már macera van azt tologatják és csak akkor foglalkoznak vele, ha már nincs választásuk, vagy ahhoz már sokan feltorlódtak. A postán is ez megy. Teszem azt bemegy valaki csekket feladni, vannak még ilyenek, meg olyan is, hogy csak csekken lehet feladni, bármily hihetetlen, húz egy számot, megnézi a táblán, jó, csak ketten vannak előtte hamar végez... nagyobbat nem is tévedhetne. Már 15-en toporognak egymás nyakában, várva, hogy foglalkozzanak velük is, miközben bejön valaki más ügykörre és még ki sem nyomtatta a gép a számát, már szólítják... és ez ott is rendszeres... tavaly a korlátozások alatt haladt a sor, mint a kisangyal, mert csak annyian lehettek bent, ahány nyitott ablak és az ügyintézőknek nem volt válogatási lehetőségük... Ezért jobb a Savoya parki posta, mert bár kicsi és néha sorok vannak, de ott nincs számhúzás, érkezési sorrendben megy a dolog... Ahol egységes sorszám kiadás van, ott ugyanígy működik rendesen, ahol a fentiek szerint ügykörönkénti sorszám van, ott állandó, hogy bizonyos ügykörökkel kevésbé szeretnek foglalkozni az ügyintézők... Persze ha már kiböjtölöd, hogy végre odajuss elé, akkor már nincs gond, kedvesek, aranyosak... csak amíg odajutsz...
Ez van sajnos...
Épp most jöttem meg vásárlásból, direkt kerültem kicsit arra, és az egyetlen addigi padot kívül felváltották deréktámaszokkal és vagy 6 új paddal, biztos csak dísznek, mert ennyi várakozó sosincs ott. Vagy mégis? :)
Hagyjuk... lényeg hogy akárcsak a pár méterre lévő postán, mindkettőnél ugyanaz a komenista tempó megy, mint 30 évvel ezelőtt... ha már odaevett a fene várjál paraszt míg kedvünk lesz foglalkozni veled... mindkettőnél a mi adóforintjukból kapják a fizetést és tudják, hogy úgysem mész máshova, mert messze van, a többség birkamód inkább kivárja, míg kegyeskednek foglalkozni vele...
Nálunk a boltban ilyen mentalitással egy napot nem élnének meg...
Most hogy a Kossuthot felújítják, láttam, hogy a Savoya téri buszmegállónál kibontották az úttestet és valami kockakővel borított széles csatornaszerűség van alatta, felfelé vezet a téren át templom felé... nem tudom, meddig, milyen hosszan.
Az ténylegesen csatorna (volt), vagy mi volt a funkciója, mielőtt lefektették rá az utat?