Az a bajom hogy hiába tudom lejátszani a Yamaha Stílusokat, vannak olyan stílusok amikben az említett sysex üzenetben vannak a csatorna és hangesemények.
Továbbá ha valakinek van a ROLAND stílus fájl szerkezetéről leírása, azt is szívesen venném.
Sajnos azt végképp nem találom sehol. Akkor talán azokat is fel tudnám dolgozni.
A Giglad, Varranger2, OneMan-Band, Live-Styler, sajnos nem megfelelőek az igényeimnek. Vagy nem Win10-re való, vagy már nem megvásárolható, vagy mert drága, de leginkább nem tudom igényeimnek megfelelően lekezelni vele az 5 Manual-t. Nem vagyok profi zenész és Pc programozó, csupán csak örömöm lelem benne :)
12.100 db Magyar midim van előadónként B sorban. Mind midi/kar =feliratos. Slágerek és mulatósok külön csoportban. Csere nem érdekel legalább csekély valami visszajön a rengeteg befektetésemből ! Ugyan is abbahagytam a zenélést. Nem 1000ft/ db ra kell gondolni ! :)
De 50 fillérért sem adom!Külön sem válogatom. Roland, Yamaha Korg szintikre vannak beállítva. Meg egyezünk a te örömödre! Ha érdekel a gyűjtemény írj ide : hondagy6@gmail.com
Nemcsak hogy a PSR-ek, de 2012 óta az MX és MOX szériák is beépített, teljes értékű hangkártyával vannak szerelve. Asszem ez a PSR-eknél később, az SX600-nál jött be a kis szériáknál is. (Egyre olcsóbbak az egyre nagyobb tudású chipek, így próbálnak nagyobb szolgáltatást is nyújtani - mint pl. audio felvétel/lejátszás is).
És nem csak vsti-t tud megszólaltatni, hanem usb-n két irányúlag egyszerre a windows dolgait is! Pl. youtubeon nézve és hallgatva anyagot, a hangszerrel simán hozzájátszhatsz. Viszont felvenni azt hiszem csak a belső jelet tudja, a kívülről érkezőket nem.
Van valakinek tapasztalata az újabb Yamaha PSR-E(W)xxx modellekkel? A leírása szerint (ASIO) hangkártyaként (ugyan csak 44.1khz 16bit) is használhatók, ezek szerint a hangszóróin mehetne a VSTi.
A Midi Device igazából arra van, hogy ha az eszközödet a rendszerbe "integrálod" vele, akkor átveszi a patch listát. De a kommunikációt más vonalon fogja biztosítani.
Sztem a Lead csak arra tartalmaz usb portot, hogy a szoftverével maceráld. Nekem Electro 3 van, az is max a firm. update és a sample management dolgaira használja. Későbbi cuccoknál jött be, hogy végre az usb-n midit is kommunikáljanak. Szóval DIN aljzatokon kell bekötni a rendszerbe és a hangkari legyen a midi i/o!
Adott egy Cubase 8.5, illetve egy Nord Lead A1 szinti. Azt szeretném, hogy a szintetizátor hangbankját tudjam használni virtuális hangszerként. Az istenért nem tudom megszólalásra bírni a Cubase-ben. Összekötöttem, installáltam Midi Device-ként, de az outputnál csak a Focusrite USB Midi Outot tudom kiválasztani, a Nordot nem.
ha hibás az eszköz (de miért lenne mind2 az?) "eláraszthatja" MIDI üzenetekkel a rendszert
esetleg valami windows (ha win?) alaplap/driver frissítést nézni, de nem nagyon szokott sima USB MIDI eszközzel (gondolom mindkettő külön drver nélküli) gond lenne, persze lehet
Magát a programot kezeli a gép, mert a virtuális billentyűzettel simán akadás mentesen megy, akár komplett bonyolult dal is a Reason-ben. Csak a MIDI eszköz nem működteti.
mondjuk valóban elég régi/karcsú az a gép (+4GB RAM nem ártana bele, meg SSD, ha most nem az van), de azért egy lightosabb vsti-nek mennie kellene (mondjuk lehet nem ágyúval kellene kezdeni)
esetleg - ha amúgy reszponzív a gép -, tehetsz egy próbát vmi web-es szinitvel is pld. http://juno-106.js.org akár MIDI kontroller nélkül is
Hogy mit, és mennyi adatot küld bármelyik - MIDI - kontroller, azt meg tudod nézni pld. a MIDI-OX programmal.
Az EWI Solo biztos küld sok modulációs adatot?, de a MIDI bill. jellemzően 1 billentyű. le/fel engedésekor 2 üzenetet (...lehetne bonyolítani) kellene küldjön, lásd a note-on és a note-off üzeneteket hangonként.
Esetleg nem vmi gagyi (már bocs) USB-MIDI adapter is van a dologban (bár az EWI USB ahogy látom),m ert azzal lehet MIDI adat vesztés is.
Ha nem jön a note-off, az gond, de szerintem nem ezzel lesz gond, hanem inkább ami utána történik - ti. a hang előállítása.
Milyen hangszer állítja elő a hangot? /azt bírja-e egyáltalán a gép - mekkora terhelést ír akár az audió szoftver/
Milyen hangkártya drivert használsz, mekkora puffer? (ASIO, ASIO4ALL?)
Én (kezdetnek) kipróbálnék valami egyszerű VSTi-t valami egyszerű host-al, hogy azokkal mennyire használható.
Sziasztok! Nem vagyok rutinos a MIDI világában, ezért segítséget kérnék tőletek. Az Akai Solo hangszeremmel nem működött rendesen a Reason program, meg úgy alapból egyik sem.(Band in Box, Sibelius..) Akkor az volt a mondás midi fúvós körökben, hogy nem képes feldolgozni a "sok" infót a gépem és a program, amit az Akai kiad. Csakhogy azóta vettem egy kis billentyűzetet,(Midimaster Plus) ami szintén nem működik. A hibajelenség a következő: A jel átmegy, mert a hang megszólal. Az első egy két hang, aztán beragad és folyamatosan szól. A billentyűzetnél annyi, hogy ha nagyon lassan ütöm le a hangokat, mondjuk 2mp idő alatt, akkor több hang is megszólal, de hamarosan az is beragad. Előfordul, hogy egy hármashangzat is megszólal. De semmi több. Az összes USB portot kipróbáltam. Ez a gépem alap specifikációja.