Elindult Magyarország első 21-es körzetszámú szolgáltatója. Ebbe az irányba halad a T-Com (Magyartelekom, Matáv) a Klip-el, ezt várja a NeophoneX közönsége is. Gyanítom, hogy hamarosan mások is ringbe szállnak.
Ennek a fórumnak a cálja, hogy megosszuk a tapasztalatokat ezekről a szolgáltatókról egymás között.
Az első 21-es körzetszámú szolgáltató: http://www.mikrohalo.hu/
Ez a szám-többek között- imént engem is hívott. A Tuecaller appal azonnal letiltottam, de "van másik!" felkiáltással több száz 21-es szám van, arról is hívogatnak. Ezért ideiglenesen beállítottam az appot, hogy csak azok a számok hívhassanak,-MA DÉLUTÁN- melyek a saját telefonkönyvemben szerepelnek.
Ennek viszont lehet egy hátulütője- pld. a nejemnek rendeltem egy étrendkiegészítő klassz csomagot és ma reggel már a posta futára hívott is, hogy megjött a házunkhoz.
A nejemnek is feltettem az új mobiljára ezt az appot és pár perccel ezelőtt szintén kapása volt egy 21-es számról. Neki viszont véglegesen beállítottam, hogy senki más- sem rejtett, sem külföldi, etc...- ne hívhassa, csak azok, akiket ismer.
Be másolom ide a DIGI oldalán lévő ismertetőt, talán beszedésebb:
KEDVEZŐ DIGI-S VEZETÉKES TELEFON TARIFÁVAL BÁRHONNAN TELEFONÁLHAT!
A 21-es körzetszámú (nem helyhez kötött=nomadikus) telefonszámokkal akár a világ bármely részéről egyszerűen akár a mobil eszközén keresztül is élvezheti a kedvező DIGI díjszabásokat.
Előnyei:
nagyfokú mobilitást biztosít: bárhol (akár külföldön, akár otthonától távol az országban) a kedvező DIGI előfizetési díjakkal tud hívni hazai és külföldi fix/mobil telefonszámokat (akár külföldről hív hazai előfizetőt, akár Önt hívják)
kedvező DIGI percdíjak
külföldön nincs raoming díj
a DIGI előfizetők egymást ingyenesen hívja bárhonnan
egyszerű használat
Mi szükséges a szolgáltatáshoz?
Internethez kapcsolódni képes eszköz (mobil okos telefon, számítógép, laptop, notebook) vagy VOIP típusú telefonkészülék
A DIGI-től igényelt: 21-es körzetszámú telefonszám + felhasználónév + jelszó + az eszközzel csatlakozandó szerver címe
a csatlakozást segítő alkalmazás, melyet az eszközre előzetesen kell telepíteni (DIGI által javasolt (SIP kliens program): zoiper - beállítási útmutatóját itt találja), VOIP telefonra nem kell külön alkalmazást telepíteni
megfelelő sávszélességű (64/64) internetkapcsolat (free wifi, kábeles, vagy mobil internet)
Mert, mi van ha hívnak? Véletlenül bele fog szólni aki keres téged, ha felveszed? Mire kell figyelni? Mitől féltek?? De komolyan. Én nem is értem...
Mert nem ismeritek, hogy ez milyen körzet? Mert ma már csak mobil körzetek léteznek, földrajzi körzetek nem is? Vagy a három nagy mobilszolgáltató hívókorzetén kívül nem is lehet már más? Gondolom a Tesco mobilt is letiltottátok meg kinyomtátok mert az 31-es volt. Most ugyanígy csináltok az 50-es DIGI mobillal is, csak mert tudatlanok és félősek vagytok?
Díjak miatt? Ha hívsz valakit fizetsz a tarifacsomagod szerint. A fogadott hívás ingyenes, Ti nem így tudjátok?
A kilencvenes években a westel900 idejében volt az az elején, hogy akit a mobilján hívtak a hívott fél fizette a fogadott hivast. De hol van az már!
Illetve ha külföldre mentél, akkor fizettél a barangolasert (roamingért) hogy utánad irányították a hívást magyarorszagról a tartózkodási országodig. De már évek óta megszűnt a roaming díj az EU ban. Úgyhogy most mi is van amiért vigyázni kell?
De hogy tisztába is tegyem a dolgot, a 21 és körzetszám helytől független szolgáltatási körzet. Azaz nem kötődik egy megyéhez sem, akárcsak egy mobil körzet. Ez egy internetes telefonszam. Interneten keresztül működik, akárcsak egy messenger, whatsapp, stb. Csakhogy azok viszonylag zárt rendszerek, nem tudsz kifelé telefonálni, és téged sem tudnak elerni azok akik nem regisztrálnak ugyanabba a szolgáltatásba. Itt viszont elér bárki a magyar 21-es számodat hívva akkor is ha Te mondjuk mittudomen Szingapúrba vagy és racsatlkaoztal az internetre. A hívás fogadás roaming mentes lesz, hisz az interneten ingyen továbbítódik hozzád a hívás.
21-es körzetszamot bárki kérhet aki akar. Pár száz forint évente.
Nekem is van mar vagy több mint egy évtizede, korábban a Neophone - tol ami ingyen volt de már megszünt, most pedig a DIGI-től van 250 forintért havonta, de nekem megéri, hogy 6 forintért hívjak mobilt másodperc alapú számlázással és bárhol is vagyok legyen egy magyar telefonszámom amit vezetékes szám díjáért lehet hívni.
Jaj, hogy mekkora pánikba esnek egyesek, ha felhívja valaki őket többször is egy 21-es körzetszámról, de nem szól bele senki.
No, akkor elárulom nektek, hogy sokan VoIP-oznak (tudod, amikor az interneten keresztül telefonál valaki), és ezen belül is sokan vesznek – mert venni kell, évente talán 200 ft-ért? – 21-es körzetszámot maguknak.
Nos, szerintem, az ilyen új vásárlóknak be kell üzemelniük a rendszerüket, és vaktában felhívnak ismeretlen számokat, hogy lássák, működik-e. Esetleg kipróbálnak ún. több hangkodeket (a hangkommunikáció ugyanis többféle kódolással történhet), és emiatt is telefonálgatnak. Mondjuk, nem kulturált dolog ez sem, mert én ha tesztelni akarok valamit, akkor ismerőst hívok, de előtte szólok neki, vagy mobiltelefonszolgáltató ügyfélszolgálatát hívom, ahol robot fogadja a hívást.
Sziasztok, errol a szamrol hivtak : 06 21 333 2550 , adalekkent, kulfoldon elek, es az ottani szamomat hivtak. Ismeros ez a szam vkinek? Annyit tudok, hogy neo phonos szam.
A 21-es körzetszámú számok úgynevezett nomadikus vezetékes számok. Tehát földrajzilag nem meghatározott helyen helyezkednek el, de vezetékes telefonszám. Például Neophone. Akár az Egyesült államokban is használhatja az előfizetője. Ettől függetlenül a hívás díja normál vezetékes szám hívásdíjával egyezik meg.
hello engem egy 06 21 200 4113 szám keresett és szeretném meg tudni hogy ki és melyik megyéböl v településröl hivott hogy ebbe tudtok nkm segitenimert a szolgáltatommmal beszéltem és nem tudnak ebben nekem segiteni