Elhunyt Zavadszky Gábor
Ma hajnalban, tragikus hirtelenséggel elhunyt Zavadszky Gábor, a ciprusi Apollon Limassol magyar labdarúgója.
A 31 éves, négyszeres magyar válogatott labdarúgó szerdán csapata mérkőzésén állítólag szalagszakadást szenvedett, majd napról napra gyengébbnek érezte magát. Hrutka János, Zavadszky barátja és egykori csapattársa az NSO-nak elmondta, hogy hamarosan találkozik a szerencsétlenül járt játékos feleségével, és együtt repülnek Ciprusra.
Zavadszky Gábor 1974. szeptember 9-én született, Budapesten. Pályafutását a Ganz-Mávagban kezdte, majd játszott az Építőkben, és innen került legnagyobb sikerei színhelyére, a Ferencvároshoz. Az Üllői úton nem csak a bajnokcsapat tagja lett, hanem meghatározó játékosa a Dunai Antal által gardírozott olimpiai válogatottnak is. A felnőtt válogatottban Bicskei Bertalan vezetése mellett Ausztrália ellen mutatkozott be a nemzeti együttesben, 2000-ben. Ezt követően még háromszor ölthette magára a címeres mezt, legutóbb San Marino ellen. A Dunaferrben, majd az MTK-nál is kihagyhatatlan játékos volt a középpályán. Tagja volt annak az FTC-nek, amely - egyedülálló módon - kvalifikálta magát az UEFA Bajnokok Ligájába 1995-ben, és ott volt az atlantai olimpiát megjárt csapatban is. 2004 nyarán szerződött a ciprusi Apollon Limassolhoz. Feleségét, ikreit, két hét éves kisfiút hagyott hátra.
Szerdán délután ezrek kísérték utolsó útjára a 32. életévében, tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori válogatott labdarúgót, Zavadszky Gábort. A rákoskeresztúri Új Köztemetőben megjelentek a futballista hátrahagyott családtagjai, barátai, tisztelői, szurkolói - és sokan azok közül is, akik talán soha nem drukkoltak neki.
A Fradi hívei mellett jelen voltak újpestiek, kispestiek, angyalföldiek, mtkások éppen úgy, mint a vidéki klubok rajongói. Ez is mutatja: Zava azon ritka sportemberek közé tartozott, akit a mindenkori ellenfél is szeretett, tisztelt. Minden sportszerető megrendült váratlan halála hallatán, a közvélemény azóta sem tudott felocsúdni a tragédia hatása alól.
.... "Zava" emlékére az alapítvány vasárnap tornát szervez, a 15.00 órakor kezdődő rendezvényen az FTC, az MTK, a Dunaferr és a Zavadszky Team méri össze erejét.
A temetésről hamarosan képekben is beszámol a TeleSport és a hirado.hu!
Most ment az Rtl-n Zava emlék,műsor vagy mi.Iszonyú.Most jövök rá,hogy még valaki él annyira nem foglalkozik vele az ember,nem is hiányzik,De mikor meghal,Nagyon tud Hiányozni.:*((((((
Szerintem,a Ciprusi bajnokság,MÁr bőven felnő( sőt) a Magyaréhoz.
Pl Magyarországon,van vagy 3hónapos téli szünet még Cipruson,ha jól tudom ilyenkor is fociznak.(Ez lehet az időjárásé.)De ehez nincsenek hozzá szokva a Magyarok...
De teljesen mind1 szinte, hogy miben halt,meg,elveszítettünk,egy kiválo sportembert,egy 2gyermekes családembert,és egy 32éves látszólag egészséges fiatal embert.Őt már Semmi sem hozza vissza,kilehet deríteni,hogy miben halt meg,de már teljesen lényegtelen.:*(
De hát ez a szint jellemzi a vöröskettőt, ahogy (találóan) mondtad. Elég felháborító, hogy azalatt a fél perc alatt, amig informália kéne minket, nem bír ekkora hiba nélkül végigmondani 3 mondatot.
Szerintem ezt az esetet nem kellene Fehér Mikiéhez hasonlitani. Mondjuk annak nem tudjuk az előzményeit, de itt megvolt az előzmény egy szalag- vagy izomszakadás (mindenhol mást irnak ugyhogy nem tudni mi volt). Szerintem az orvosok nem voltak elég körültekintőek és nem vizsgálták meg elég rendesen. Valószinűleg keletkezhetett egy vérrög ami miatt kapott tüdőembóliát már ha abban halt meg. Ez nagyon sajnálatos hogy egy ilyen sérülést nem tudnak megfelelően ellátni és osztom azt a véleményt hogy valószinűleg sosem fogjuk megtudni mi történhetett. Csak megint az nem tetszik az egészben ahogy a sajtó és a hiradók által elő van adva. Gusztustalan az egész mindig csak a "szenzáció" a lényeg és nem a hír valós átgondolt közlése. Mondjuk ebben az országban mást nem is várhatok.... Sajnos Nyugodj Békében Gábor!