Visszavontam a kételkedésemet, tényleg földigiliszta. A https://www.youtube.com/watch?v=ZUu_Iwie3t8 videón is van ilyen. Lehet, hogy azért ilyen turbó és csak akkor ilyen turbó, ha az egyik vége a lukban van és úgy könnyen és gyorsan behúzza magát. Vagy csak régen láttam már földigilisztát :-)
Biztos ez? Én gilisztát még csak lassan araszolva láttam menni. Ez ha megzavarom, akkor egy pillanat alatt visszamegy a föld alá a lukba. Megnézted a videót? Vagy ez turbógiliszta? Vagy csak nappal lassúak a giliszták, este felgyorsulnak? :-)
Nappal nem látni egy ilyet sem, de ha eljön az este, akkor zseblámpával a kerti fűben tucatszámra lehet látni ilyeneket. Hasonló, mint egy giliszta, azonban, ha közelebb mész hozzá, egy pillanat alatt bemegy a lukba a föld alá.
Mi lehet ez? hernyo, kb 3-4cm zömök. Elől tapadó korongok hátul sima lábak. Ha piszkálom, akkor kirúgja a narancssárga szarvait, elég émelyítő szaga van.
A garázsban nem fog elszaporodni, a neve találó, valóban avarban él és korhadó anyagokkal táplálkozik. Nem káros. Nyár elején van a szezonjuk, nem sokáig lehet már találkozni velük.
Sziasztok. Ez egy kullancs kiszedes utan. Lathatolag nem ragadt bent semmi a boron de olyan pici hogy alig vettuk eszre. Kullancskiszedovel szedtuk ki. Kell meg aggódni ezen tovabb orvoshoz menni vagy hasonlo? Es radasul a kertunkben a diofan jatszottak a gyerekek. Eleg bosszanto hogy sajat kertben jatek utan is mostmar ellenorizni kell oket :(