Nyugodtan használhatod, semmi baja nem lesz tőle az állatoknak, nem veszélyes rájuk, de ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor permetezés után 1-2 órára elzárod az állatokat, amig megszárad.
A kert végében nagyon gyorsan terjedő un. apró szulák gyom terjedt el tavaly......kapálni, kiásni nem tudjuk / idősek vagyunk / mert nagyon kemény a föld. Glialka gyomirtót vettünk, amit majd ha virágzik a gyom akkor kell használni, de félünk, hogy cicáink, és a kutya mérgezést kap tőle.
Hát, ha nem is egész nyáron de sokáig hat, mondjuk a Stomp, Dual Gold, Sencor. A legjobb kettőt keverni, mivel a Stomp és a Dual Gold inkább egyszikű gyomokra, míg a Sencor inkább kétszikű gyomok ellen jó, bár mindenk van részleges hatása egyszikűek és kétszikűek közt is. Jól elmunkált aprómorzsás talajra kifújod alaposan és hónapokig nemigen fog semmi kikelni, gátolja a gyommagvak csírázását.
Segítsetek légyszi, hogy a csatolt képen lévő gyom az mi lehet. Elég sok van a gyepemen, gyomstop-al lepermeteztem egy hete, amitől bár megfáradtak, de még nem pusztultak ki.
Kihúzni nem tudom, mert a gyökere nem jön ki, csak a felette lévő rész (ez van a fotón is).
Elhanyagolt udvar,többéves hosszú fű,/szalma/borítja 20-30,centiméteren.Levágtam a friss füvet alatta mint ruganyos szőnyeg ott a régi,abban meg még kitudja milyen dolgok vannak,a föld meg nem is látszik.
Valakinek egy jó ötlete? Olvastam most ilyen elektromos készülékről 600-fokon elégeti.
Talán a só... Tudod rómaiak vs Karthátó. Az olaj is eléggé tönkreteszi a talajt.
Ilyen gyomirtó szerintem nincsen. Régen voltak a csírázást gátló cuccok, de ma már talán I-es katóriéában sincsenek. Te ilyet megvenni biztosan nem fogsz tudni, ha netán erre-arra beszerezhető is. És az se hat egész évben szerintem.
Totilás gyomirtóval, azaz glifozáttal irtjuk a gyomokat, ha nem lehet kihúzni vagy kikapálni. Ez a növény zöld felületén át hat, kb 3 hét alatt szárad el a növény. Mindegy milyen glifozátot veszel... a legolcsóbbat vedd!
Amúgy minek kiirtani a gyomokat folyton? Ha túl nagy, zavar, kihúzod. Oxigént termel, nem? Azt mondják csúnya, de miért lenne a libatop csúnya? Nekem bejön... mondjuk a tarack az nem :) Nem örülök, hogy a pitypangot nem tudom kihúzni, de mit van mit tenni. Ehető asszem és zöld meg sárga, sárgicska. Fejlett célok között az szerepel, hogy legyen több zöld a városban, akkor minek kiszedni mindenhonnan minden zöldet? Attól szép a térkő, zuzalék, temető, ha nincs rajta zöld? Ezt mondják, de ez egy hülyeség. Éljenek a gyomok! Viva la gyomok, viva la revolution!:) 11 év maradt...
Szeretném megkérdezni, ki lehet-e írtani valahogy az eper közül, illetve fű közül az acatot. Hiába próbálom eső után a fellazult talajból kihúzni, és akár 30 cm-es gyökér is jön, akkor is újra hajt. Tavaly jelent meg a kertemben, de az idén durván elszaporodott.
Sziasztok !! Tudtam nagy nehezen szerezni Puma extrát, fél litert 13.000ft-ért! Nekem a fele is isok de ha valakit érdekel felét eladom!! Fű közül a talpas muhar és hasonlók kiirtására alkalmas!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van-e valami ellenszer a tarackra. Kb 8 éves a gyepszőnyeg, eddig nem volt vele nagy gond, de sajna tavaly ès idén kimaradt a gyeptrágya és elszaporodott a gyom. Meg lett fújva Dezormonnal, de szerintem kevés volt, mert a gaz ugyanúgy tovább nőtt, sőtt a tarack os elszaporodott, mivel sajnos gyepszellőztetővel végigmentem kb másfél hónapja. Na ez tette fel az I-re a pontot, mert azóta iszonyat mennyiségű tarack lett.
Az érdekelne, hogy véleményetek szerint van-e innen visszaút azon kívül, hogy teljesen újra kelljen füvesíteni? Tudom, hogy nem épp fiatal a gyepszőnyeg, de horror lenne újra megvenni 500 m2-re...
Sajna nem nagyon értek a kerthez, tavalyig kertész csinálta mert idő se volt rá, de miután mindegyik minősíthetetlen munkát végzett, úgy gondoltuk, megcsináljuk magunknak. Lehet hogy hiba volt, de sose késő tanulni :)