#5247: Áh, dehogy gondolom. De legalább kibeszéltem magamból. Mindenesetre egy illetékest is zavarhatott a dolog, mert ma reggelre már állítottak rajta és még égtek a lámpák. Köszönet érte.
Érdeklődni szeretnék a közvilágítással kapcsolatban: az ilyen téli hónapokban a hajnali pirkadatot megelőző fél-egy órában az érdi utcai közvilágítás már lekapcsol, de még sötétség honol az utcákon. Ez különösen az olyan ködös-esős reggeleken, mint ami a mai volt, különösen balesetveszélyes. Lehet tudni ennek okáról valamit?
Előre is köszönöm a megtisztelő figyelmét. Köszönettel: sk.
Érd, Közép Európa legnagyobb faluja (volt, de szerintem még most is az), idézet innen: http://erdmost.hu/cimke/avaregetes/ "Beköszöntött az október, vele a levélhullás. Jó hír a kerti munkát végzőknek, hogy idén is lesz zöldjárat, ami az összegyűjtött lombot, nyesedéket elszállítja, de október 15. és november 30. között el is lehet égetni a kerti zöldhulladékot."Kérdésem: Ha lesz zöldjárat, akkor miért engedélyezik az égetést? Ja, hogy csak fél(!) köbmétert visznek el ingyen.... szégyen ez a falu, de nem én szégyellem magam miattat, hanem annak kellene, akik ezt nem tudják megoldani, csak lopják a pénzünket :(De félre ne értse senki, nem azért fáj, mert én nem vagyok "fityiszközelben" és nem jut semmi a "közösből", hanem mert már nem csak este, napközben sem lehet kinyitni az ablakot.
Miért gondolod, hogy egy ilyen fikázós fórumon fogsz választ kapni hivatalos kérdésedre? Van a polgármesternek fogadóórája, és van email címe, neki és a hivatalnak is. Próbálkozz ott! Biztosan lesz válasz.
Azt nem vártam, hogy már másnap megválaszolja valaki, de két hét alatt azért csak benézhetne egy illetékes elvtárs, még ha nem is volt pörgős ez a topic.
Tehát a kérdés továbbra is az, hogy miért nincs befejezve egy munka, ki fizette ki az egészet, mert az évzárás miatt ez valószínű.
Sé főleg mikor lesz befejezve, persze a mostani minuszok nem éppen a betonozásnak kedveznek.
Azért ha nem is TMA, de egy munkatársa időnként benézhetne ide és válaszolhatna.
Az út felbontott fele murva, ami száraz időben hatalmas porfelhőket csinál egy-egy kocsi haladásakor, ha meg esik, akkor a szétszórt agyagból lesz sár.
Ezt a munkát valaki bonyolította, valaki aláírta a szerződést, valaki átvette, valaki kifizette, csak éppen nincsen kész.
Gondolom ha TMA háza előtt lenne, akkor nem ez lenne az elintézés módja.
Ófalu Juhász utcai tulajdonosok levelet írtunk az Érdi polgármester úrnak a közterületek állapotáról, melyre etikailag és a jog szerint is elítélhető választ kaptunk. Etikátlan, ahogy hivatkozik egy 2006. augusztusában hatályát vesztett (23/2003.(VII.07.) TAK besorolás) ÖK. rendeletre.
1997. évi LXXVIII. törvény Közlekedő utak, útszélesítések (kisajátítás) törvényi szabályozással az ÖK. feladata, ezt magánérdekekre hivatkozva áthárítani a tulajdonosokra jogsértő. 2011. évi CLXXXIX. törvény Értem én, a tudatlan polgár a jó polgár, de azért nem kéne ennyire ezt nyíltan hirdetni.
Korábban sokat hallottunk, olvastunk a helyi médiában arról , hogy a buszközlekedést fejleszteni fogják a városban. / Még próbajáratok is voltak! / Mostanában nagy a csönd erről a témáról, pedig igazán indokolt lenne, hogy napirenden legyen.
Felső-Parkvárosban nagy szükség lenne egy Bem térre induló buszjáratra / Földmunkás- Sóskúti út viszonylatában /.
A megyei jogú városok a kormánytól napjainkban több támogatást, több fejlesztési lehetőséget kapnak. Jó lenne, ha a helyi buszközlekedés is bekerülne a fejlesztendő területek közé.
Érdi Polgármesteri Hivatal súlyos mulasztást követett el a káromra! A lényeg az hogy az elektronikus rendszer hibája miatt egy levelet amely a vállalkozás szüneteltetését kérte nem igazolt vissza, ezért a Járási Hivatal (ugyanaz gyakorlatilag, jogutód) nem ismerte el a változtatást. Az eredmeny 44 eFt kár!
Az hogy a Járási Hivatalnál egy pökhendi ügyintéző van, olyan aki tanácsolta fizessek nem nem ügy, a másolatot pedig ellökte amely igazolta a kérelem tényét nem érdekelte!
Ma kaptam meg a levelet tfőnökeiktől amely bár elismeri a rendszer hibáját, az Érd Polgármesteri Hivatal "súlyos mulasztását" ugyanakkor mint vállakozó barát a munka alapú társadalom hatalmi részecskéje közli a mulasztást nem tudja figyelembe venni!
Csókolom a sok szájtépő herét, gondolom most elégedettek a és tévedhetetlenségben sütkéreznek, fényezhetik magukat a papagájok és társaik igen szép az élet! Nem igaz?
H. Béla, vádakat fogalmazott meg Önnel szemben! Kérdés, hogy mi erre az ön személyes, saját szavaival, saját személyében előadott reakciója? A propagandistáit már hallottuk! Ön? A nyolc éve Érdért dolgozó, az érdi polgárságot újabb öt évig képviselni és a várost vezetni hivatott ember mit válaszol erre?
Minimum a TV-ben le kellene ülnie, és a szemünkbe nézni!
Köszönettel várjuk szíves reakcióját!
ÉrdEmese
választópolgár, érdi lakos, adófizető, vagyis végül is az ön munkaadója :-)