Aki velem szeret vitatkozni annak megnyilt ujra a Mumu vitaklubja .Sajnos mindenkinek ujra kell bejellentkezni nálam a nagy éhinséggel minden ujra kezdodik. Igy firmalisan kernui kelle s a nickel kapcsolt e-mail cimet megadni..
Ha nem is ekkora mértékben, de az aludtej svédekre már nagyon ráfért egy kis vérfrissítés. Sajnos kicsúszott a kezükből valahogy a dolog. Ennyit egy helyre nem szabad lett volna engedni, mint pl. Malmőben van. El kellett volna küldemi őket remek munkahelyekre Kirunába pl.:-)
Sajnos ma már olyan az ország megitálése, hogy ott kényelmesen és nyugodtan lehet élni a segéylekből és rengeteg minden ingyen van stb. Mindez nagy vonzerő.
Nem szeretnem hogy most rasszista szerepbe lassatok.Aki ismer tudja ..de akkor sem tehetem meg hogy erzelmileg ertekeljek.Amig a szines ember magat (neha diszkrimincio miatt neha annelkul) ilyeen megitelesbe latja addig az a relacio: feher-szines letezik.Alabama utan ez lassan megvaltozott de most eppen az ellenkezo iranybol ujra szamit. Ez teny es nem erzelem kerdese.
Ez igy van ma sok orszagba ahol egy elnyomott kisebbseg biologiai eszkozel kiegyenliti a gazdasagi hatranyat a politikaban..Macedonia,Kosovo-ezek abalakni alalmok- es siita tobbsegek egyes kozelkeleti orszagban.
Nemsokara Nemetorszagba is erosebb lesz a politikai muszlim befolyas mint ahogy mar ma Franciaorszagba mar erezheto..Svedorszagba delen Skona-ba nö a kurd es mas muszlim sved allaampolgar szama.Ez egy felfogas valtozast jellent majd az orszagot determinalo tobbse nel is. A koedukalt gyeremekek nyer majd a celrartoro,agresziv eletkepesebb bevandorlo hozzaálás
Biztos,ezt nem kétlem..Nekem konnyu innen beszelni de nem is teszem be érte habkonnyu testemet..csak most az erdekeim azt kivantak. Azt azonban enm tagadhatod hogy a trend fuggetlenul a jellolt szemeyletol, az hogy a hispano-es afro amerkaika kihazsnaljak majd-erre joguk is van-elonyuket es nelkulukvagy elelnuk mar nem nagyon lehet program/elnok...
A spanyol ynlevuek igy szerzik vissza a valamikor elvesztett teruleteket.Demografiai es politikai fegyverrel
Nem tudom. A "mi falunk" 92% fehér ember és mégis Obama jött be.
Valamit nagyon másként látsz te onnan mint ahogy az itteniek látják innen.
Nem tudom Romney mit tett volna külpolitikailag, de szerintem sokkalta fontosabb a belpolitikai problémák megoldása. A betegbiztosítás szerintem igen sulyos probléma, mert milliók élnek biztositás nélkül. gondolj csak bele!
Romney olyan egyértelmüen nézte le a szegényebb népréteget, hogy rossz volt hallgatni.
A mai ujság szerint Bush csodás külpolitikájának köszönheti a párt a jelenlegi vesztességet. Háborukra nagyon nincs itt szüksége senkinek, kivéve a hadiipart persze.
Nézzél csak körül régi, itt élő ismerőseid között, mindenki Obamanak drukkolt.
Egy dolog biztos: az Obamatol aktivizalt valasztoréteg tehat a afroamerikai es hispanoamerikai megtartotta erdeklodeset a politika irant (persze voltak addig is ebbol a nepcsoportbol de nem annyian) es ez mar igy marad.Olyan countrykban elnek nagyabol (ipari es gazdsagi) amey sok electorral rendelkezik.nemsokara tobbsegbe islesznek ezzekben a sokat szamito countrykban.
Igy van.Most megismerjuk majd Obama igazi arcat.Jo:Obamacare rossz:kulpolitika,belpolitikai elegans feluletesseg,starizmus.Michelle a draga feleseg stb.
Hideg viszony Israelel.Ujra novekvo orosz infiltracio a zavaros kozkeleten.Majdnem semleges viszony az EU val.Eszak korea marad
Ma reggelihez kaptam részletes felvilágosítást az itteni szavazási rendszerről. Elég komplokált, de ez nem tezs semmit. Én az otthonit sem értem.:-)
Lényem most ment szavazni, hosszú sorban állásra számít. Én meg itthon drukkolok, természetesen Obamának. Sajnos még mindig tart nálam a jetlag, igy majd csak holnap tudom meg az eredményt. Este 10 körül már szédelgek az álmosságtól. Nagyon utálom.
nem élek ott tehat nincsenk szemelyes tapasztalataim.Ha allampolgar lenenk kivetelesen aREP re szavaznek:
-Sok volt az Obama PR-je keevs a konkretum biztositast talan kivetelnek szamitva az sem vegleges.
-Nem eleg hatarozott az irani kerdesben
-Ennyit latok. ketsegeim vanank viszint a republikanus ekllttel sezmbe is az a remenyem ha o lenne jol valsztana a tanacsosait ahoyg azt Rweagan is tette