Csak arra próbáltam ráirányítani a figyelmet, hogy a Parkerdő Zrt. fakitermelő tevékenysége legalább annyi kárt okoz a tanösvényben, mint a barbárok. Ráadásul a sziget útjainak tönkretételével még a sétálni vágyókat is elriasztják. Nem beszélve a Molnár utca és a Római út burkolatában okozott károkról.
Abban egyetértünk, hogy a barbárokkal szemben fel kell(ene) lépni, de a barbárság már túllépte azt a határt, ahol a polgár testi épségének veszélyeztetése nélkül, akár csak szóvá merne tenni bármit is. A 1519. hsz. alsó képén megfigyelheted a magán telek kerítésének hiányzó részét. Szorgos kezek begyűjtötték. Javaslom, sétálj végig a Duna parton Tétény irányába, majd a töltésen vissza, észreveheted a derék magasságban kivágott fákat, sok helyen a teherautónyi lerakott szemetet.
A közmunkára ítéléstől ne várjál sokat. Az elmúlt félévben, csak itt Ófaluban, többször láttam színes üvegcserepes vakarást, mint melózást. Mind a közmunkás, mind a foglalkoztató beleveri. Erre jó példát találhatsz az előző és a mostani képeken.
A tanösvényt komoly ráfordításból, pályázati pénzből, a Környezetvédő Egyesület részvételével hozták létre, hát érdemes volt :(
Először az érdieknek kellene magukba nézni - mármint azoknak, akik szinte csak törni-zúzni tudnak -, meg azoknak, akik szó nélkül elmennek az ilyenek mellett, mert hiába építik újjá, hozzák rendbe, ha újból és újból tönkre teszik egyesek. Meg kellene tanulni vigyázni az értékeinkre. Ez nem megy másként, mint neveléssel és összefogással, no meg szigorú büntetéssel. Szeretném már egyszer azt olvasni, hogy levágták az egyik kezét egy rongálónak! De legalább egy hónapnyi közmunkára ítélték.
Nos, egy kicsit izgalmasabb a helyzet. A fél fürdő szét van verve, átalakítás alatt van, UNIO-s pályázaton nyertek. ( nem azért, mert én véleményeztem, hanem azért, mert kiváló volt a tervező csapat, és a polgármester csapata is. Tállai András)
Ízlések és pofonok... Nem tudom, a zsűri elnöknek mi a foglalkozása, lehet, hogy botanikus, és jobban érdekelte volna a háttérben levő susnyás... :) Nekem kimondottan tetszik, hogy a "téma" éles, a háttér meg életlen. Szerintem életszerűbb is, az emberi szem sem tud akkora mélységélességet amit szűk blendével elő lehet állítani.
Én is elkövettem hasonló képeket (az elsőnél lett volna időm állítgatni a gépet) :D
Ez a képem (is) ki volt téve az ÉRDekes fotopályázaton. Egy másikkal lettem különdíjas. A zsüri elnöke szerint ezen a képen rossz a mélységélesség. Mit mondhattam? Egy csigánál van időm beállítani.