Két hete Érd központban lévő teraszunkról eltünt az akkor 1 hónapja vett kertibútorunk.
Ha valaki látott ilyesmit mostanában feltünni a szomszédjában vagy valahol, kérem szóljon nekem, vagy a rendőrségnek, ők majd eldöntik kié is. A bútort rendeltük a praktikerben, mert ezt a szint csak rendelésre hozzák, így nem sok van belőle.
A szine homok " bézs" szin, feljelentést tettünk, és van egyedi ismertető jele, amit csak mi és a rendőrség tud.
A segítséget előre is köszönöm.
Az első képen van amit elloptak, sajnos a szinek nem túl jók, de ez a kép a netről van, nem fotoztam le sajnos.
A kérdéssel kapcsolatban szeretném megjegyezni,hogy telefonon értekeztem egy ismerőssel,aki parkváros térségében lekik és kábeles a tv-je és kb naggyáéból azonos a tarifacsomagunk is és megdöbbenve hallgattam,hogy egy városban két területen sem ugyan azok a csatornák vannak egy tarifarendszeren belül is kiosztva. Eddig Én igen nagy tévedésben voltam,mert azt gondoltam, hogy az 1 kg kenyér parkvárosban is annyi,mint a központban,de hát úgy látszik tévedtem.
Azért nem tehetnek meg mindent,de sajna nekem hűségnyilatkozatom van és bár abból is kiléphettem volna,de megszámoltam a dolgokat és olcsóbb tarifát nem tudtak adni ugyan azon db számú csatornakiosztásra,csak drágábbat, így jobbnak láttam maradni analógban . Megjegyzem már tulajdonképpen ami nézhető magyar nyelvű oldal olyan színvonaltalan műsorral rendelkeznek, hogy már sokszok nincs is kedvem tv.-t nézni.
Nem értem. Mi is a Tré-home-on lógunk, nekünk a Spektrum továbbra is jön. Sportból annyi van, mint a fene, különben is majdnem mindegyiken egyidőben csak foci (Miket írok!!! Helyesen: "látványsport") van. Abból meg nem kérek :)
Engem jobban bosszant, hogy árukapcsolással rákényszerítenek a leggagyibb kínai set top box bérlésére (vagy megvásárlására), mert kódkártyát nem adnak nélküle. Még akkor sem, ha a set top box a telepítő szerelő távozása óta a dobozában pihen a szekrény mélyén, mert a tv digitális tunerrel és kódkártya foglalattal rendelkezik...
Mikor megjött a tájékoztató, hogy lesz kavarás a csatornákkal és nemtetszés esetére felkínálták a szerződés bontást, még határidőn belül felhívtam az üf.szolg emberét. Tekintve, hogy a mellékelt levélből Érdre vonatkozóan NEM VOLT infó, meg sem említették. Feltűnt, hogy mindenhonnan kivették ezeket az általam is kedvelt és szinte kizárólagosan nézett csatornákat. (Még a NatGeo amit megnézek, néztem.)
Azt a tájékoztatást adta a kiscsávó, hogy nem látja Érdet a listán és nyugodjak meg, itt marad minden.
Kétkedve, de elhittem. 1214 hívószám, 2011 12. 27. kb. 9h30'
Erre jött az "átállás". KAPJÁK BE!!!
Lehetne hőbörögni, mert állítólag magnózzák a beszélgetéseket.
Max jól felidegelném magamat. Mondanék olyat nekik, hogy még basz is lenne benne.
De legjobb esetben is felmondhatnám visszamenőleg a szerződést.
Nem kell szentségelni. Ha váltasz egy tarifacsomagot,akkor biztosan tudod újra nézni az említett csatornákat.
Az, hogy a szolgáltató a közlési tevékenységét rád nézve érintetten nem terjesztette ki személyre szólóan. Hát sorry, így jártál. Sajna a nyílvános honlapjain és szóró lapjain, illetve valószínűleg az általad is jól eldobott a számlalevél mellé mellékelt szóró anyag is tartalmazhatta.
Ilyen jogrendszerbe élünk, sajna ez már ilyen világ. Itt nem lehet belekényelmesedni a meleg dunyhába és csak élvezni a puhaságot.
Idén talán ismét repülne az a Gerle 13 replika, ami most a Közlekedési Múzeumban pihen.
Ha az alapítványunknak ( Gold Timer) sikerül összekalapozni egy kis pénzt. Az emberi erő és tudás megvan hozzá. Csak sajnos a repülés épp csak a megtűrt kategória jelenleg.
Sajnos legfőbb szponzorunk a Malév maga is kimúlt.
A Budaörsi Önkormányzat egy másik régi kis gép felújítását támogatta, a Rubik Ernő által tervezett és Esztergomban gyártott Kányát.
Javaslom elolvasásra az Élet és Irodalom április 6-i számát. Sok Örkény Isvtán megemlékezésen kívül figyelemre méltó cikk van a címlapon "Új földesúr" címmel.
Hétfőn, a Duna TV-ben 20 óra 25-kor egy nagyon érdekesnek ígérkező sorozat kezdődik a magyarországi privatizáció történetéről, "Háború a nemzet ellen" címmel.
Sajnos, nem tudok ott lenni, de később meg fogom nézni ezeket a helyeket, amelyek a meghívón szerepelnek! Ezért is érdemes informatív, jó meghívót készíteni, mert pl. KLauzál Gáborról már innen sok dolgot megtudtam!
És valóban, közel van, érdemes - akár gyerekekkel is - egy tartalmas (kultúra, sport, egészség együtt) programot csinálni!
A több mint 80 éves Ünnepi Könyvhét melletti legnagyobb könyves esemény, elsősorban nemzetközi vonatkozásban. Persze sok-sok magyar szerzővel, kiadvánnyal is lehet találkozni, izgalmas beszélgetések, dedikálások, előadások, gyermekprogramok is lesznek.
A lengyel-magyar közös történelmi pontok, személyek iránt érdeklődőket hívom a könyvtárba április 20-án 18 órára. Zsille Gábor költő, polonista vetítésesk előadást (beszélgetést) tart az érdeklődőknek az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület szervezésében.
A Költészet napján, április 11-én a könyvtárban mindenki elmondhatja, fölolvashatja kedvenc, vagy akár saját versét. A Vers-elő kezdési időpontja 17 óra.
Várjuk azokat is, akik egyszerűen csak meghallgatnák ezeket a verseket!
Eddig csupán olvasója voltam az érdi fórumoknak, de most személyes érintettség okán írója is leszek. A könyvtár 1997-2012. közötti igazgatójaként (is) elmondhatom, hogy az állománygyarapításra mindig nagyon odafigyeltünk! És ERRE a pénzünk is megvolt! A költségvetésben is, és pályáztunk is. Évente 7 -10 millió Ft-ot költöttünk dokumentum-beszerzésre (könyv, folyóirat stb.) A történelem témára már csak azért is odafigyeltem, mert történelem szakos (is) vagyok… Természetesen elkerülhette a figyelmünket egy-egy dokumentum, de Diótörő állítása így nem igaz, téved. (4-5000 dokumentummal gyarapodtunk átlagban)! És az olvasói kéréseknek (vásárlással is!) mindig eleget tettünk!
Állományunk jelenleg kb. 100 ezer dokumentum, ebből könyv kb. 93 ezer, 170 féle folyóirat jár a könyvtárba. A könyveknek kb. az 1/3-a raktárban van, mert nem férünk el a szabadpolcon! És természetesen selejteztünk is, de ez már könyvtárszakmai kérdés…
Amiben igaza van: rettenetes a könyvtár állapota és méltatlan egy megyei jogú városhoz! Kicsi, nincs rendezvényterem, olvasóterem, helytörténeti kutatószoba, mosdó stb. Igen, van egy „zárt” részünk: itt van a helyismereti állomány és az egyik raktárunk. (A többit is megmutatjuk, ha kívánják, nem „nagy” élmény egyik sem!) A raktár jellegénél fogva zárt, de a „helyismeretet” szívesen elhelyeznénk szabadpolcon, akár külön kutatóteremmel, természetesen könyvtárosi „felügyelettel”, tájékoztatóval.
És akkor még nem beszéltem a gyermekkönyvtárról, a Csuka Zoltán házról…!!
Kollégáimmal szakmailag és fizikailag is nagyon sokat dolgozunk azon, hogy megfelelő környezet és ne zsúfoltság, rendetlenség fogadja a látogatót – pedig a szűkös körülmények, a 3 raktár (más épületekben!) ezt mind megnehezítik.
Szívesen elmondanám hosszasabban is a gondokat, de ezt inkább egyéni levélben, vagy talán a honlapunkon teszem.