Szép és jó rendőrség...aszerint enged el bünmtetést, hogy mekkora a felháborodás.
Ilyen következetes rendőrség kell nekünk!
Adott esetben nem elengedni kell, hanem beismerni, hogy marhák voltunk. És megnézni mi is lehetett az oka? Rossz törvény? Rossz személyi állomány? Esetleg a fejétől bűzlik a halv elvjén rossz vezetés?
Most nem azért a húsz fillérért de én megkérdeztem volna hogy melyik paragrafus ellen vétkeztem! Igaz és valamivel fiatalabb vagyok és nem biztos, hogy éppen van nálam egy tízes:-((((
Közforgalom számára megnyitott magánterület, vagy magánút. Mivel a közforgalom számára nyitott, és szabadon használható, természetesen vonatkozik rá a KRESZ.
A KRESZ ugyan vonatkozik rá, de a szabálysértéseket nem a KRESZ definiálja, hanem a szabálysértési törvény.
Éppen ezért eddig pl. az ittas vezetést nem lehetett szankcionálni egy TESCO parkolóban, mert a szabálysértési törvény kifejezetten közterületre hivatkozott. Most ebbe nyúltak bele.
Itt például meg kell nézni a hatályos szabálysértési törvényt.
Az enyhülés időszakában meghívnak egy szovjet kolhoz-küldöttséget az Usába és megmutatnak nekik egy ottani gazdaságot. Épp aratás van, az elvtársak elámulva nézik a klímával felszerelt gépeket és faggatják Jacket a kombájnost:
- mi ez a zöld gomb?
- hát ha melegem lenne csak megnyomom, és kellemes hűvös áramlik mindenfelől
- és mi ez a piros gomb?
- ha fáznék, csak megnyomom és finom meleget fúj be
- és mi ez a kék?
- ezt akkor használom, ha már nagyon fáradt vagyok és olyan aromát fuvall szét, hogy rögtön felfrissülök.
Az elvtársaknak ez nagyon megteszik és elhatározzák, hogy ezt otthon is megcsinálják.
A következő évben amerikai küldöttség látogat a SZU-ba, és a végtelen gabonamezőket megszemlézve meglepődve látják, hogy Iván egy Moszkvics-ajtóval a hátán kaszál. Meg is kérdik, hogy vajon mi akar ez lenni?
- Az úgy van, hogy ha nagyon melegem van, fogom és letekerem az ablakot. Ha már fázom, hát feltekerem az ablakot. Ha meg már nagyon fáradt vagyok, csak ledobom ezt a szart a hátamról.
Ezek után remélem, hogy ha esetleg ellopják a kocsimat, a rendőrök még jól meg is büntetnek, mert nem gondoskodtam megfelelően arról, hogy illetéktelen személy elindíthassa, hiszen hát elvitték, ugye :)
mondjuk a füstjelző miatt inkább csak álló motorral :-), de mivel közterület, nyugodtan betolhatja pl egy pláza folyosójára, letámasztja a bolt előtt, majd szépen távozik, mint aki ott sem volt. :-DD
Megvalósult, h. nem hagyta őrizetlenül. Behajtani tilos tábla nincs, forgalmi akadály nincs, amit nem tilos azt lehet :-))).
A kabrió (cabrio, cabriolet) olyan személygépkocsi elnevezése, amely lenyitható tetővel rendelkezik, ezáltal az utastér nyitottá válik. Általában kupé karosszériás autók és sportkocsik készülnek kabrió kivitelben is, de a háromajtós ferde hátúak közül is számos létezik kabrió változatban is. Egyedi kivitelű autókat készítő cégek limuzin változatból is készítettek kabriót. A lenyitható tetejű autókat angolul convertible-nek is, újabban pedig roadster-nek vagy spider-nek is nevezik.