Sziasztok! Segítsen valaki mert pókszázlábúk költöztek be a házunkba és már nem férünk meg egymás mellett. Odáig fajult a helyzet, hogy én költöztem ki a szobámból, nem pedig ők. Már egy hete nem alszom. Naponta min. 3-4 darab előkerül valahonnan. Valaki komolyan segítsen hogyan lehet véglegesen megszabadulni ezektől a rovaroktól. Előre is köszi!!
Nekem egy szárnyas problémám van: szeretném elűzni a galambokat az udvarról..A szomszéd galambászik, és egy kicsit besokalltam a guanótól...Tudtok esetleg valami címet, ahol lehet madárriasztót vagy mit kapni?
Aranyos lehetett.Csak sajnos aztán szomorú az éhes ember.Azóta nem eszem kecskehúst,mert volt egy kecskénk és az emberlánya nem eszi meg az barátját.
A kacsa-féléknél tudom,hogy az anyukájuk csőre töve élénk piros lesz,mert azt látják a pulyák,így mutatja meg hogyan igyanak,egyenek.1-2 napig össze kell zárni őket,hogy összeszokjanak. miénk még a kutyának is nekiment,ha túl közel merészkedett a kicsikhez.
Jégherceg szerintem 1 csirkét biztos tarthatsz,csak annyival kár vesződni.
Egy állatok viselkedésével foglalkozó könyvben olvastam, hogy az állat azt tekinti anyjának, akit a születés után előszőr meglát - ez a kép rögzül benne. Így gyakran előfordul, hogy állatok egy másik állatfajta egy egyénét, vagy egy embert fogadnak el anyaként.
Valamire azert kivancsi vagyok. HOgy van az, hogy a sok hulye baromfi a nagy libat, nagy tyukot, nagy piros gumicsizmat elkezdi kovetni, a masik kisbaromfit viszont nem. En nagyanyamek baromfiudvaraban nem emlekszem, hogy a kiscsirkek a nagyobbacska kislibakat kovettek volna...
[Persze ettol meg kovethettek. Egymast gondolom azert nem, mert a masik kisbaromfi csak akkora, mint ok maguk...szoval nincs szupernormalis inger meg miegymas. :)]
Lam, lam! Az etologia megvalaszolatlan kerdesei. :)))
Én gyerek koromban magamhoz vettem egy kis csibét, és ő volt olyan, hogy hangos csipogással rohant utánam. Nem is tudtam tőle hunyót játszani, mert mindig elárulta, hogy hol vagyok. Anyukájának tekintett. Jó pofák.
Koszi...de ma is csirket vacsoraztam...lusta vagyok felfrissiteni a csuzlikeszito keszsegemet. :)
[A csirket ugy mondtam, mintha olyan gyakran ennek csirket... :)...ja azokat sem en vadaszom.]
Apropo, csirke. Nem tudjatok, hogy kell-e valami engedely ahhoz, hogy varoshataron beluli kertben lehessen 1 - azaz egy - darab csirket tartani? Ugy tudom, a baromfitartas tilos, de hat egy csirke nem csinal baromfiudvart. :))))
Hulye egy haziallatotletem van, mi? :)
Kolibri: sajnos nem szeretik a hideget [bar fogalmam sincs, hogy hova mennek innen telre...azt azert nem veszem be, hogy lerepulnek Atlantaig.]
Krokodil: A ludak Juharfoldrol [Kanada] jonnek es meg sem allnak szerintem Georgia-Del-New Jersey kornyekeig. Csak utkozben itt allmoasoznak nalunk.
[Long Island, New York, ahol az arboretum van. New York Citytol 40-45 km keletre.]
Feltoltik a legzsakjukat...eh...na igen...ez lett volna a biologiailag korrekt indok. :)))))))
Koszi. :))))
A légzsákjukat töltik fel,mert látják,hogy jön a Jégherceg és sipircelni kell.Meglepően értelmesek a maguk módján,ha kislibusként neveli az ember.Egyszer anyjuknak fogadták a zuramat,ha meghallották a hangját szaladtak libasorban utána.
Kösz, én nem megyek, mert a nyúl is a barátom, ezért nem eszem meg, de Neked jó étvágyat.
Egy pár kolibrit küldhetnél erre fele. Nagy élmény lenne látni öket.
Beee! En nehany napja lattam kolibrit a kertben! :))) Meg az arboretumban, ahol dolgozom, a parhektaros gyepet ilyenkor mar ellepik a ludak [Branta canadensis]...meg a vegtermekeik is ellepik a gyepet, de hat kell az a termeszetes tragya. Egyebkent november vegen olyan sokan vannak, hogy a fuvet alig lehet latni toluk.
Eleg vicces, amikor at kell koztuk hajtanom kocsival. Gondoltatok volna, hogy egy lud kepes felugrasbol repulni? Persze ehhez megfelelo aramlasok kellenek, gondolom.
Azt is megfigyeltem, hogy amikor elkezdenek a kocsim elol menekulni, akkor mindig csapkodnak a szarnyukkal, akkor is, ha csak futnak.
Akkor jottem ra, hogy ennek mi LEHET az oka, amikor egy kicsit rajuk kormanyoztam: igy pillanatok alatt fel tudnak emelkedni, nem akkor kell kezdeniuk "bemelegiteni."
Igazan orulhettek, hogy nincs Magyarorszagon sem mosomedve, sem az a csikoshatu mokus, mint csip es del. :) A mosomedvehez kepest a vakond a tajepites vedangyala. :)
Szia Pireisz!
A falon, eresz alatt megtelepedett darazsak fészkét este leperzseljük, aztán leverjük. A földben lakók ellen volt jó a borotvahab, mert hiába szórtunk ilyen-olyan szereket a lyukba, öntöttünk bele kis benzint, aztán meggyújtottuk, a darazsak vígan éltek. A hab elzárta a levegőtől, egy ideig a kintmaradtak még keringtek körülötte, aztán ott hagyták.
Helló Barnetto! JÓ ötlet ez a darazsak ellen, csak hát ezek a fészekre rajták a kis fiókáikat és azok át is telelnek, a falba és a csövekbe is beköltöznek, vannak olyanok, amik minden évben a postaládában laknak, persze nekik a KILL, mert már nagyon félek tőlük. A fészek kiszedésével és megszüntetésével lehet eltüntetni őket.
Jaj,de irigyellek,hogy annyi sünid van!Maguktól szoktak elbújni,összegyűjtik az avart,stb.Ellátják magukat,mert az enyém tavaly zokon vette,hogy melegebbre csináltam a búvóhelyét.OutdownS mondta,hogy a kicsik nem igen érik meg a tavaszt,talán ezeket elmenekítheted.Bár,másik helyen,ahol laktunk befialt egy a fólia alá,de elpucolta a pereputtyot,megunta,hogy odajárunk csodálkozni.
Nem tudom jár-e erre valaki mostanság. Kertünkben sündísznók laknak, valahol a bokrok alatt, vagy a fahasábok között. Esténként szoktuk látni őket, legutóbb amikor láttam őket(október végén) a körtefa alatt csemegéztek a lehullott körtékből. Nem tudom vajon télen hová bújnak a hideg elől.
Nem, ezek nem hangyák, hanem darazsak, amik a földbe vájt lukban laknak. Ha még nem láttál ilyet, szerencsés vagy. 3 ilyen luk van, és nagyon sokan vannak benne. Veszélyes fűnyírásnál, mert megtámadhatnak. Pireisz tudna róla mesélni.
Elszaporodtak a földi darazsak, 3 nagy lyukban is laktak. Az irtásukra sok mindent kipróbáltunk, de mindig jöttek újak. Igazán bio módszert találtunk és egyelőre működik: telefújtam borotvahabbal a lyukakat. A hab két napig is eltömte a nyílásokat, utána pedig nem jelentkeztek.
Nagyon jó felvételek! Digitális fényképezőgép, vagy hagyományos?
Tegnap egy férfitenyér nagyságú, igen rút béka húzott át komótosan a teraszon. Pedig nincs is víz a közeben...