Mivel a kék a "szerelmem", vegyünk egy anyagában kék üveget és töltsünk bele vizet. (üvegműveseknél kapkatók ilyen üvegek, vagy másutt is ...) Okoz -e a víz állapotában bármiféle változást, ha eme vízzel töltött üveget napfényre kitéve (most vonatkoztassunk el a jelenlegi időjárástól) több órás kék fény besugárzásnak tesszük ki ?
Ez egy érdekes, de természetes szociálpszichológiai jelenség, amelyről érdemes lenne egy külön topikot is nyitni, és amely dióhéjban a következőkben nyilvánul meg: 1. Saját sikereinket hajlamosak vagyunk képességeinknek, míg saját kudarcainkat a szerencsétlenségünknek, illetve a körülményeknek (pl. időjárási frontok:)) tulajdonítani. 2. Mások sikereit hajlamosak vagyunk a szerencséjüknek, illetve a kedvező körülményeknek, míg mások kudarcait a rossz képességeiknek és felkészületlenségüknek tulajdonítani. 3. Ha mások olyasmiből érnek el sikereket, ami bennünket nem érdekel, akkor annál inkább együtt örülünk velük, minél közelebb állnak hozzánk: ezt a jelenséget nevezik a szociálpszichológiában "sütkérezésnek", a hétköznapi életben pedig "rongyrázásnak": pl. amikor a szülők dicsekednek gyermekeik sikereivel:)) 4. Ha mások olyasmiből érnek el sikereket, ami bennünket is érdekel, akkor sütkérezés helyett irigységet élünk át, amely annál nagyobb fokú, minél közelebb áll hozzánk a sikereket elérő személy: így előfordulhat az is, hogy a szülők irigykednek gyermekeik olyan sikereire, amelyekre a szülők is vágyódtak, de nem érték el..... Hát, ilyen rosszak vagyunk mi, emberek:))
Az a probléma,hogy nyáron beajánlottam a Diákszsövetkezetben arra a munkára ahol én dolgozom. És ezen a munkahelyen dolgozott az a lány,akit nagyon szeretek. Csak sajos aneroxiában szenved,és nagyon vékony volt. Ez nekem egyáltalán nem számít,mert így is nagyon szép,és nagyon művelt,tiszta szíve van.
De az évfolyamtársam elkezdte előttem szídni,hogy hogyan tetszhett nekem ilyen csontváz. Emiatt nagyon mérges lettem,és ezt a haragomat megosztottam más évfolyantársamnak is. És valószínűleg a fülébe jutott,utána kezdett el szemétkedni velem,iwiwen irogatással(hugomnak írt,egy aktképes lány oldalról,amit ő csinált),és feltörte az emailemet. És a nevemben egy autista évfolyamtársamnak írt arról a lányról,hogy transzfesztita,stb. Az autista évfolyamtársam pedig visszaírt nekem.
Szóval ilyenekkel járók egy évfolyamba.
És a segítőkészségük is csökken az évfolyamtásaknak,amint közeledik a diploma. Egyre inkább érezheted,ahogy szomorkodnak a sikereidnek,és örülnek a kudarcaidnak.
Bocs hogy csak most válaszolok. A xantángumi sürítésre kéne .Már odáig eljutottam,hogy lehet ezt boltban is kapni csak azt sem tudom hogy milyen néven van forgalomba és kb hol keresem De a saját készitésűről sem mondok le . ha tudsz erre válaszolj előre is kösz.
Le kellett törötlnöm,mert egyik évfolyamtársam poénból feltörte. És még ő volt,megharagudva hogy mérges voltam rá emiatt. Ilyenekké válnak az évfolyamtársak,akik még elsőbe vagy másodikba jó fejek voltak.
Csomó problémám volt az unokatestvéreimmel,a hugom azt akarta,hogy töröljek le bizonyos képeket amik az ő mappájáról való,és kiraktam a képeim közé,csomó probléma származott az iwiwből ezért letöröltem magam.
Lemerült a telefonom,mert nem jó az aksija. Holnap jönnék,ha Neked is jó. Elveszett a diákigazolványom és ezt kellett elintéznem,hogy ne éljenek vissza vele.
Igen,én is olvastam,nagyon tetszett.:) Nagyon érdekes,ahogy elmagyarázza a könyvben ezelőtt előforduló jelenségek alapján a hidrogénmolekula elméletét.
Ezt Feynman Mai fizika kvantumfizika kötetében lehet olvasni: nekem is nagyon tetszett, amiket Feynman a hidrogén-molekulaionról írt:)) Te is ott olvastad ezt?
"Szegény "izék" nem is sejtik, hogy rajta vannak ugyanazon fókuszú hiperboloidokon. Attól függően hogy lapos vagy nyújtott szferoid koordinátarendszert használunk. Na de milyeneken vannak?"
Pontosan nem emlékszem,de utána fogok nézni. De a rendszer szimmetriái okozzák ezt a geometriát.
"2. Továbbá a hullámok miért kellenek? (Anyagegyenlet megadására alkalmas módszer lehet egyébként az anyagban keltett állóhullámok.)"
Mert a Schrödinger-egyenletet használjuk,amik az elektronhullámokra vonatkozó hullámegyenlet. És a molekula különböző állapotait az elektronhullámok különböző stacionárius módusaiból lehet kikeverni.
Van a hidrogén egypozitív molekula(ez a létező legegyszerűbb molekula). Ebben két proton van és közte egy elektron. Az elektron távolsága az egyik protontól r1,a másiktól r2,két centruma van az elektronnak,ezek fókuszok. Ez már nem olyan,mint az atomok egyszerűbb esete,amikor csak egyetlen r távolság van. A hidrogénmolekulának van forgásszimmetriája(a fi szögtől nem függ). És át érdemes térni elliptikus koordinátákra. Tök jól kilehet számolni a molekula tulajdonságait. És megjelenik a lazítópálya,ami a semleges hidrogénmolekulánál a Pauli elv miatt hiányzik. Emiatt instabil a hidrogén molekulaion,és stabil a semleges hidrogén molekula.
Köszi, a hemoglobinnal is foglalkozhatsz, hiszen az is elnyeli a vörös szín komplementereit, csak ott nincsenek csatolások.
Tehát, ami igazán fontos lenne, hogy rájöjjek a thylakoid alakzat mennyire befolyásolja a pigmentrendszerek közötti csatolást, azaz a létrejött longitudinális hullámok a sajátfrekvenciától függően milyen interferencia képet idéznek elő a thylakoid membrán felszínében.
Ennek a kiszámításához adhatsz tippeket, először is azzal, hogy leírod milyen kapcsolat van a konjugált kettős kötések és az abszorbált fény hatására bekövetkező emisszió-koncentrálás között, s hogy miért csattan mindig az ostor vége a metil-gyökön, azaz miért ott szakad le a redoxireakciók révén majd vándorló elektron.
A segítséget köszönöm, s a biológiai összefoglalását el is fogom küldeni az újévig.
(e-mailben is elküldöm, sőt a legközelebbi találkozásban arról is beszélhetünk, hogy esetleg beléphetnél a kutatócsoportba, persze ez esetben onnantól számítunk a diszkréciódra is)
Szerintem a gömbi eset hullámmegoldásai sokban hasonlíthatnak a forgásellipszoid hullámmegoldásaira. Egy egyszerűbb probléma vizsgálata sokat segíthet a nehezebb probléma átlátásához.