Sziasztok! Segítség kéne. Új használt-Lacetti (kombi) tulaj lettem és egyből kiégett az egyik tompított fényszóróm :) viszont a leírásban nem írják hogy H1/4/7 kell-e bele. Persze szét is szedhetném és megnézhetném (ha ás nem ez lesz), de ha meg tudnátok írni akkor előtte megvenném és nem kéne kétszer szerelnem.
Ha valakinek kell esetleg 4 db HANKOOK OPTIMO 85V nyári gumi 4 mm-es profillal az keressen. (gyári Lacetti gumik, kb 50e km van bennük, 3 évesek és még 20e km-t szerintem elmennek) Aki nem megy sokat, annak 1-2 nyarat még kihúzhatnak a gumik. 2000/db vagy 7000/4db Veszprém megyében. (Veszprémbe, Fehérvárra, Várpalotára, Pápára akár el is tudom vinni.)
Talán 80000km,amit mentem vele elég tapasztalat!Most is azt mondom ,hogy én 6,5-7 literrel eljárok vele vegyesen!Azt aláirom,ha villog a szegénységjelző városban nem lehet 70-100km-el kalkulálni,de az adatokat nem is városra,hanem vegyes fogyasztásra adják meg!
Üdv! Most vettem egy Lacsit. Kérdésem a köv: Hány liter üzemanyagnál gyullad ki az üzemanyagszint visszajelző kb? Csak mert a használati könyv erről semmit se ír. 1.4 95 loerős elite változatom van.
Üdv. Klubtársak. Megint szervizben voltam a lacsival. Olyan helyen /mint később kiderült hogy jó hogy oda mentem/ ahol úgy gondolom komolyan vesznek. Átvizsgálták a gépet és ennek hatására megtáltosodott, megy mint állat. Egyetlen hibát találtak, ez pedig egy vékony vákumcső, ami egy szenzorhoz csatlakozik. Tökre elvolt dugulva. Töröltek minden eddigi "betanult programot", és most tökjó a gép. Benne van az a kis remegés, aminek igy 30000-nél már illik mutatkozni. Most már csak a fogyasztására leszek kiváncsi, hogy változik-e jó irányba.
Tovább mentünk elméletben aposommal, a katalizátort is kifogjuk dobni, kérdésem az lenne ennéle e tipusnál tudtok e valami parát kat kiszedés esetén, illetve csak a betét lesz kiszedve , de az a lényeg. ?
nagyon rápörögtem a kipuftunningra házilag , apos auztoszerelő , és nagyon profi szerintem ugyhogy nem félek tőle , azt mondta a lamda szondát sem zavarhatja be , mert az a kat . alőtt van , ésnem utána .
Ti mit gondoltok, esetleg valakinek van ilyen jellegű tapasztalata a lacsijával?
lacettis kollégák remélem tudtok segiteni.4db felnire lenne szükségem{acél}de csak ujat lehet találni,az meg nagyon húzós.12 000ft-tol.ha valaki tud segitsen köszi.
Régi tag vagyok de kb egy éve nem irtam (vagy több) CápaFeri még talán emlékszik rám:)
az lenne a kérdésem hogy a középdobot ha kiszerelem, és egy csővel helyettesitem, akkor az milyen elönyökkel járhat, azt tudom hogy nőni fog a fogyasztás, de a teljesitményre és a hangra milyen hatással lesz?
Egyébként meg van chippelve nekem bevált a chip jobb lett mosta kipufogo tuningon a sor.
Mennyivel fog többet enni vajon ?
házilagosan aposom aknáján mit lehetne még okositani a kipufogomon? a sport dob előtt?
már nagyon rég nem írtam. 1,6 sw benzines autóm van. 160000 km után még semmi komoly nem volt, csak izzók égnek ki néha kb 12x cseréltem már. az autó 2005 szeptember óta megy, még most is nagyon örülök, hogy ezt választottam. fél éve már egy másik is van, ez már tényleg amerikai. Dodge Avenger dízel. ez más kategória, de nem kell elájulni tőle. Bízom hogy ez se lesz rosszabb.
A Lacettit már a fiam hajtja, de nem szeret vezetni, és nagyon kíméli. Néha egy-egy útra még most is elmegyek vele, hogy nehogy ellustuljon. Elvem az, amit már régen is megírtam hogy a bejáratáskor nem kell kímélni. Az új kocsival is ez történt.
Majd még írok, mindenkinek baleset és trafi mentes vezetést kívánok.
Üdvözlöm a Klubtársakat! Segitséget szeretnék kéerni a "CápaFeritől". Az a kérdésem, hogy állitólag van valami új program a lacsetikhez. De a helyi szakember a szervizbe, azt mondja hogy csak az 1.2 gépekhez van a szoftver frissités. Tulajdonképpen az a helyzet hogy megint szelepcsere volt a lacsiba. Most valami vékonyitott nyaku szelepeket raktak bele, és most aztán sokáig jó lesz! A túlpörgése ugyan úgy meg maradt. nincs valami infód ezzel kapcsolatba?
Szülők 1.4-es Lacetti-je augusztusban volt három éves, kb. 13e km-rel. októberben előjött a sárga lámpa. Addig soha. Akkor kiütötték. Néha előjön, néha eltűnik. Az autó teljesítményén, viselkedésén semmiféle változás nem tapasztalható. Nem is rohangálunk vele már szerízbe. De kérdem én akkor dísznek van?
Anno volt egy 1.2-es Kalos a családban, ott is előjött ez. SW frissítéssel orvosolták, mondván, hogy túl szűk határértékek vannak benne, amiket a GM kitolt. Utána nem is volt vele gond.
Érdekes egy típus... vagy inkább márka jelenség, nem?
Aveo-m gyári könyvében 2500-3000 fordulat körüli váltást ajánl (vagy felette)! Ebben lehet igazság, hisz a jó öreg Matizomat kb.: 1500-2000 (nem volt benne fordulatszám mérő) váltottam, és volt baja.