Üdv! Most vettem egy Lacsit. Kérdésem a köv: Hány liter üzemanyagnál gyullad ki az üzemanyagszint visszajelző kb? Csak mert a használati könyv erről semmit se ír. 1.4 95 loerős elite változatom van.
Üdv. Klubtársak. Megint szervizben voltam a lacsival. Olyan helyen /mint később kiderült hogy jó hogy oda mentem/ ahol úgy gondolom komolyan vesznek. Átvizsgálták a gépet és ennek hatására megtáltosodott, megy mint állat. Egyetlen hibát találtak, ez pedig egy vékony vákumcső, ami egy szenzorhoz csatlakozik. Tökre elvolt dugulva. Töröltek minden eddigi "betanult programot", és most tökjó a gép. Benne van az a kis remegés, aminek igy 30000-nél már illik mutatkozni. Most már csak a fogyasztására leszek kiváncsi, hogy változik-e jó irányba.
Tovább mentünk elméletben aposommal, a katalizátort is kifogjuk dobni, kérdésem az lenne ennéle e tipusnál tudtok e valami parát kat kiszedés esetén, illetve csak a betét lesz kiszedve , de az a lényeg. ?
nagyon rápörögtem a kipuftunningra házilag , apos auztoszerelő , és nagyon profi szerintem ugyhogy nem félek tőle , azt mondta a lamda szondát sem zavarhatja be , mert az a kat . alőtt van , ésnem utána .
Ti mit gondoltok, esetleg valakinek van ilyen jellegű tapasztalata a lacsijával?
lacettis kollégák remélem tudtok segiteni.4db felnire lenne szükségem{acél}de csak ujat lehet találni,az meg nagyon húzós.12 000ft-tol.ha valaki tud segitsen köszi.
Régi tag vagyok de kb egy éve nem irtam (vagy több) CápaFeri még talán emlékszik rám:)
az lenne a kérdésem hogy a középdobot ha kiszerelem, és egy csővel helyettesitem, akkor az milyen elönyökkel járhat, azt tudom hogy nőni fog a fogyasztás, de a teljesitményre és a hangra milyen hatással lesz?
Egyébként meg van chippelve nekem bevált a chip jobb lett mosta kipufogo tuningon a sor.
Mennyivel fog többet enni vajon ?
házilagosan aposom aknáján mit lehetne még okositani a kipufogomon? a sport dob előtt?
már nagyon rég nem írtam. 1,6 sw benzines autóm van. 160000 km után még semmi komoly nem volt, csak izzók égnek ki néha kb 12x cseréltem már. az autó 2005 szeptember óta megy, még most is nagyon örülök, hogy ezt választottam. fél éve már egy másik is van, ez már tényleg amerikai. Dodge Avenger dízel. ez más kategória, de nem kell elájulni tőle. Bízom hogy ez se lesz rosszabb.
A Lacettit már a fiam hajtja, de nem szeret vezetni, és nagyon kíméli. Néha egy-egy útra még most is elmegyek vele, hogy nehogy ellustuljon. Elvem az, amit már régen is megírtam hogy a bejáratáskor nem kell kímélni. Az új kocsival is ez történt.
Majd még írok, mindenkinek baleset és trafi mentes vezetést kívánok.
Üdvözlöm a Klubtársakat! Segitséget szeretnék kéerni a "CápaFeritől". Az a kérdésem, hogy állitólag van valami új program a lacsetikhez. De a helyi szakember a szervizbe, azt mondja hogy csak az 1.2 gépekhez van a szoftver frissités. Tulajdonképpen az a helyzet hogy megint szelepcsere volt a lacsiba. Most valami vékonyitott nyaku szelepeket raktak bele, és most aztán sokáig jó lesz! A túlpörgése ugyan úgy meg maradt. nincs valami infód ezzel kapcsolatba?
Szülők 1.4-es Lacetti-je augusztusban volt három éves, kb. 13e km-rel. októberben előjött a sárga lámpa. Addig soha. Akkor kiütötték. Néha előjön, néha eltűnik. Az autó teljesítményén, viselkedésén semmiféle változás nem tapasztalható. Nem is rohangálunk vele már szerízbe. De kérdem én akkor dísznek van?
Anno volt egy 1.2-es Kalos a családban, ott is előjött ez. SW frissítéssel orvosolták, mondván, hogy túl szűk határértékek vannak benne, amiket a GM kitolt. Utána nem is volt vele gond.
Érdekes egy típus... vagy inkább márka jelenség, nem?
Aveo-m gyári könyvében 2500-3000 fordulat körüli váltást ajánl (vagy felette)! Ebben lehet igazság, hisz a jó öreg Matizomat kb.: 1500-2000 (nem volt benne fordulatszám mérő) váltottam, és volt baja.
A motordiag lámpa... úgy néz ki ez családi vonás, kb 5000 km-nél nekem is volt 1x, majd 7000 körül újból. Ekkor már elvittem a szervízbe (dél-pest), gariba megcsinálták. Tanács: a motor pörgősebb, 50 alatt semmi IV-es fokozat. Nem vadul, de kicsit sportosabban tessék vezetni! Megfogadtam. Most 37000 körül vok, minden rendben a kicsikével...
Ezekre a problémákra, illetve kérdésekre részletesen is (fényképesen is) találtok infót a http://www.lacettiklub.hu oldalon! Várunk mindenkit szeretettel!
nekemi lenne egy kérdésem állítólag a levegőszűrő alatt van egy szkítő, vagy mi, amit, ha kivesz az ember, kicsit, mintha érezhetően jobban menne a gép
Én a motor működésén nem vettem észre semmit, csak kigyulladt a narancssárga motordiagnosztika lámpa.
Először elvittem szervizbe, rádugták a műszert, kiütötték a kódot, mondták, a kipufogóban levő visszavezető szelep kormolódott be, tisztítani kell, adtak időpontot. Visszavittem, a dekni mellett egy tök egyszerűen levehető kis vacak, simán bárki ki tudja tisztítani, fél órás munka volt. 7000 Ft-ot fizettem. Kiakadtam.
Másdszor nyáron a nyaralásra indulás napján gyulladt ki. Vágta a szervizbe. Szombat délelőtt, asszem. Mondták, nem tudják most megcsinálni, menjek vele 10 kliométert 5000-es fordulaton, aztán vigyem vissza nyaralás után. Megtettem, de nem vittem vissza.
Mint írtam, a motor működésén nem vettem észre hibát. Néhány hete a lámpa sem világít.
Én azt gyanítom, hogy, ha megjelenik a hiba, de elmúlik, akkor egy bizonyos idejű hibamentesség után elmúlik a jelzés. Ha folyamatos, vagy vissza-visszatérő a jelenség, akkor nem tűnik el. Mindazáltal bármelyik szerelő egy 500-asért megcsinálja, én biztosan nem fogom többet a márkaszervizben tisztíttatni. Persze a hibakódot kiüttetni és megbizonyosodni róla, hogy tényleg az-e a hiba, el kell vinni, csak nem kérek pontos időpontot, azt mondom, hogy telefonálok, hogy mikor szeretném hozni.
Amúgy azt mondták, attól lehet, ha főleg városban, kis fordulatokon használják az autót. Úgyhogy ki kell kormolni néha. Meg talán benya függő is lehet.
Amúgy tök jó az én kocsim, 3 és fél éves és semmi baja sem volt még. Csak annyi, hogy amikor a feleségem nekiugratott vele az óvoda előtti korlátnak, behorpadt a motorháztető. :-)
segítsetek egy kis infó kellene! Volt e már olyan az itt jelenlevő lacetti tulajok közül aki a szervízbe kétszer ugyanazon hibával visszavitte autóját? A nálam felmerült hiba : szelep koromlerakódás monják ezt a szervízben! de már másodszor! Szindróma: Hibajelző lámpa villog - motor szabálytalanul jár - rángat - nehezen indul - majd elalszik valamikor - egy darabig jóazt nem - szervízbe érek akkor jó semmi hiba??? Ez normális?
Úgy látszik, ez tipushiba. Nekem azt mondták, csak komplett cserélhető az egész panel, még néhány aprósággal 50 eFt -ot fizettem, és majd 3 hétig vacakoltak vele. Közben a kocsi nálam volt, de a klíma nem ment.
Akkor gondolom húzóslehet az ára, mert a kapcsolók egy egységet képeznek,állítólag csak így lehet cserélni. Mindenesetre a szervizben kérdezd meg az árát.
Sziasztok! A kovetkezo problemaval fordulnek hozzatok. A kocsim (2005 1.4 5 ajtos). A kozepkonzol aljan levo 3 kapcsolo/nyomogomb (klima, belso levego, hatso ablakfutes) lampai nem vilagitanak. A klima azert bekapcsol, a belso levegokeringetesben nem vagyok biztos de a hatso ablakfutes tuti nem kapcsol be.
Viszont neha megis mukodnek a dolgok ha sokaig nyomogatom a gombokat ossze-vissza (vagy varok 5-10 percet). Aztan megint nem. Szerintem tuti nem kontakt hiba, mert allo autonal (jaro motor mellett) egyszer csak jo lesz aztan megint nem. Mintha vmi szoftver lenne?? Tovabba ha vegre sikerul bekapcsolni a hatso ablakfutest akkor is eleg hamar kikapcsol, epp csak elkezdett a futoszalak korul eltunni a para.
Valaki talakozott mar hasonloval? Kicsit visszaolvastam a topikban es probaltam rakeresni de nem talkoztam hasonloval.