Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Fez Creative Commons License 2007.08.17 0 0 7408

Tudja valaki, hogy miért nyomják be a Lacettik és a Nubirák orrát? Már jó párat láttam. Az enyémet is benyomta valami paraszt. 10 ropi volt a lakatolás.

Secretknight Creative Commons License 2007.08.17 0 0 7407
Szia,
menj vissza a 7241-es hozzászólásomhoz,ott mindent leírtam,fényképeztem.
üdv.,Secret
Előzmény: Gmanus (7406)
Gmanus Creative Commons License 2007.08.17 0 0 7406
T. Tagtársak!

Aki már megcsinálta az ERG szelep lezárását, az legyen szíves a http://lacetti-klub.extra.hu oldalra elhelyezni képeket és illusztrációkat róla. (Egy kis ismertetőt, „Hogyan csináljam”)

A többi „sorstárs” nevében KÖNYÖRGÖM! :)

hicar Creative Commons License 2007.08.17 0 0 7405

Hello!

Na megjöttem a nyaralásból és elolvastam a topikot visszamenőleg is. Látom sokat filoztatok a rángatás problémáján. A GM-nek is úgylátom fölösleges írni a problémáinkat ezekszerint nekük kell megoldani a szervizekkel való harcolással.

Lementünk a kis családommal hárman és rengeteg csomaggal - már ahogy ez lenni szokott - Sziciliába, 1.6-os sedánnal. Majdnem 5000 km-t mentem a géppel. Nagyon jól bírta az utat semmi problémám nem volt. A fogyija 7-8 között volt végig légkondival és főleg autópályán, 130-140-es tempóval átlagban.  Az ülése egy áldás, jó beállitva akármennyit üldögélhetsz benne nem fájdul meg a derekad. Igazán kényelmesen elfértünk benne és nagyon jól működött a légkondi is. Nagyon kényelmes jól vezethető kis autó ez. De sajna a rángatástól azóta sem tudtam megszabadulni, városokban mindig előjött. Hiába égettem ki a gépet lehet mondani igazán alaposan a sok autópálya alatt, a megtorpanás - rángatás maradt. Így aztán olvastam az ERG szelep lezárásáról és én is megtettem ezt a kis beavatkozást és egy vékony alu lemezzel szépen lezártam. Csodák csodája azóta men rángat és gyönyörű simán lehet vele autózni. Újra élvezet a városi vezetés is. Sőt mintha a légkondi sem venné annyira vissza a teljesitményt.

Hát remélem ezzel nem ártunk a motornak, mert nem szeretném ha emiatt problémák lennének.

Újra köztetek üdvözlettel hicar

Kulimász Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7404

Halihó!

Tapasztalatom ugyan nincs e téren, de engem is érdekelne a xenon, ha már beszereltetted, mindenképpen számolj be az eredményről!

Üdv,

K.

Előzmény: Frankie-boy (7384)
R*R Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7403

Gyertya- de nem feltétlenül sportgyertya:

http://totalcar.hu/magazin/szotar/gyertya/

Előzmény: 95LE (7390)
Stocz Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7402
Ajaj.
Asszem visszafekszem aludni.
Hova is kell az a 'z' betű?
Stocz Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7401
Hmm.
lemaradt egy 'z' betű, meg egy ' '.
Akit zavar, illessze be. :)
Stocz Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7400
Na a szelepcsere nekem is pontosan ennyi ideig segített.
Az EGR lezárásávalkapcsolatban én is 95LE véleményén vagyok.
Inkább a kiruccanás után dugózz.
Előzmény: nagyharcos (7392)
kripic Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7399

"... téli gumimat rakjam-e be a mankókerék helyett, vagy maradjon az? Egyáltalán belefér a kimélyítésbe a normál kerék?"

Az SW-ben mintha meglenne a helye, bár még nem próbáltam. Egyes autógyáraknál a különböző típusok és akár azon belül a különböző kiviteleknél is lehet eltérés (l. pl. Ford...), azaz lehet, hogy a Te HB-dbe nem fér el. Esetleg tán ki kőne próbállani...?

Ha viszont elfér a teljesértékű kerék - főleg az általad vázolt dilemmák miatt - én a helyedben lehet, hogy beruháznék egy felni-nyárigumi párosba...

Jó ötlet így nyaralás előtt, igaz...? :)))

Előzmény: cápaFeri (7397)
kripic Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7398

Persze, akár segíthet is az autópályázás...

Viszont ha x flakon STP, meg szelepcsere sem segített a dolgon, akkor szerintem az a kis pörgetés sem fog már..:((

Nekem sem volt még sárgapilács, csak éppen elkezdett rakoncátlankodni, STP átmenetileg segített, a rángatás rövidesen visszatért. Ezért aztán épp csak egy kicsit tanácstalankodtam, majd lezártam a dögöt. Azóta ááálom...

Túlságosan persze nem merek bizakodni, öreg vagyok már a csodákhoz, de legalább MOST nincs probléma....

Előzmény: 95LE (7396)
cápaFeri Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7397

Hali!

Köszi Kripic, remélem gondtalanul telik majd a nyaralás! Ronda-szürke az biztos, de lehet, hogy bércipelést vállalok vele, mert amennyi cucc belefér! (majd a sógorral egyezkedek, neki úgyis több cucca lesz!:-) Valahogy vissza kell termelni azt a légellenállás-többletből adódó benzinfogyást! :-) ) Nézegetten másik boxokat, láttam ilyet is használatban. Hát amennyi bogarat megfog, az nem semmi!

No, szóval kösz a jókívánságokat, megpróbáljuk kipihenni magunkat. A forgalomfigyelő kameráknál (Letenye, Zágráb) mindenesetre integetni fogunk nektek! :-)

u.i.: Még mindig dilemmázok, hogy vajon a forgásirányos téli gumimat rakjam-e be a mankókerék helyett, vagy maradjon az? Egyáltalán belefér a kimélyítésbe a normál kerék? (185/60R15) Végig autópálya lesz és ha kapok egy defektet, nem akarnék végig max. 80-nal döcögni. Gumist meg pláne nem találok arra, hisz még benzinkút meg pihenő se nagyon sűrűn van.

Üdv!

Előzmény: kripic (7395)
95LE Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7396

Szia!
Én bár még nem dugóztam le és tapasztalataim sincsennek, de ha már autópályázni fogsz én kivárnék vele és csak a kiégetés után tenném meg így lehet, hogy az EGR szelepnél is leég a korom utána pedig uccu-neki fakereszt.
kripic Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7395

"lenyomok autópályán egyhuzamban 500 km-t, majd haza nyaralás után 500-at."

Aztán arra a csodaszürke tetőboxra vigyázni ám...:))))))

Jó pihit...

Előzmény: cápaFeri (7391)
Secretknight Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7394

Helló,

5-600 km után vagyok,és csak javasolni tudom a ledugózást....

Ha megteszed,eleinte fura lesz hogy milyen jó érzés a vajpuhán sikló,jól gyorsuló,rezzenéstelenül járó motorral hajtott autódat használni.Az eddigi indulás utáni görcs (mikor rángat a dög megint?) lassan elmúlik,és átveszi a helyét egyfajta megelégedettség,hogy mégiscsak jól döntöttél amikor Lacsit vettél ócsóér,sok komforttal és megérte azt a kálváriát átjárni aminek mára már csak a múló emléke maradt...... :))

Secret

kripic Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7393

Szia!

Bár a kritériumodnak - "minimum 2-3e. km-es tapasztalat" - még nem felelek meg, mert a dugózás óta mindössze kb. 150 km-t mentem vele, DE:

- rángatás megszűnt

- visszaváltásnál nem "rúg" vissza

- szépen, egyenletesen gyorsul alacsony fordulatszámról is

- fogyasztásban - már amennyire ennyi idő alatt meg tudom ítélni... - nincs kedvezőtlen változás

- a motor alapjáraton is, menet közben is HATÁROZOTTAN csendesebb lett

Úgyhogy ne gondolkozz, nyugodtan dugózd le...., a beavatkozás miatt biztos nem fogsz lerobbannni...

nagyharcos Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7392

Kipuf. szelepcsere megvolt, 2 napig jobb volt, ma újra rángat. Ma vettem klingeritet, és dugózom az EGR-t. STP-t kapott megint, de már nem igazán segít.

Van valakinek minimum 2-3e. km-es tapasztalata dugózott EGR-el? Hétvégén indulok nyaralni, és nem lenne jó az autópálya szélén dugótlanítani.

cápaFeri Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7391

Elgondolkodtató, amit írsz. Lehet benne valami, többé kevésbé hasonló eredményre jutottunk, bár asszem ennyire részletesen még senki nem írta le.

Amire én még nem gondoltam, az a több gyertya, ill. a változó szelepvezérlés. A több gyertya a GM részére elég költséges lenne, mert a hengerfejen túl még az elektromos rendszert is át kellene tervezni. (több gyertya, nagyobb áramfelvétel, stb) Valahol a változó vezérlés környékén látom a megoldást, de ez sem kis átalakítás a gyártósoron, szerintem a következő lacsi-kiadásig nem fogják meglépni.

Hogy a mi autóinkkal mi fog történni, azt nem tudom. Látszik, hogy nem egy tötymörgő városi autó, aki rendszerint hosszú távon használja, annak semmi gondja vele. (valahol olvastam, hogy állandó üzemben van az autó olaszba és 100000 km környékén még semmi ilyen nem volt)

Jó lenne tudni, hogy az EGR lezárása hosszú távon járható út-e? No majd meglátjuk!

Én egy hét múlva kiégetem az biztos (bár még nem volt pech-lámpa, denéha rakoncátlankodik), lenyomok autópályán egyhuzamban 500 km-t, majd haza nyaralás után 500-at.:-)

Előzmény: 95LE (7390)
95LE Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7390

Sziasztok!

Egy kicsit elkezdtem gondolkodni a motor működésén, hogy valójában mi is okozhatja a porblémát.(ha más véleményetek akkor úgy is megcáfoltok). Kormozódás:hmm ez csak tökéletlen égés miatt lehet.Viszont páran már írtátok is, hogy a kiszerelt gyertyák szép őzbarna színüek ami viszont a tökéletes égésre utal,márpedig a korom ott van a kipufogószelepeken és később az EGR szelepen is akkor pedig jön a rángatás.Normális esetben a kipuf szelepeken már csak az elégett gázok távoznak azok nam okoznak koromlerakódást az a minimális mennyiség ami mégis keletkezik a kímélőbb használatnál egy intenzivebb hőterhelésnél szintén elég.(vszeg a szervizek is ezért ajánlják a pörgetést)Akkor mégis, hogy lehet?Szerintem ez egy tervezési probléma mégpedig az, hogy a motor teljesítményét növelendő gyorsabb gázcsere miatt a kipuf. szelepeket hamarabb kezdik el kinyitni és igy az égés egy része már a kipufogóban zajlik ahol nincs oxigén amiért kormozódni is fog.Mi lehet a probléma megoldása?

1, A motor vezérlését kell átdolgozni.Mivel tudomásom szerint ez nem egy változó szelep vezérlésű moci így az elektronikai beavatkozás nem sok mindent ér csak a vezér tengely módosítása hozhat megoldást.(a szepcserét ezért nem tartom jó megoldásnak mert csak tüneti kezelés a kiváltó okot nem szünteti meg)Eredmény:Rágatás megszünik, teljesímény csökken és vszeg a fogyi is csökkenni fog.DE költséges +visszahívás+nehezebben eladható kissebb teljesíménnyel.(GM helyében elvetve)

2,Gyosítani kell az égést, hogy mire a kipuf szelep nyit már csak az elégett gázok távozhassanak.

a, Kevesebb üa a rendszebe (emlékezzünk a kis japán autók szegénykeverékes mocijaira jól mentek és keveset fogyasztottak) Eredmény:rángatás megszünik viszont a környezetvédelmi normákat nem fogja teljesíteni.(GM elvetve)

b, Több levegőt a motornak.Nos jelentős levegőtöbbletet turbóval v. kompresszorral lehet betölteni s bár ez eredmény lenyűgöző technikája költséges és az utólagos beépítés még senkinek sem sikerült tökéletesen . Elvetve.

c, A benzin levegő keveréket egyszerre egy időben több ponton kell meggyujtani így az égés hamarabb lezajlik.(Ezt a hengerenkénti többgyertyás megoldást többen alkalmazzák elsősorban a versenysportban,de hétköznapi autókban pl Alfa is) Szerintem a gyár részéről még ez lenne a legolcsóbb, de belegondolva a hengerfej+gyujtás áttervezése+visszahívás és beépítés szintén sokba kerül még ha tényleges megoldást is kínálna.

Addid is marad a szelepcsere meg húzatás, számukra ez a legolcsóbb a gari idő alatt és ahogy már korábban is írtam a motorpalettát rövid időn belül úgy is lecserélik akkor meg minek fektetnének bele +energiát.

Akkor mi marad nekünk? Egyrészt a gari idő alatt addíg nyaggassuk őket amíg lehet másrészt költségkímélő sorrend szerint a következőt javaslom.
0. Bele sz..ok és néha jól meghajtom mint Sinnger a varrógépet
1. Prémium benzin v. és adalék (a korom oldásáért)
2. Direkt szűrő ( a + levegőért)
3. Sport gyertya ( a biztosabb gyújtásért)
4. Chiptuning ( mert 5% esélyt az elektronikának is adok)

Húú na ez jó sok lett, minden esetre jó elmélkedést és gondtalan KM-eket nektek.
Sarkany Creative Commons License 2007.08.15 0 0 7389

Hétfőn megejtettem a 30 000 km-es esedékes szervízt. Kellett egy új zöldkártya is, lévén kétéves az autó...

Kicseréltettem - garanciában - a kormányon levő rádió kezelőt, mert nem kapcsolta sem be, sem ki a rádiót. A többi funkciója működött.

Szó nélkül cserélték egy újra. A csere ideje 2 perc. :))

Stocz Creative Commons License 2007.08.15 0 0 7388
Én néztem mind a hármat.
Útszéli figyelmeztető általában a km-órával van összhangban, a GPS általában kevesebbett mutat. Ez is egy lélektani trükk. Meg aztán nem is precíziós műszerek.
Előzmény: Komis (7373)
Stocz Creative Commons License 2007.08.15 0 0 7387
Az utolsó betűig egyetértek.
Előzmény: Sarkany (7363)
Stocz Creative Commons License 2007.08.15 0 0 7386
Szevasztok!

Amcsi kocsikról nincs adat. A torpanós statisztika megnézhető a honlapon. Abból egyértelműen látszik, hogy az EU4-eseknél jelentkezik a torpangatás, motortól függetlenül.
Sajna a szelepcsere tényleg csak időlegesen javít a dolgon, a programba kellene belenyúlni.
Kéne egy progi+kábel a kiolvasáshoz.
Valakinek? :))

Azzal viszont nem értek egyett, hogy, ha ez a gond csak ezen múlik, akkor a gyár már régen megoldotta volna. Feltételezem, hogy a módosítás rontana a károsanyag kibocsájtáson, és ezért a gyár nem teheti meg hivatalosan ezt a módosítást.
Marad a chiptuning.
Előzmény: Komis (7348)
kripic Creative Commons License 2007.08.15 0 0 7385

Jujjj...: horribile gari-költség a GM-nél (is).

Ebből vajh mennyit költöttek a mi csodás típusunkra...

Frankie-boy Creative Commons License 2007.08.15 0 0 7384

Üdv mindenkinek!

Ma voltam autovillamosságisnál bi-xenon fényszórót nézni! kb. 55 eFT beszereléssel, de csak pénteken derül ki, hogy beépíthető-e...

Van-e már valakinek 5 ajtós Lacettihez bi-xenon fényszóró szett beépítve??

Kérdés, hogy megoldható-e??  Fontos lenne, a gyári nagyon gyenge!!

Írjatok!!

kripic Creative Commons License 2007.08.15 0 0 7383

Szia!

Lerágott csont, de megkérdezem...: A 78e km alatt nem volt gondod a motorháztetővel? (Tudod, mész mint állat, és egyszer csak libegni kezd...)

A cartársak eddigi megnyilvánulásai alapján számomra úgy tűnik, hogy a jelenség az SW-kre jellemző...

Köszi.

Előzmény: Adria 007 (7375)
Komis Creative Commons License 2007.08.15 0 0 7382

Most mondták a TV,Rádió hírekben, hogy az M6 2010re tuti elkészül! Tudsz egy picit várni?? :-)))

(Ha vársz rám, Én megjövök!... ez Neked tutira beugrik....:-))))

Előzmény: Sarkany (7381)
Sarkany Creative Commons License 2007.08.15 0 0 7381
Megfelel. Csupán az időpontot kel fixálni... :))
Előzmény: Komis (7380)
Komis Creative Commons License 2007.08.15 0 0 7380

Tipp:

M6 Pécs-Bp és M5 Bp-Kecskemét a Szolnoki beugrás meg ráadásnak!!

Megfelel?:-))))

Előzmény: Sarkany (7379)
Sarkany Creative Commons License 2007.08.15 0 0 7379
Szívesen leszek a manschaftod, GPS-t is viszek, de mikor és hol?  :))
Előzmény: Komis (7378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!