Helyszín: Flórián Színház (Flórián Műhely) Budapest III.ker. Flórián tér 3.
A fellépők: The Protagonist, Spiritual Front, Graumahd, Cawatana, Sturmast.
A rendezvényre kizárólag elővételben lehet jegyet venni!!!
Jegyárusítás: Last Exit, Fehérlófia, illetve van lehetőség interneten rendelni a sturmast@freemail.hu címen. A jegy 3800 Ft, ha rendeled +200 Ft. Az internetes rendelés után megkapod a címet, ahova a pénzt kell küldened.
Olyan azért nem volt, hogy percekre elment az ének vagy az alap, ez így eléggé túlzás. Az tény, hogy volt olyan, amikor egy ideig az ének lényegesen halkabb volt, mint kellett volna, meg olyan is, amikor a zenei alap lett halkabb, és ennek szerintem az volt az oka, hogy Albin sokkal többet próbált meg kihozni a cuccból, mint lehet, eléggé "túllőtte", utána meg kellett próbálni visszahozni a normális szintre, és ebből adódtak ingadozások a hangerőben. Én sem értettem, hogy mitől van ez az egész, az eddigi rendezvényeken az ilyen felállású zenekarok mind jól szóltak. És a Derniere Volonte is elég jól szólt a beállás alatt, szóval nem vártam, hogy ilyen gondok lesznek a koncerten. Én mindenesetre azzal értek egyet, hogy a "végeredmény" számít, szerintem nagyon hangulatos koncert volt, jól éreztem magam, és örültem, hogy ezeket a számokat élőben hallhattam. Persze mindez normális hangzással az igazi, és remélhetőleg a következő alkalommal (számomra ez a Stormfagel-koncert lesz most pénteken) ismét nem lesz gond ezzel (ahogy eddig sem nagyon volt).
Ilyen balesetek sajnos be tudnak csúszni. Nem bárhol, bármikor, bárkinél, de az ennyire underground zenéknék sajna megesik. Ennek soha senki nem örül és valóban kínos tud lenni mind a közönségnek, mind a zenekarnak (és persze a szervezőknek, helyszínnek stb). A végeredmény számít. Én elégedetten távoztam a helyszínről és várom a következő hasonló alkalmat.
Sorry, nem ismertem föl. De akkor is: az hogy percekre elmegy az alap meg az ének, az egy kicsit vicces egy ilyen zenénél. Mert amikor mondjuk a Kék Yuk-ban ki kell keverni egy 3 gitár+dob+szinti+ének felállást, és nem jön össze (sokadszorra sem), az is dühítő, de azért a terem akusztikai tulajdonságait + költségvetését figyelembe véve érthető. De ez akkor is gáz. Szerintem egy aránylag normális hangzás elvárása egy pénzbe kerülő koncerten alapvető kellene legyen, és nem magyar sajátosság. De biztos nekem vannak túlzott elvárásaim. Lehet hogy azért, mert a Triarii-n egyáltalán nem voltak ilyen problémák.
Maga a zenei rész egyébként király volt.
én akárhányszor a keverő felé sandítottam, mindig Albin Juliust láttam küzdeni. Nem hinném, hogy a zenekar ennyire tragikusan élte volna meg a dolgot. Az a tipikus magyar hozzáállás, hogy ezen kiakadsz és azt mondod, hogy ez egy tipikus magyar hozzáállás.
Minden elismerés a tegnapi koncertért Geoffroy-nak, nagyon király volt a koncert. Viszont a keverős elmehet a bús picsába, minimum egy kiadós verést érdemelne. Nem hiszem el, hogy egy dob+ének+szinti(magnóról) felállást nem lehet legalábbis elfogadható szinten kikeverni. Tipikus magyar hozzáállás, én szégyelltem magam a zenészek helyett.
A dark wave-től a goth rock-ig! máj.5.(szombat),20h After Music Club(VII. Nyár u.6.) Belépő nincs! Fellépők:Holt Költők Társasága, Autumn Twilight http://www.hkt.hu http://www.autumntwilight.hu
Nagyjából azt jelenti, hogy a máskor szokásos fél 11-11 helyett kb. 1 órával korábban kezdődik, tehát fél 9-kor lesz kapunyitás, és valamikor fél 10-10 között kezdés. És mivel a Carwashtagnacht nem lesz túl hosszú (egy rövid, de súlyos csapás lesz :), ezért nem fog sokáig húzódni a koncertrésze az estének.
A negyedik Hyperboreán visszatérnek a jól megszokott industrial jegyek, az előző, csendesebb, nyugodtabb est után ismét a doboké és a gépeké lesz a főszerep, és megint azt láthatjuk, hogy mennyire széles az „ipari” gyűjtőnévvel illetett zenék köre, milyen végletek találhatók itt.
A francia Geoffroy D. a 90-es évek végén kezdett el Derniere Volonte néven zenéket készíteni, kezdetben leginkább komor ambient-hangképek domináltak nála, az idők folyamán egyre több dob és ének került zenéjébe, míg eljutott oda, hogy napjainkban egy stílus, a military-pop legreprezentánsabb, legismertebb, legnépszerűbb képviselője lett. Hatással voltak rá a korai industrial-kísérletek, a monoton, repetitív hangulatok, később ezeket ötvözte a 80-es évek new wave/szintipop/cold wave zenéire jellemző szintetizátordallamokkal és dobgépritmusokkal, katonai pergődobokkal, ehhez jön a dallamos francia nyelvű ének, és mindez egy azonnal felismerhető elegyet alkot nála. A Der Blutharschot vezető Albin Julius már a kezdeketben nagy fantáziát látott benne, ő adja ki HauRuck nevű kiadójánál a zenekar lemezeit, és sokat dolgoznak is együtt az utóbbi időben (kölcsönösen vendégszerepelnek egymás lemezein, közös kislemezeket adnak ki stb.).
Erre a HauRuck-miniturnéra (melynek további állomásai Zágráb és Róma) megjelenik egy új kislemez, 300 példányban, amit kizárólag a koncerteken lehet megvásárolni.
Az estet a 90-es évek második felében aktív, békéscsabai industrial crushcore zenekar, a Carwashtagnacht nyitja, ami több mint 6 és fél év szünet után koncertezik újra, és közel 10 év után játszik ismét Budapesten, új felállásban (de régi tagokkal), teljesen új műsorral (de a régi hozzáállással). Zajos, ambient alapok, fémek csattogása, szikár, kimért és sodró dobok, kíméletlen, disszonáns, torzított basszusgitár, monotónia, pszichedélia.
Mivel az est ezúttal hétköznap lesz megtartva, ezért (gondolván azokra, akik másnap korán kelnek), a koncert a szokásosnál korábban kezdődik, hogy mindenki időben hazaérhessen. Viszont akik tovább akarnak maradni, azokat Albin Julius szórakoztatja lemezgyűjteménye ékes darabjaival.
www.dernierevolonte.com (hivatalos oldal) http://myspace.com/dernirevolont (myspace) http://www.youtube.com/watch?v=nfTIw3vAQRI (videó - Live in München) http://d-eyes.pganet.com/~mozgalom/hangocean/derniere_volonte.html (kritika magyar nyelven)
www.tar.hu/carwashtagnacht (hivatalos oldal - régi) http://myspace.com/carwashtagnacht (myspace)