Érdemes lenne kipróbálni, hogy a FESTIVAL 2005 DVD creditje alatt hallható instrumentális szösszenetet valamilyen szoftverrel megfordítod. A Nero ilyet nem tud, de a legprimitívebb SoundBlaster hangkártyához adott cuccok képessek erre. Én még nem próbáltam ki. Én is szándékozom a zenei DVD -im audiosávjait CD -re menteni.
A Trilogy -t sem csináltam még meg...lusta vagyok ugyanis, mint a disznó! Bár mostanában elég sok CD -t írtam bakelitekről. Ezekkel sokat kell bajlódni: normalizálni kell őket...stb. Ja: a Trilogy intrójának a címe '100 seconds'.
Mi az, hogy nem hasonlít rá? Nézted már a rúzsozott száját? Hányan csinálnak ilyet? És a kis gödröcskét az állán? Ez bizony ROBERT SMITH!!! Csütörtökön meglátod, marha jó lett a nagyítás és a nyomtatás is!
Úgy szeretném megoldani, hogy introként a Credits alatt hallható audiósávval kezdődjön (talán visszafelé játszott Play for Today az, de az is lehet ,hogy egy egyedi keverés, az biztos, hogy bügykölve van, de kegyetlen jó intronak is), és átmenjen az Open-ba, nekem így jobban tetszene. Hasonlítana kicsit a Show-ról a Tape-es kezdésre, meg a Trilogy 22 seconds (ha jól emlékszem a címére) címú introjára. Nem tudom miért nem így kezd a DVD, kár érte, meg azért is, hogy a teljes lejátszás után miért nem indul el automatikusan a Credits, pedig totál érzi az ember, hogy odavaló lenne.
Igen, csak a haja hasonlít, de még mindig jobb, mintha csupa sötét, és világos rószaszín tónusokkal ábrázolta volna! Egyébként rengeteg festő képe nem hasonlít a valóságra (nézd csak meg pl. Joan Miro festményeit).
Húha, hát ez nem jó hír, 23h-kor már aludni szoktam... Reménykedtem benne, hogy időben haza tudok érni a másnapi melóra. Na, megkereslek emailben, aztán részletezünk!
"míg egy-egy Cure videót kb. soha nem látok mostanában"
képzeld valentin napon (2007.02.14) este 10-kor a Flipside-ban az első klip a Lovesong volt az a cseppkőbarlangos :-) rögtön utána jött a Nirvana Heart Shaped Box-a, mint 'valentin napi zene' érted, mert a számcímben szerepel a szív szó....
Szia 11-12 között "egészséges". Árpinak írtam de nem válaszolt. Privátban meg tudnánk beszélni a technikai részleteket meg az érkezéseteket? gelka@index.hu
mondhatni inkább semmi tartalmasat, érdemlegeset, érdekfeszítőt, tudattágítót nem játszanak, számomra a videóklippvilág (tulajdonképpen a zenei is mivel innentől szinte végig az ezt megelőző korszakbéli zenéket keresem, gyűjtöm) mondhatni totálisan megállt 94 közepétől, un. is akkor kezdett az MusicTV szétcsúszni, én meg akkoriban fél rockerként finoman szólva is rühelltem a rapet, és társait. Ma sem bírok ilyet folyamatosan hallgatni, de van néha havonta talán 1 szám, amit elviselek.
Aztán rá egy évre itt végleg meg is szűnt az MTV (bárcsak a királyival tették volna, azt úgysem nézem), egészen ez évig, mivel mostmár legalább van MTV Europe a DigiTV-n (igaz, a Classik-nak jobban örülnék), inkább a vH1-ez szoktam nézni, és kifújt.
Teszem ezt igen ritkán, mivel egyszerűen nem vagyok már rá képes kivárni egy jó számot, biztos van, csak pont akkor nincs mikor odakapcsolok, meg ha van is az azt követő már nem jön be.
Emlékszem, hogy a 90-esben egész nap ment az MTV, ha hallottam valamit már ment is a videjó, meg a rádió ezerrel, ma már túl finnyás, és úgyhiszem 'öreg' vagyok már ehez.
Viszont a neten szinte minden klippet meg lehetne nézni, meg akár letölteni, de az valahogy nem olyan izgi mint a TV-ből elcsípni.
Vannak már ugye zenei DVD-k, majdnem komplett klippgyűjteménnyel legalább 3 tucatnyi előadó jut eszembe hirtelen, mely érdekelne, de mostanában már nem esik jó vadászatra indulni az illegális anyagokért a neten, meg lehet unni ezt is tíz év alatt. Pedig voltak szinte már-már horrorisztikus időszakok, amikor zombie-ként ültem a gép előtt és 4-12 percre 'visszaaludtam' egy lemezírás idejére, ment ez egészen 4 éven keresztül munkidőben, és azon túl egészen hajnal 3-ig. Nem lehet bírni, mégegyszer nem csinálnám.
Én épp a minap szidtam megint ezt a műfajt meg a médiumokat, amelyek ezeket nyomják ezerrel. Vártam ugyanis a KORN unpluggedet, mint kiderült, hiába. Közben bele-belelestem a műsorfolyamba és szörnyűlködtem jó nagyokat. Oké tudom, van az MTV2, ott lényegesen más a zenei összetétel...de akkor is!
Egyébként, hogy ne legyen ekkora punnyadás: nem tartjátok gusztustalannak a média szerkesztési elveit?
Nevezetesen, hogy csak azokat a fosadék zenéket nyomják óránként,míg egy-egy Cure videót kb. soha nem látok mostanában. Feltehetően 2004 -ben az MTV Icon műsorával jó időre letudták a Cure -t. Talán az új klippet fogják játszani (ha lesz).
Sisters of Mercy, Mission vagy Siouxsie klippet sem játszanak.