Nekem méretpontos szőnyeget a Főnix autószőnyeg csinált. Alja csúszásmentes gumi, a teteje plüss, több színben is van. Tényleg fullra passzol a kocsiba, és nagyon jó minőség benyomását kelti. Egy srác csinálja ott helyben. Plusz előny hogy én méretpontos csomagtértálcát is vettem ott, a gyári 10000ft helyett 7000ft-ért.
Maga a szőnyeg 5000 ft körül volt, a 4db-os szett.
A hely nincs mesze a Gyulaitól, XVII. Agyaghegyi dűlő 171. T:360-0115.
Készülj rá hogy meg kell rendelni, de nekem másnapra pontosan kész volt vele, bár reklámoz ingyenes házhozszállítást is.
Amugy Hondám van, de régen volt egy Nexiám azért szoktam olvasni ezt a fórumot is.
Hello! Az én Lacettim 2 éves. Megvolt a szelepcsere 2006. áprilisban, azóta csak egyszer láttam villogni a lámpát. Amugy mikor bevittem mondtam hogy villog a lámpa bevittem a szervízbe, kimérték majd visszajött egy időponttal hogy hozzam vissza. Szerintem teljesen korrekt volt (Che. Gyulai). Volt egy kormánymű csere akkortájt. Bevittem hogy kis kormánymozdulatnál lassan haladva kopog, mintha hozzá érne valami a kormányrúdhoz, eredmény: csere. Volt valakinek ilyen jellegű problémája vagy ez teljesen egyedi?
Kérdés: Milyen normális minőségű szőnyeget lehet kapni, mert az alap gyulais megadta magát?
Nagyon jó. A gyorsulás rajtad múlik, mármint a megfelelő automatás tapasztalaton. Mindent meg lehet vele csinálni, csak meg kell tanulni az egy szál gázpedállal "beszélgetni" a váltóval. Az áttételezése miatt alapból jobb volt a fogyasztása, mint a kéziseknek. Nekem 4.-ben 100 km/h-nál 2400-at forog, a kézis 5.-ben 100-nál 2900-at. Az 1.6-os mocival még nem sikerült 8,6 fölé menni, de hosszú távon a 7 körüli érték a jellemző. Mindezt állandó klíma használat mellett (télen-nyáron). Jelenleg 25 000km.
Voltam ma benn a gyulainál, alufelni után érdeklődni, de sok ügyfél volt, nem tudtam senkitől kérdezni. - De nem is ez a lényeg, áll benn egy naon szép kombi.
Világoskék, ezüst matricázás telibe, feliratok, meg amit akarsz :) 16-os kerekek.
"Percek óta csak a sötét aszfaltcsík, szaggatott vibrál alánk" ...ezt a leírást! Mily költői lélek vagy! :-))
Köztudott, hogy a nyúl nem tud kimenni a fénycsóvából, így eleve halálra volt ítélve amikor belekerült. Tehát ha nem is volt süket -és még a sportdobtól sem vált azzá- vak még lehetett....a fénytől.
Hasonlóan szerencsés 2007-es esztendőt! Vigyázz a lacsira és szegény tapsifülesekre!
Vadvédő kerítés, legfeljebb bagoly jöhet az égből- gondolnám, de nem így lett...
Percek óta csak a sötét aszfaltcsík, szaggatott vibrál alánk, fordulat 5.-ben 4500 körül, sportdob és direktszűrő sacc kilóméterről azonosítható (utastérben anyuci már hozzászokott) ...
Csipkebokor volt-e nem láttam, de féktávon belül kiugrik jobbról egy tapsifüles és leblokkol a sáv közepén, kb. 2 másodperc fékezéssel irányváltoztatással ... a becsapódás elmaradt!
Hogy süket lett volna nem hiszem, hogy vak azt sem, hogy bulizni indult az lehetséges!!! Mégis malacunk lett...
Szasz ivb, az olajfogyihoz annyit tudok hozzá fűzni tapasztalatból,hogy a kopott ill. nem megfelelően tömített motor fogyasztja nagyobb mértékben az oilt.--egyébként minden motor fogyasztja csak a legtöbb uj motor nem észrevehető mértékben.Nos az enyémen sem vettem észre oil fogyást (8100km)--hibakódom sem volt. Viszont előtte Kadettem,Asztmám volt s mindkettő kb 0,7-1,0l/1500km oil fogyást produkáltak.Igaz mindkettő 200E km feletti futással.Ez igazából nem befolyásolta sem a teljesítményt sem a bezin fogyit.Csak 1500km-ként rátőltöttem 1 lityi oilt.... Olcsóbb volt mint a motorgenerál.Persze garanciás autónál más a helyzet.
Ebben a "jól meg kell hajtani" szövegben én sem hiszek.Ha jó a motor,akkor tök mindegy milyen stílusban használod (nyilván az extrém körülményeket kivéve).Lehet kíméletesen-sportosan tökmindegy!!!!
Nem lacsi!Daewoo NUBIRA III. :-)))). Volt ez ennél durvább is.OLaj lehúzó gyürüket cseréltek (állítólag volt közöttük két gyári hibás (nem rossz arány:-(((() És most erre állt be.Ezt is megreklamáltam,de erre volt a hivatalos képviselet válasza,hogy ez rendben van ez "belefér".A doldognak az az érdekessége,hogy 8000-ig nem volt semmi fogyás.Akkor volt egy olasz nyaralás,és utána lett rövid a "nívópálca".Annak ellenére,hogy pont nyaralás alkalmával nem rohan az ember,és autópályán sem használtam csak 110-130 között!A dolog másik érdekessége,hogy pont egy hasonló esetet olvastam a TOTALCAR-on !Ott is 8000 körül egy hosszabb autópálya,és elkezdte vedelni az olajat.Csak az vígasztal,hogy a fogyasztásom viszont baromi jó a csúcs 6,5/100l (1,6-os)így belefér az olaj is:-))).Egyébként valóban 2-3 dl/1000 km (castrol magnatec 10-40) ,és ha valaki én nagyon vigyázok az autóra!!!!!
Kedves bzsazsa! Én nem hiszek ennek a meg kell hajtani dumának!!! Nekem is p300 hibakódok tömkelege volt. A legdurvább az volt, mikor előzés közben leállt a motor. Nekem is néha csak 3 henger ment, rángatott stb. Érdekes, szelepcsere után (1 éve) még hasonló probléma sem merült fel. Adaléknak annyit, hogy apósom G astrája 5 éves, 12ezer kilométerrel!!!, szinte csak pincemenetre használja, szigorúan kímélő üzemmódban (2000- nél váltás). Akkor a butító dumák alapján ki sem tudna már állni a garázsból!!! Teljesen hibamentes az autója és ez biztos nem a pörgetéstől, meghajtástól, "városban ne menjünk ötösben.." és "szar a tescós benzin.." tanácsoktól van. Szerintem egyszerűen konstrukciós hiba. És amit már egyszer írtam: Van olyan szervíz, ahol visszahívják a lacsikat szelepcserére!!!
Mármint a lacsi eszik ennyi olajat!? Elírtad, vagy tényleg 1000 Km-re írtad ezt a fogyit? Ha ez igaz, nem is kell olajcserére menni, mert periódus végén komplett kicseréled az olajat. Nekem pálcaközépre állították be 14 ezernél, most van 17 ezer és pálcaközép és a kadettem is ilyet tud produkálni.
Nem tudom hogy emlékeztek-e a legutóbbi esetemmel a Bajai Opel Chevi szervíznél,de az eset után elmentem egy független autóvillamosság szerelőhöz aki kiolvastatta a hibakódot ,nála azt írta ki hogy: p300 hibakód-gyújtásvezérlés probléma még azt is kiírta a komputer hogy a kiolvasás előtt 16kmrel történt a hibajelzés és 34 celsius fokos volt a motor hőfoka.Ezután csak annyit tudott tenni a szerelő hogy kinullázta és kész.Őt is kérdeztem hogy mi okozhatja ezt a hibát de ő sem tudott rá válaszolni.Per pillanat amikor néztük a komputerrrel minden érték jó volt lambda szonda stb.
Monjuk azt vettem észre hogy általában akkor jön ki ez a hiba ha nem a elég meleg a motor és leállítom,majd utána később ismét megyek vele de szintén nem üzemmelegen van leállítva,és kb,ezek után jön elő a hiba.Először szaggatottan jár a motor mintha nem menne egy henger.erre a lámpa villogni kezd, majd elkezd korrigálni a komputer,aztán már "normálisan " jár a motor ,de a lámpa folyamatosan világít.Annyit tudok csinálni hogy kimegyek a városból kicsit kb.6-8km-ert meghajtom ,utána leállítom a motort .Beindítom és már nem is világít.:-))))
Mostanában "így" oldottam meg az ilyen jellegű gondokat.....
Ez az olajfogyi érdekes, mert a corsám könyvében (ami még a kadettből származtatott 1,2-es nyolc szelepes motor volt tul. képpen, csak kissé átmodernizálva) csereperiódusonként (15000 km) 1-2 dl-es normális olajfogyasztás volt írva. (konkrétan 1000 km-enként meg volt adva, hány ml)
Nem gond, hogy van olajfogyi, ez természetes......csak nem az 1000 km-enkénti 1 liter!.:-)))))
Nekem sem ette sem a lada,sem a 105-ös skoda (no jó a trabi meg a wartburg ette :-)))) Nos ahogy számolgatom (pontosan nem megy) olyan 2-3 dl /1000km mivel más gond nincs vele (leszámítva a 10.000km-s tompított cserét) és nem emelkedik,próbálok vele élni:-((((
Úgy látszik a Fulda jellemző hibája a nagy menetzaj. Nekem is volt egy tütü, amit lefutott Fulda papucsokkal vettem. Őrirő búgás volt benne. Gumisnál láttam extrém méretű Fulda sport gumikat, erős 60-70%-os állapotban. Állitólag egy M3-as BMW-ről dobták le a nagy zaj miatt. Pedig egy akkora gumi nem 20.000Ft!!!
Azért mielőtt vernéd az asztalt a szervizben, próbálj szerezni cseregumikat és kipróbálni, hogy azokkal is jön-e a hang. Nekem a Fulda nyári gumik adtak olyan búgó hangot, ami kerékcsapágy hibára utalt. Pedig nem sokat futott gumikról van szó. Aztán lecseréltem a Bridgestone téli gumikra és totál elmúlt a hang...
Az olajfogyihoz annyit, hogy a 25 éves kadettem 120000 Km-es generálozott motorja 8-9000 Km után nem eszik meg csak 1-2 dl olajat. Ebből kiindulva engem ne etessenek egy 21.-ik századi technológiánál ilyesmivel. A P300 hibakód nemcsak a szelepekre utalhat, legalább 8-10 féle hibát jelezhet, de a szoftver kiolvasásakor kiderül a dolog. A motorproblémához annyit fűznék hozzá, hogy az autónál is (mint bármely megvásárolt terméknél) fenn kell állnia annak a kitételnek, hogy ugyanazon hiba javítását 3 alkakomnál többször nem ismételhetik. Ekkor jön a csere (motor vagy autó, nem tudom), de valószínű csak motor, de ez szerintem így lenne korrekt.
Amikor ott dolgoztam még büszke is voltam rá....ma már elsüllyednék a szégyentől, ha a főnökeim így adnának vissza egy autót és így bánnának bármelyik ügyféllel.
Jópár éve, hogy nem vagyok ott, de így is majd lesült a képemről a bőr a sógorom előtt, hogy valamikor közöm volt hozzájuk.
Az olaj fogyásra a saját betöltött olajuk után is csak a karjukat tudják széttárni.:-((( A másik "szakszerű" válasz az, hogy nincs leírva sehol,hogy nem szabad fogyasztania az olajat!!!!