Keresés

Részletes keresés

csehlencse Creative Commons License 2006.03.25 0 0 27563

Anka is nagy lépcsőzőbajnok, simán lesétál - persze kézenfogva - az ötödikről. Alacsonyabb lépcsőkön már egyedül lépked fel és le is. A kapuban azt nem bírja megvárni, amíg behozom a babakocsit, nekiindul, ha másképp nem megy négykézláb.

Beszéd: kb. 25 olyan szót használ stabilan, amit én is értek, a többi Anna-nyelven megy. Úgy hetente 1-2-vel gyarapodik a szókincse.

Jelenleg a fürdéssel van bajunk. Alapból imád pancsolni, teliengedjük neki a nagykádat és ott lubickol, csak akkor van ordítás, ha ki akarjuk szedni. Nem szokott félni, ha arcba spricceli magát valamelyik vizijátékkal, akkor is csak nevet.

Tegnapelőtt viszont nagyon megijedt, amikor a kád fölött lévő szárítóról egy nagy törülköző beesett mellé a vízbe. Iszonyatosan sírt, amikor kivettük és a mosogépre raktuk - ott szoktuk fürdés után pelenkázni, öltöztetni - akkor is rémülten nézett és reszketett. Alig bírtuk megnyugtatni.

Azt hittük elfelejti, de tegnap már akkor zokogott, amikor beraktuk a kádba. Próbáltuk elterelni a figyelmét érdekes játékokkal, az apja beült mellé, de semmivel nem lehetett megnyugtatni, úgyhogy kivettük.

Gondolom előbb-utóbb elfelejti ezt az egészet, de szerintetek, hogy tudnánk neki segíteni ebben? Olyan rossz így látni a kis vizimanónkat.:(

haspoki Creative Commons License 2006.03.25 0 0 27562
Esztus! Hurrá! :) Nagyon örülök, hogy ilyen hamar talált állást a férjed, és hogy jobb a kedved! :)

Como, neked is, hogy írtál, nagyon el vagy tűnve!

Szylvus, köszi :)

Ma vagyok 9 hetes. Éljen. Már csak kb. 3 hét.

Tegnap egy csaj a játszótéren, mikor megtudta, hogy terhes vagyok és a Szt. Imrében fogok szülni, elkezdte mesélni az ő szülését, ami egy horror történet volt, komolyan rosszul lettem. Nem fertőtlenítettek neki a császár előtt, a katétert sem és a többit sem (állítólag), és komoly fertőzést kapott, háromszor kellett még megműteni. Na, most jól elbizonytalanított. Ugye most váltottam, hogy közelebb legyek.....
Szylvus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27559

Na, lépcsőzés. Jó téma. Nem akarok überelni senkit, dicsekedni meg végképp nem...de enyém gyerek nagyon régóta lépcsőzik fel is, le is. Az anyja meg rendre befonja a szemöldökét az attrakciói láttán. Felfelé már nem is engedi, hogy fogjam a kezét, lefelé azért még megfogja a mutatóujjamat.

Ellenberger még mindig nem "beszél", csak hadovál, magyaráz rendületlenül. Most éppen valami japán-féle nyelven, mert a kedvenc szava két napja a tigan, és a titang. Mondja, hogy anya, apa, mama, nyamnyam, egy, ezt( mutat közben), azt (szintén mutogat), csicsesz (ez a csipesz), de egyebet nem mond. De nem aggódok, mert hallom folyamatosan próbálkozni, magyaráz naphosszat, előbb utóbb csak elkezdi...

Szylvus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27558
Hát nem elég jó példa neked Tasha és Ljucus? Majd Te is jól túlhordod! :-P
Előzmény: Como (27550)
Szylvus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27557

Mer' egy mellett volt idő, miiii????

:-DDDD

Előzmény: tasha (27551)
esztus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27556
Tényleg sokkal jobban érzem magam. :) Délután még Boldi is egészen jó hangulatban volt. Férjem még sütit is hozott, hallani kellett volna Boldi göndör kacaját a süti szóra. Teljesen felpörgött. :)
Előzmény: tasha (27551)
esztus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27554

Como, nyugi minden rendben lesz. Milyen gyorsan megy az idő. Nemrég tudtuk meg, hogy újra babát várunk, aztán meg már a szülésről beszélgetünk.

Vki nem tud a Bajcsyban nőgyógyászt ajánlani?

Előzmény: Como (27550)
tasha Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27553
majd megtanul! :) vagy gondolod, h 18 éves korában is ölben cipelteti magát? ;)
Előzmény: Törölt nick (27552)
tasha Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27551
te tényleg jobban vagy :DD

Szylvus, hali :)
kilokon ne aggódj, majd jönnek! :) Rám 24. hét kötul jöttek az elsok, aztán a többi, a franc bele, de maaajd lemegy! Leg. 2 gyerek mellett nemigen van ido körmöt reszelgetni és feneket növeszteni :D

Sapi, M. is csak felfele tud lépcsozni, nyugi :) de akkor is szoros emberfogásban tartom. Lefele egyelore nem merem engedni, marad a cipelés :)
Előzmény: esztus (27546)
Como Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27550

Sziasztok!

Ljucus, Esztus, köszi a kérdést, mi megvagyunk. Már betöltöttem a 32. hetet, így lassan kezdek megnyugodni, hogy olyan nagy baj már csak nem történhet.

Úgyhogy legalább itthon végre megint tudok Flórával rendesen játszani, és ez mindkettőnk lelkének nagyon jót tesz.

Sokkal jobban foglalkoztat most a szülés, meg hogy minden rendben lesz-e, mint Flórával ennyi idős terhesen, amikor még nagyban dolgoztam meg rohangáltam. Többek között ezért is nem nagyon szólok itt hozzá, teljesen más dolgok foglalkoztatnak. De azért be szoktam ám kukkantani, hogy kivel mi van, főleg a finiselőkről várom a híreket! ;) Hallod, Eszti??!! :))

wywywy Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27548
Kiara felfelé mondjuk elég régóta megy, de lefelé igaziból kb 2 hete lépked normálisan, és még most se mindig. addig csak lógott a kezemen, néha már azt hittem kitépem a karját, felsőteste előrébb, mint a lába, grrr.
felfelé is sokszor ugyanígy csak lógott, lábbal felment, de egész hátradőlt, és tartani kellett, de azért én, hacsak nem siettem, így jöttem-mentem vele. mondjuk csak 1. emelet. és sokáig számoltunk mi is (így tanult meg számolni, elmondja 10ig :) ), aztán mondogattuk, hogy lép, lép, lép, mert vmiért ez az ige nagyon tetszett neki, ha sima talajon ment, és mondtam, akkor nekiállt jó magasra emelni a lábát. más tippem nem nagyon van, esetleg ha van vhol vmi hely, ahol csak pár lépcső van (3-4-5), ott lehetne vele próbálkozni.
Előzmény: Törölt nick (27537)
esztus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27547

Naaaa, nem kellett annyira könyörögni. :))))))))

Ne is mondd, úúúúgy hiányzik az a finom fagyi. :)

Előzmény: Törölt nick (27545)
esztus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27546

Fém, ráccsal nem zártátok le a lépcsőt? Vagy azt már ki tudja nyitni?

Ejtőernyőzni látott már Benő? Ha igen akkor biztos irigykedve várta, míg leérsz, és csak arra a mondatodra vár, hogy "Gyere fiam, ugorhatsz velem."

:D

Előzmény: FémFatál (27536)
Szylvus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27544

Aranyos vagy!

Ne legyen igazad, kiegyeznék azzal, ha a jócskán meglévő tartalékaimból lakmározna a másodszülöttem. Hidd el, jócskán van miből...

Azért abban biztos vagyok, hogy ezzel a terhességgel nem fog felficcenni rám 25 kiló, mint az előzőnél. Legalábbis Andrisnál ilyenkor már...húúú nagyon sok plusznál tartottam.

Előzmény: esztus (27542)
Szylvus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27543

Nem is igaz, tuti én üldöztelek el!!!

:-DDD

Előzmény: FémFatál (27541)
esztus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27542

De jó rólad is hallani. :)

Az elején én is fogytam, de ne aggódj, megindul majd felfelé. :)

Előzmény: Szylvus (27535)
FémFatál Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27541

Remélem azóta is bőszen keményedik Jucus pocakja, egyre nagyobbakat!

Hú, most látom, Szylvus is felbukkant, nekem meg mennem kell, kitúr a férjem innen.

Előzmény: ljucus (27528)
Szylvus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27540

Ja, egyébként már rég akartam írni, hogy mostanában én is a garancialevelet keresgélem, mert elromlott a fiam. Úgy két hete, mintha kifordították volna. Hisztizik mindenen, és mindenért, és mindenkivel. Erre tegnap megtaláltam a "bűnösöket". Suttyomban kinőtt két felső rágófoga, plusz egy "sima" fog...

Most legalább már tudom az okát annak is, hogy az utóbbi időkben miért eszik ritkán, és nyammogva.

esztus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27538

Te Sapi, akkor ne lepődj majd meg, ha Borcsa egyszer csak megszólal: "Anya, nyugi, ne parázz már annyit, biztonsági játékos vagyok. " :D

Én annak idején, mikor még az 5.-en laktunk, mindig azt a mondókát mondtam, "1. megérett a meggy, 2. csipkebokor vessző....." Aztán ha megunta akkor felvittem. Akkor még bírtam vinni a senekét. Férjed megprőbálhatja, sétából hazafelé, vagy Te mikor mentek lefelé.

Előzmény: Törölt nick (27534)
FémFatál Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27536

Én meg annak csókolnék kezet, aki elárulja: hogyan vegyem rá a fickót, hogy ne lépcsőzzön :-D

Ez már akkor nekivágott, amikor még mászni se tudott, csak kúszott. És édesanyját sírba tette ezzel legott.

Húbammeg, ez majdnem rímel :-D

Előzmény: Törölt nick (27534)
Szylvus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27535

Sziasztok!

Csak befutok én is.

Szülinaposoknak, névnaposoknak utólag is sok boldogságot kívánok!

Esztus: gratula az új munkahelyhez!

Tulpen: örülök, hogy előbb lesz(lehet) költözés, ahogy Tasha mondta, azt már fél lábbal is...pláne, ha ruccantok egyet vidékre.

Ljucus: én is nagyon drukkolok folyamatosan, bár lehet, még az elsők sem értek oda hozzád ilyen messziről.

Hajnyírás: mi is fodrászhoz hordjuk Andrist, már volt (ha jól emlékszem) négyszer. Az első ordibációs volt, a második lájtosan nyifogós, most már csak akkor kezd el pöszörögni, ha unja a banánt. Na meg persze azt is utálja, amikor a lehulló hajpamacsok csikálják, böködik. A fodrász csaj egyébként, mindig ollóval vágja, azt hiszem a géptől betojna.

Terhességileg jól vagyok, bár sokkal jobban félek mindentől, mint annak idején Andrissal. Lehet ennek az oka, hogy akkoriban kiegyensúlyozottabb voltam lelkileg. 18. héten járok, hétfőn megyek ultrahangra. Picibaba régóta mocorog, nem gondoltam volna, hogy ennyire korán meg fogom érezni. Nem híztam még egy grammot sem, sőt az elmúlt hónapokban, inkább lefelé mozdult a súlyom. Na jó, nem sokkal, csak kb. fél-egy kilóval, attól függően, mikor mérem magam.

Haspoki: gratula, és örülök a tudodminek!

Wy, Szliv: nektek is gratula a pocaklakótokhoz.

wywywy Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27533
sapi: egyre tovább van világos, és egyre melegebb lesz, nyugi! hányadikon laktok?
Előzmény: Törölt nick (27529)
wywywy Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27532
Jucus: eszembe jutott rólatok ápisz blogjában a Cseresznyéskert, emlékszel? Natasa Ivanovna ül, és sóhajtozik és vár.

hihi, nálunk porszívni sem lehet Kia mellett, csak ha ő is a kezemben van, hát nem egyszerű. :)
Előzmény: ljucus (27528)
tasha Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27531
sapi ne viccelj, ez tök természetes. Én sem tudtam levinni Martint, tudod, ráad tél volt és du 3-kor sötét :( Ez van, túlélik, pár hónap és mehetsz kettovel :)))) Ne lelkifurdalj.

Jucus, druuuuukk!!!!
esztus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27530

Graulákat köszi a férjem nevében. :)

Sapi, örülök, hogy jül vagytok. Lassan Borcsa megpróbálhat lépcsőzni. Na nem arra gondoltam, hogy mindjárt a másodikra, csak lájtosan, hogy szokja.

Jucus, hajrá! Előzni azért nem szeretnék :)

Como, tényleg ti hogy vagytok?

Haspoki?

ljucus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27528
Sziasztok!

Még mindig semmi hír, bár sokat keményedett ma a hasam. Ez a minimum így betöltött 42 héttel...
Köröm, fülszőr... hmmmm... ez egy lány lesz, úgyhogy inkább köröm, ha lehet választani. :-)

Esztus, előzhetsz, bár jövő vasárnapig én nem várnék... ;-) Gratula az álláshoz!

Nunya, a porszívó és a mosógép nálunk is kivétel, nagy szerelem fűzi hozzájuk Bazsit. Ő is tisztaság mániás. Van takarítókészlete 2féle, és a porszívózás is jól megy már. Abból nem vettünk játékot, úgyis az igazi kéne, gondolom, ráadásul a játék majdnem annyiba kerül, mint az igazi.

Nellimimi, mi van veletek mostanság? Rég írtál... és Como, te is
esztus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27527

Sapi, ti hogy vagytok?

Előzmény: Törölt nick (27526)
tasha Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27525
msn! :)))
Előzmény: esztus (27524)
esztus Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27524

Igen, most már jobb. Bár picit visszalépés az előzőhöz képest, de legalább van már valami. Ez mellett meg akár lehet még keresgélni. Ja és egyébként finn céghez megy. :)

Előzmény: tasha (27523)
tasha Creative Commons License 2006.03.24 0 0 27523
éljen :)))))))))))) (jobb a kedved?)
Tulpenéknek meg a korábbi költözéshez hurrá :))

most már éljeneznék Esztinek is....ha sapi elmélete bejön, jóóó nagy körömmel fog szuletni :)

nunya, hajat még nem vágtam, dehogy, gondolod egyedul nekiállok? :) Majd hétvégén apai erosítéssel.

t.

Előzmény: esztus (27522)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!