Nem, sajnos még nincs. Én egy 3 fázisú villanymotort alakítok át úgy, h a forgórészbe neo mágneseket rakok. www.otherpower.com/danb_windmill.html Sztem ez jó megoldás,mert alacsony fordulaton is mükszik és nem kell az egész generátort megcsinálni. Ha kész vagyok vele rakok fel képet.
Aha most már értem. Egy német statisztika szerint annak az esélye hogy a szélirány változások miatt mindig ugynabban az irányban forduljon körbe a forgásponton-elhanyagolható.
Ezért csinálják úgy hogy az oszlop végén elhelyeznek egy nagy csapágyat.Ezen fordul körbe az egész szerkentyű, a csapágy közepén pedig leengedik a kábelt.
Minél magasabb az oszlop annál többször tud tekeredni a drót. A németek szerint nem árt havonta egyszer ránézni, de általában egy év alatt tekeredik fel.
Csak olvastam, nem saját tapasztalat!Kiváncsi lennék ezeknél a negyed és félmillás szerkentyüknél hogy van ez gyárilag.
Ez teljesen világos. :) Én is az állórészről veszem az áramot. De nem vihetek le a toronyról egy egyszerű madzagot, mert akkor a körbefordulás miatt rátekeredne a tengelyre. Erre a problémára gondoltam.
Szia! A rendelés úgy zajlik, h értelemszerűen kitöltöd a rendelőlapot, aztán a cég küld egy emilt rendelőkóddal, miegymás. Az emilben van a cég paypal címe is. Ide kell a paypalon keresztül egy számlaszámról átutalnod a lóvét. A paypalra be kell regisztrálni. Az átutalás haverom számlaszámáról történt ( úgy tűnt egyszerű otp folyószámla, de lehet, h vmi opciót kérni kell). A pénzátutalás cirka 4 euródba fog kerülni.A kedvezmények valósak, de nem tudtam kipróbálni, mert csak 6 db-ot rendeltem.
A magyar népesség túlnyomó része támogatja a megújuló energiaforrások szerepének növelését, főleg azért, mert a többség attól tart, hogy az oroszországi gázzal kapcsolatos bizonytalanságok miatt növekedni fognak az energiaárak.
Ennek a cégnek tényleg elég jó árai vannak. Nekem a 60x30x3 -as ból kellene 32 db. Néhány szót tudnál írni a rendelés menetéről, a fizetés módjáról? Úgy látom az oldalon a Paypalt ajánlják mint fizetési módot, olyanom viszont nincs. Az oldalon hírdetett mennyiségi kedvezmények valósak?
Álltalában aki kicsit akar csinálni az állandó mágnesben gondolkodik. Innentől pedig egyszerü az ügy: a forgórészen vannak a mágnesek az állón a tekercsek.
Kösz a rotor leírást. Sztem ez jó lesz. A következő problémám ami mindenkit érint aki horizontális tengelyű szélmotort épít: hogy veszitek le a termelt feszültséget? Én valamilyen csúszógyűrűben gondolkozom. Vagy van vmilyen egyszerűbb megoldás is?
Ha már áram és házilag, akkor kérlek benneteket, hogy látogassátok meg a nemrég nyitott topikot: Akkumulátor építése és felújítása amennyiben érdekel titeket a téma.
Eddig nem sok hozzászóló volt, szeretném ha ez változna pozitív irányban :)
Szerintem a parabolás megoldás nem az igazi, akkora ellenálása lenne a tuloldalon is, hogy nem igazán lehetne felhasználni az erejét. Valószínüleg nem véletlen hogy a szégenerátorok között ez a forma nem terjedt el. Lapát készítése kapcsán találtam egy leítást, hogy egy egyszerü pvc csőből hogyan lehet kivágni a legjobb formát.
Csináltam egy próbaverziót, rettenetesen tud pörögni.
Megkérdeztem a Borsmagnet-nél a 60x10x5-ös 580+áfa.
Az egyik barátom a kezembe nyomott egy babetta indító részét, erre a célra tuti lesz. A tekercseket pedig próbaképpen elkezdem cserélgetni. Kiváncsi vagyok mire képes.
Egyépként a ferrit és neomidium(bocs de biztos nem jól irtam) között árban 10x-es erősségben 4x-es különbség van.
sziasztok! Találtam (és rendeltem) neodínium mágneseket egy német oldalon. www.neotexx.com itt aránylag jó méretű mágneseket lehet kapni jó áron. Én 60×12,7×1.8 miliset rendeltem. Mehrwerksteuerrel együtt 2 euroért. az már elég szép méret és nem kell egymás mellé pakolgatni egy csomót.
Szia! Szerintem az a lényeg, hogy neodímium legyen, mert az sokkal erősebb, mint a többi. Az, hogy milyen méretű és alakú, már a generátor felépítésétől függ. Elsőre a 20x10x5-öst kicsinek találom, de persze semmi tapasztalatom nincs ebben.
Az alábbi méretű mágneseket vitték szélgenerátorhoz: Ferrit hasáb : 40x25x15 mm 200 Ft+ÁFA Neodimium hasáb: 20x10x5 mm 240 Ft+ÁFA Neodimium korong d28x10 mm 1000 Ft+ÁFA .....
Sziasztok! Én is házi szélerőmű dolgon gondolkozom régóta. Találtam egy oldalt, ahol egyszerű indukciós villanymotorból neodínium mágnesekkel állandómágneses gerjesztésű generátort lehet készíteni. Alacsony fordulatszámon is megtermeli a 12 V-ot (plusz 10 ampert ír). www.otherpower.com/danb_windmill.html A lapátozás dolgában az lenne a kérdésem tőletek, h mi a véleményetek a kanalas szélmérő mintájára készített lapátról? Elég nyomatékot adna? Talán el lehetne készíteni 50 cm-es parabolatükrökből vagy akár nagyobból is egy tengelyre 120 fokban felrakva. Előre is köszönöm.
Szerintem itt mindent leírtam már. Aztán átköltöztem ezzel a témával a másik topikba. De még egyszer : 6 darab maradt, 70%-os áron eladó. tipusa BP 5170. a 129 hozzászólásban van a gyári adatlap.