Szerintem inkább így helyes (kibocsájtás időrendje szerint):
oázis=azure=status
mármint ami a felszereltséget illeti.
Még valami. Látom mennyire aggaszt benneteket, hogy különböző helyen mennyivel drágábban adják a klíma szűrő utólagos beszereléséhez az anyagokat. Akkor engem vágtak át legjobban, mert a szakszerviz szerelte be. Közel egy 10-est nyomott a számla. :((
Úgyhogy aki ennél olcsóbban szereli be magának, nyugodjon meg, mert még így is spórolt rajta - rendesen!
Csak annyit a pollenszűrőfedélhez, hogy amikor bementem a RB szalonba nem tudtam a cikkszámot egyszerűen fedelet kerestem 3 ezer feletti árat mondtak gépből de tudtam hogy nem lehet ennyi és másnap már a fórumról kiírt számmal ugyanoda be 214 Ft.-ért megkaptam. Van Marelli gyártmány (nekem ilyen klíma van benne) és van Valeo. Ez az olcsóbb méghozzá ennyivel.
bocsánat! nekem Azure van, de ha jól tudom Azure=Alize=Oasis!
bezsi1, ha neked is klímás akkor érdemes megnézni. azt még sohasem hallottam, hogy kétféle fedél létezik...csak azt hogy vagy körbe kell vágni vagy egy önmetsző csavar fogja.
A klímásokban van csak meg a pollenszűrő helye, de sajna szűrő azokban sincs gyárilag, de a fedél beszerzése után egyszerűen beszerelhető. Úgy tudom ,hogy kétféle gyártmány létezik a szűrőházból, ezért lehet eltérés a fedél árában. A szerencséseknek a 214 Ft-os fedél kell. :)
Most néztem meg, sajnos nincs benne fedél. A szétszerelésnél annyi a különbség, legalábbis az én autómnál, s gondolom az újabbaknál, hogy a patent közepét nem befelé kell nyomni, hanem ki kell húzni.
Én is szintén kérdeztem, hogy kell-e félidőben cseélni (15.ekm) de nekem is azt mondták, hogy felesleges, mert 30.e.km-nél kell cserélni.
A gépben 16800 km-van, épp tegnap előtt (vasárnap) néztem a nívópálcát, és még egyáltalán nem fekete az olaj. OFF Suzukinál volt olyan 5e. km.körül, mint most a gépben On.
Köszönöm a gyors válaszokat Mynames-nek és V__Tibornak!
Még egy kérdés: Az ablaktörlő lapátokat vette-e már le valaki, ugyanis a csavar eltávolítása után a kar meg sem mozdul! Enélkül a borító műanyag takarót nem tudom levenni!
Más ... olajcsere ... 2x kérdeztem rá mielött elhoztam a kocsit, hogy nem kell-e olajat cserélni 3000km-nél ... a válasz határozott nem volt ... de ettől még nagyon szkeptikus maradtam, szóval asszem kicseréltetem!
A tartóbak két részből áll, a képekből is látszik: egy felső és egy alsó. Ez a "hézagoló" a felsőnek a belsején van, szerintem gyárilag. Nekem csak az alsót cserélték gariban (azon volt már egy korábbi irreverzibilis műtét), de a felsőt nem :-(
Most nincs időm visszaolvasni, de egyáltalán megnézted már azt, hogy levehető-e pollenszűrő fedeled?
Mert nekem már levehető, csak nem raktak bele szűrőt :) ! 2004.07.27-én vettem át és mindenféle eddig fellelt cimkék alapján 2004.06.20-27ig volt gyártásban. Ja 1.5dci.
péntek óta új Thália tulajdonos lettem ... 1,5 dCi 65 LE ... :-)) Csak szeretném megköszönni mindenkinek, ugyanis a fórum nagyban hozzájárult a döntésemhez. Szóval kössssssszzzzzz mindenkinek ... :-)
Nem akarlak elkeseríteni,de én Zalaegerszegen 4 hónappal ezelőtt rendeltem meg!
azután hogy megmondtam az ostoba raktárosnak,hogy milyen azonosítószámon találja meg.Önerőből azt sem tudta miről beszélek.Megadtam telefonszámom,rendszámom,de még arra sem méltattak,hogy visszahívjanak!
De ha a megrendelésed megérkezett add át üdvözletem nekik!
Én Zeg.-i vagyok,de azthiszem Szombathelyre fogom vinni az autót,mert ott az ügyfél is fontos nem csak a vásárló!