Érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata van az Újpesti Autóházzal kapcsolatban(aki náluk vásárolt, vagy servizeltetett Daewoo-t)?! Gondolok itt arra, hogy mennyire megbízhatóak, "gyorsak" szervíz esetleg beszerelés esetén, stb... Kíváncsiságból kérdezem, ugyanis helyileg ez a kereskedés van hozzám legközelebb, és minek menjek át Budára, ha van közelben is. De érdekelnek a váci ill. a gödöllői szervízről nyert tapasztalatok is.
Köszönjük a kis családom nevében!Hát gyerekek ez tényleg egy jó csapat itt a neten!
Enyi gratulációt,ezt öröm volt végigolvasni,nagyon jól esett, és még egyszer KÖSZÖNJÜK!
(..még egy kis pityergés..)
Még sokat találkozunk! Uno alufelni(alias):Tibor
ÓÓ már uno alufelni is megkapta a kocsiját.. De jó neked!!!! :)) Én is gratula!
Ha minden igaz az én kocsim átadására MAAA kerül sor:)))) Csak még szenvednek a forgalombahelyezéssel, meg biztosítóhoz kell elmennem, mert valamiért ők nem tudják elintézni.. Na mind1, csak csörrenjen már meg a telefonom, hogy esemény vaaaaan!:))
"Egyébként színben nem üt el a műszerfaltól? (Bár, amit eddig láttam kalosokat, azoknak mind teljesen egyforma, egyszínű szürke műszerfala volt...)"
A 1696-os válaszban írtam, hogy én már beszereltem és tanúsíthatom, hogy hajszálra olyan a színe, amilyen a műszerfal.
A várakozóknak: tegnap jártam itthon (Hódmezővásárhelyen) az ALFA Autóházban és beszélgettem a szerviz vezetővel, hogy többek szerint hosszú a várakozási idő. Körbenéztünk a telepen és legalább 20 db különféle Kalos vár itt eladásra. Legfeljebb 1 hét az átadás-átvétel, de lehet, hogy csak 3-4 nap...
2002. decemberétől autózom 1,4-es 8 szelepes kalossal. Minden nap, télen is. Zömmel városban - igaz "csak" megyeszékhely - . A kezdeti 1000 km-et leszámítva semmi gond nincs a fogyasztásával.
Nagy csodát a fogyasztásnál ne várj.Főleg a várost nem bírja a Kalos,és mindegy,hogy 1.2 ,vagy 1.4-es a motor,zabál mint az állat.Még áprilisban írtam,hogy a 14 évvel ezelőtti Nissan GTi 1.8-asom 125 pacival evett 10-et nálam.Valahol elcseszték,mivel semmisem indokolja ezt az étvágyat.És ez nem lábfüggő,mivel 3000rpm alatt használom.Fogyasztási különbségek a fórumozok között onnan adódik,hogy nem mindegy,hogy a verdát Bp.-en,vagy egy vidéki városban használod.Persze mindkét adat városi fogyasztás lesz,de köszönőviszonyban sem lesznek egymással.Bp.-en sem mindegy,hogy hol jársz illetve mikor,gondolok itt este -napközben,hétvége-hétköznap,belváros-peremkerület,vagy pl reggel a Szentedrein,a Kerepesin,a Bécsin stb. befelé jössz,vagy kifelé.Én a Nissanomat,ami 15 évvel ezelőtti konstrukció volt,kb hasonló,néha durvább viszonyok között használtam (20-40 perces kőrözések parkolóért az V.ker.ben).
Országúton nekem 6Litert eszik,amivel semmi bajom.
Ezzel én is így vagyok, az a fránya benzinszint mérő! Ma tankoltam és csak 420 km tett meg 40 liter benzinnel, azért ez szerinten durva úgy, hogy öregurasan vezetem. Azt mondták a szervízben, hogy ezek a tipusú motor -1,2 1,4 8 szelep - nem bírják az extrákat - na meg amerikai piacra lettek gyártva. Viszont fapadosan ki lehet hozni belőlük 5,5-6 literes fogyasztásokat mint pl. az 1,5 l Nexiam.
Ezért én erősen elgondolkoztam egy őszi eladáson. Mert szerintem az nem magyarázat, hogy annyival olcsóbb, mint a többi autó. Ezen az elven a Matiznak 25l/100 km kellene teljesítenie. És azt nem lehet 5 fölé tornázni semmilyen vezetési stílus mellett sem.
De ha valaki tud valami jó megoldást a fogyaszás csökkentésére, csak írjon, akkor talán nem adom a kicsikét. Pedig iszonyúan szép, halk motor, nem zörög, jó a futás és az összeszerelési teljesítmény.