Skodám volt (illetve van is még egy youngtimer 71-es S100-am) ,most keresek Mercit ,Fiatot vagy Skodát,esetleg Wartyeszt.
Nekem sem fontos ez az OT-s rendszám,de én azt hallottam,hogy ehhez lesznek majd kötve a veteránokat megillető kedvezmények(súlyadó,kötelező biztosítás,stb) és onnantól fontos lesz szerintem,mondjuk egy szinpatikus dolog van ebben az Ot-s rendszámban,hogy ez csak a Magyar felségjelzéssel és alatta a H betüvel kerül forgalomba,illetve autóra és nem lesz Uniós válltozata.Nekem ez pozitívum.
A gyári ,teljesen eredeti állapot nekem is nagyon számít...
Én is Dieselt keresek, de azért, mert még soha nem volt olyanom. Ezekben meg megfogott a "dízelmercik" lpusztíthatatlanságának nimbusza.
OT: a jövő lehet, hogy ez lesz, de a jelen nem ez. Csak kényszer hatására lehet, amely kényszert a kormány részéről el tudom képzelni, a MAVAMSZ -nak pedig nem érdeke megakadályozni. Mindeneseztre jelenleg kevés ember vállalja be a veteránvizsga és az OT rendszám csaknem haszontalan bürokráciáját. A veteránozás nem csak ezekről a papírokról és külsőségekől szól (sőt). A minősítés és a vizsga pedig finoman szólva nevetséges...
A kötelezőt klubokon keresztül meg lehet oldani, de ehhez nem kell veteránvizsga (ami jelenleg "múzeális jármű minősítés").
Viszont tényleg lehetőleg gyári minőségre kell törekedni, mert annak van igazi értéke. (Megj. :nyugaton pl. nem probléma egy motorcsere, de ezzel megint messzire mennék...)
Egyébként ha szerencséd van, _Stern is idetalál, ő kicsit tapasztaltabb Merci téren. Én csak elméleti vagok. :)
Szia teo!
Azért diesel,mert a hétköznapi autóm is diesel,igaz ez nem jó érv.:))
Most néztem egy Coupet,de az 1,5 milla volt és nem is volt teljesen gyári...
Amúgy még olvasnom kell a veteránozásról,mert ha tényleg "nagyon" kedvező(értsd súlyadó,kötelező biztosítás)akkor jó a benzines is,ja és én szeretném OT-s rendszámosítani,meggyőzött egy veterános barátom,hogy ez lesz a jövő.
Addig is lendítsük fel ezt a topicot!
Üdv:Lui-G
Én is ilyesmit keresek, de egyelőre nem túl hevesen. :)
Amúgy a 114 az mindenképp benzines.
Veteránozni meg érdemesebb egy benzineset venni, a hasznaltautotn még fent van egy 230 -as 6 hengeres. Érdekes lehet. Most amúgy is sok állólámpás van fent.
Miért pont dízelt keresel, ha csak veteránozni kell?
A kocsi nem makulátlan, van vele néhány "apróság", de nem vészes..ja! egyébként Győrban van...
A kabriósítás nem gyári, de Németo.-ban csinálták, és normálisan (erősítések, segédkeret)
Biztosan követitek az eseményeket, de a lényeg, hogy a hétvégén volt a Mercedes-Benz csillagtúra. Ma volt szerencsém megnézni a résztvevő autók egy jó részét....hát, élmény volt, nézelődni is. Sajnos fecskefarkas W111/112-est nem láttam, pagodát, 107-est, 110-es és /8 kupét annál inkább. GYÖNYÖRŰEK voltak! A 190SL-ek is!
OFF, de pár perce az első lépés a régi autók felé teljesült, egy öreg, ám működőképes Wartburg tulajdonosa lettem :)) Kis lépés az állólámpás felé, de mindenképpen haladás :) ON
Egy barátom árulja a 115-ös 3.0-ját, ha esetleg érdekel valakit a hasznaltauto.hu.-n megnézheti a részleteket. Gondolom itt mindenki tudja, hogy egy 3.0 milyen ritka madár itthon. Ja és ez gyári, nem egy kis motorosból átépített darab.
Egyébként az autó a II. ker Fillér utca tetején lakik.
Üdv.
Laci
Nekem is kéne néhány dolog a 115-öshöz,de nem könnyű beszerezni,az MB-nél még nem néztem,de a többi nagyobb/Unix,Bárdi,stb/csak néhány cuccot árul.A legnagyobb probléma a gumialkatrészekkel van,mert szélvédőgumit és ajtó-ablak tömítéseket nem találni sehol.Német honlapokon is próbáltam,de csak regiszracióval lehetne kerestetni.Alkatrészlistát nem sikerült találnom,csak aukciós oldalt,ahol egész olcsó induló árral található még néhány új dolog is.Az MB Classic-on szintén csak ajánlatot lehet kérni,csak egy akciós ár volt nyílvános:krómozott dísztárcsa 98€,1db,vagy 4 az nem derült ki,de szépek voltak.Szóval itthon csak kevés karosszéria elemet lehet kapni,legtöbb cuccot egyébként a UNIX-Trade webáruházában találtam/hűtőmaszk-keret 35000,ajtójavító lemezek,küszöbök,fenéklemez,sárvédőívek kb.3-4-5000Ft,hátsó lámpa 73 utáni kb 6000Ft,első lámpa darabokban is 4-5000,de krómkeret nincs./
Régi kis hátsó lámpát sem találtam.Egyelőre ennyi,de,ha kell v.mi talán tudok infót adni.Számom:30 9397890 /Czelvikker/
De most ne bizonyítsátok be az igazatokat, elhiszem, hogy ha új alkatrészt veszek, az jobb.
De nem biztos, hogy olcsóbb attól, hogy ha teszem azt 50 ezerért veszek egy roncsot, és minden kitermelhető alkatrészt, "fogyóeszközt" kiveszek belőle, elteszem, és ha neadjisten szükség van rá, utánajárás nélkül rendelkezésre áll.
Pesten biztosan másként megy. Mindenesetre nálunk, ha valahol egy-egy öreg vasat üzemeltetnek, az udvaron biztos, hogy találunk még egy olyat, alkatrésznek - ez a gyakorlat. (Legyen szó akár munkagépről, akár más járműről, pl egy motorról.)
Sztem egy körkérdést megér a Kárpát uccában. Ismerős ismerősének a 107-eséhez egy csomó apró bizbaszt lehetett rendelni cikkszám szerint a felújításhoz (igaz, 400 Ftért számolták az eurót) :-)
Ha viszont a Kárpátból lehet rendelni, akkor máshonnan is, és biztos jobb áron
"Onnan, hogy a konkrét esetet felhozva 30 ezerért egy komplett autót kaphatott aki megvette"
ami egy 3x éves autó (vagy több) és minden lerohad róla az első érintésnél, de max 2 éven belül és az alkatrészek összevadászása újabb időt-energiát-pénzt emészt fel.
míg ha megveszed mondjuk ugyanannyiért vagy egy picit drágábban, akkor mindez nem merül fel
egyébként ha belegondolsz, nem véletlenüml alapítottunk klubbot. így egységesen léphetünk fel és beszállítóknál szervizeknél is kedvezőbb a helyzetünk.
egyébként milyen autóhoz 90ezer az első lámpa? nem kötekedés, de háétha tudunk olcsóbban
Onnan, hogy a konkrét esetet felhozva 30 ezerért egy komplett autót kaphatott aki megvette, minden króm díszléc rajta volt, a lökhárítók is, a lámpák is, a műszerfal és a kormány ép volt, lemezfelnik OK-k, a felnik egyik-másikán a gyári dísztárcsa is rajta volt.
A saját autómhoz egy első lámpa újonnan 90 ezer Ft, egy állólámpa legalább ennyi lehet, még ha utángyártott is.
Valamelyik hálózat, talán a Bárdi forgalmaz mindent állólámpáshoz, küszöböket, kaszni elemeket, de a konkrét áraikat nem ismerem.