Helló Rferi!
Tényleg be kell áztatni ezeket a dáliagumókat?
Erről még sosem hallottam! Hát ezért nem akar nekem csak későn virágoni a dáliám!
Mit gondolsz, a pincébe letehetem elültetve így?
Egy nagyon borzasztó lassú rendszerrel(GSM) jutottam vissza hozzátok,sajnos a munkahelyemen nem lehet fórumozni,a lakásunkba pedig csak ezt a telefont tudja a MATÁV biztositani.
Szeretném az összes kertészeti topicot elolvasni,de nagyon lassan haladok.Emiatt szomorú vagyok,de egyébként örülök hogy legalább már veletek tudok lenni.Képeket sem tudok felrakni,de abban majd Feri segit.
A pletyka féle virágom már hajt a száráról is és szaporitottam is belőle.Azt hiszem Taramiram te kérdezted hogy honnan vettem,ha legyökeresedik majd adok belőle. Szép futó és szerintem az volt a baj,hogy túl öntöztem.
Most egy gyönyörű amariliszem virágzik,és a koralvirágom és egy primula.
A kert helyett az ablakpárkányon kertészkedem,de még semmilyen palántám nem bújik.
Nagyon várom a tavaszt,gondolom ti is!
Remélem holnap is hallok Rólatok,jó éjszakát!
M.
Már be lehet áztatni egy napra a dáliagumókat, aztán fekete nejlonból készített zsákba bele lehet ültetni, és éppenhogy nedvesen tartva a lakás egy zugában elő lehet nevelni, hogy mikor kiültetitek, már bimbós legyen.
Hasonlóan a gumós begóniával is lehet ezt.
Azonkívül, aki petúniát akar magról, az már talán kicsit el is késett a vetéssel, mint én.
De a napokban bepótolom én is.
A lombbal való takarást én a fügefánál alkalmazom,60..70 cm magasan.Műanyag hálóval/krumpliszsák/letakarom és kötözéssel,kövekkel rögzítem hogy a szél ne fújja szét.
Tavaly ápr 4-én kezdett virágzani a kajszifám,6-án már teljesen virágzott és ekkor jött 6-7-8-án 3 fagyos éjjel /-6...-7°C fagy/.Teljesen lefagyott.
Ezután olvastam valahol ezt a módszert,most az idén próbálom először.Állítólag 8...10 nappal késlelteti a virágzást.
Hoppá! Viszont EZ az első beírásom, az új internetemmel amit tegnap kötöttek be!!:)) Végre megvan az adsl-em így mostmár nem kell aggódni a percdíjaktól, akadozó internettől,stb..!:))
Megpermeteztem a kajszifákat agrol plusz 4% olajos lemosószerrel és ezt virágzásig még kétszer meg fogom ismételni /kéthetenként/.
Ennek az az értelme hogy késlelteti a virágzást,így az április elején jövő fagyok nem tudnak kárt tenni mert csak utána fog majd virágozni.
Aha,ez már kezdődő elvonási tünet.Nekem is elég lassan jön,kiakad.A képtárral már nem is bajlódom.Tegnap még helyileg időnként áramszünet is volt.Veszkődés.
El voltam veszve, persze, mert már egy hete nem tudtam beírni semmit, meg olvasni sem, annyira döglődött a Fórum.Nektek hogyan ment?
Kiütéseim lettek a hiánytól....