Tavaly ápr 4-én kezdett virágzani a kajszifám,6-án már teljesen virágzott és ekkor jött 6-7-8-án 3 fagyos éjjel /-6...-7°C fagy/.Teljesen lefagyott.
Ezután olvastam valahol ezt a módszert,most az idén próbálom először.Állítólag 8...10 nappal késlelteti a virágzást.
Hoppá! Viszont EZ az első beírásom, az új internetemmel amit tegnap kötöttek be!!:)) Végre megvan az adsl-em így mostmár nem kell aggódni a percdíjaktól, akadozó internettől,stb..!:))
Megpermeteztem a kajszifákat agrol plusz 4% olajos lemosószerrel és ezt virágzásig még kétszer meg fogom ismételni /kéthetenként/.
Ennek az az értelme hogy késlelteti a virágzást,így az április elején jövő fagyok nem tudnak kárt tenni mert csak utána fog majd virágozni.
Aha,ez már kezdődő elvonási tünet.Nekem is elég lassan jön,kiakad.A képtárral már nem is bajlódom.Tegnap még helyileg időnként áramszünet is volt.Veszkődés.
El voltam veszve, persze, mert már egy hete nem tudtam beírni semmit, meg olvasni sem, annyira döglődött a Fórum.Nektek hogyan ment?
Kiütéseim lettek a hiánytól....
Halihó!
Az ujságban ennél lényegesen többet írnak, legalább ötször ennyi volt!
Ez a kivonatosság szvsz alig fogja meg az embert, nem úgy mint a teljes cikk.Beírnám ide, de tuti, hogy a fogdában végezném, szal inkább vegyétek ki egy könyvtárból akkor.....
Hahó, hahó!
Olvassátok el a National Geographic februári számában a szén körforgásáról szóló cikket!
Nagyon érdekes!
Bónusz ráadásnak csodás képek vannak norvégiából, egy magyar fotós gépéből.
Csodálkoztunk mi is,a gyerekek egyből elcsendesedtek,hogy télen dörög és villámlik.Ráadásul jó közel volt,már húzgálni akartam az antennákat.És ma a szél!Itt dugdossák a fejecskéjüket a hagymások,kár,hogy nem esett hó,ami megvédené őket.
Tapétázom a télikertet.:)
Nálunk jég is volt. Csak úgy gurult ide-oda a parkolóban.
A krókuszok nálam is kibújtak, de nem aggódom, nem hiszem, hogy a visszatérő tél hosszú lesz.
Tozatu!
A "híres" tulipánhagymákat jó pár héttel ezelőtt sikerült földbe dugni, rögtön azután, hogy kiengedett a talaj. Majd kíváncsian várom az eredményt. :)
Amúgy a krókuszok és a jácintok kb. 2 cm-nyire kint vannak (szegények, mi lesz velük, ha bejön a hideg amit ígérnek???), a hóvirág tengernyi mennyiségben őrjöng, a nefelejcsek is zöldellnek, no meg a salátaboglárka nálam is szigetekben itt-ott bújkál kifelé.
Hanem az a dörgés-villámlás-"nyári" zápor ami itt volt az este...:-||||
Szia,Subica!Azt hittem megint új néven töröd a fejed,azért nem írsz.:)A tavalyi primulákat kiültettem,sőt még ősszel virágoztak is.Most is megvannak,remélem kibírják tavaszig.Igaz,a Pennyben vettem.
Nekem is állandó elfoglaltságot jelent a járataik szabályozása,a csontok elásása,stb.Mehetnékem van már nagyon,de megint riogatnak a téllel.Hogy állnak a híres hagymáid,sikerült eldugni?
Sajnos nem tudtam fórumozni,nagyon hiányoztatok.
rFeri elkűldte a topicokat,de hozzászólni is szeretek.A munkahelyen minden fórum le van tiltva,otthon pedig még mindig nem sikerült az internethez hozzájutni.Itt egy internetes klubban irok nektek.
Nagyon szép tavasz van mostmár felénk is.Holnap már lehet kapargatni is.
Az árvácskáim élednek és a hóvirágok is.
A Tescoban vettem egy-két cserép primulát,de ugye
azt nem lehet tovább tartani,hiába ültetem ki?
Holnap virágmagokat szeretnék vásárolni!
Az idén megpróbálom az ablakpárkányon a palántanevelést.Vethetek már?
Jó hétvégét kivánok Nektek!
Tozatu!
Ne is mondd! De ha megint elkerülsz, megharaplak! :))
Amúgy, a topik címére válaszolva: jelenleg azon fő a fejem, hogy miből kreáljak egy picike kerítést a virágoskertem és a macskaház közé, hogy a büdös dögje kénytelen legyen ugrani és ne csámborogjon keresztül a virágoskerten a kutya haverjával együtt... Mert a kis tappancsaikkal úgy ledöngölik módszeres munkával a földet, hogy aztán ősszel a tüdőmet leköpöm, mire felásom. :(( A kibújó virágkezdeményekről már nem is beszélbe, hogy azokat is letapossák. :(