A Clone nem volt rossz, de én néhány problémát látok benne:
Az utóbbi időben igen ritkás volt a fejlesztése, a német hatóságk nagyon szorongatták (most települt át valahová, állítólag most majd menni fog, ki is jött egy új verzió). Szinte minden másolásvédelemmel boldogult, ha tudta az ember, hogy mi van a cédén, meg hogy ahhoz a bizonyos védelemhez mit kell a Clone-n állítani. Ezt kikerülendő léteztek profi front-endek hozzá, amik beállították a paramétereket, de ezeknek is nagyon leállt a fejlesztése, sőt egyesek még a lapjaikat is eltüntették a webről. Az új 4-es sorozatú colnehoz még nem láttam front-endet. Mondjuk nem is kerestem:-))))
Egy jó kis stuff cd-klónozáshoz. Van benne képkészítő, virtual-drive, cd-író. Magyar nyelvű, masszív. Néhány másolásvédelmet is tud szimulálni. A 120%-os verzió a komplett, meg van két heréltebb típusa is. Van egy kiegészítő is hozzá, Alcoholer néven ami elkészíti a másolni kívánt cd profilját, de ennélkül is használható úgy általában. csak komplett cd-k másolására használható. Felelhető szvsz a honosítóműhely honlapján, meg itt-ott warez oldalakon.
A clone nekem sem nagyon jött be, ez jobbnak tűnik.
A CloneCD egyszer mar fenn volt a gepemen, de valami miatt leszedtem. Ha jol emlekszem, osszeakadt valamivel vagy nem is tudom, mi baj volt vele. Nem vagyok Alcoholista, mi az? Mit tud?
Ez most nem kerdes, hanem valoban tapasztalat. Egy olyan audio CD-rol szerettem volna biztonsagi masolatot kesziteni, amelyen a trackok szamozasa nem 1-gyel kezdodik (egy dupla CD masodik lemeze, 11-gyel kezdodik a szamozasa, az asztali CD jacco ezt irja ki es a boriton is igy szerepel). A Nero, az EAC, a Feurio es a CDeX mind becsodolt. Vagy hibas TOC-ot jeleztek, vagy lefagytak. Vegul a Goldwave segitsegevel egyenkent begrebbeltem a savokat, de ez is csak az osi SONY CDU701-es CDROM-mal ment, a MITSUMI CR-48X9TE nem volt hajlando folismerni a lemezt. :)
Én most vagyok túl egy formattáláson mert egy trójai úgy átszabta az IE böngészőmet hogy lehetetlenné vált a használata még a wigwamos srácok sem tudtak segíteni rajtam, szóval nem kéne most megint egy trójai. :)
De ebben nincs legalábbis semmi jele.
Én a komap.ru.ru-ról, és kissé fura, hogy a winamp official siteja viszont semmit sem közöl róla. Jót röhögnék, ha valami szellemes trójai lenne beleágyazva. Amúgy működni működik és télleg elég csicsás.
A következő problémám van: az utóbbi időben nem tudok rendesen fölinstallálni CD-ről programokat, mert a folyamat közben kiírja, hogy XY fájlt nem tudja a CD-ről átmásolni. Nem a CD hibás (más gépen nincs ilyen probléma), viszont a CD-olvasóimra se gyanakszom, mert mindkettővel ezt a hibát produkálja. Ha van valakinek sejtése, mi lehet a problem, lécci mondjon valami okosságot! :-) Jelenleg ott tartok, hogy XP-reinstall, talán megzavarodott kicsit az oprencer (ezt támasztja alá még pár más jellegű probléma is)...
"Tényleg, honnan jött ez a winamp öt? A kettő+háromból?"
pontosan.
elvben a legjobb dolgokat hozták mindekettőből és született meg az 5.
Annyit már kipróbáltam, hogy ez nem fogja úgy meg a gépet mint a 3. Viszont ez is csicsás mint a 3. :)
Ez még nekem is új, ritkán grebbelek mplayerrel, az adatokat meg más grebberek is le tudják építeni a netről.
Amennyire tudom a winamp5pro-val is lehet grebbelni.
Tényleg, honnan jött ez a winamp öt? A kettő+háromból? Mert a winamp oldalán nem nagyon látom, még a betak között sem.
most sajnos nem emlékszem az előzményekre, ezért kérdem: Nerot használsz? én abban tudnék leginkább segíteni, persze innen szedtem össze azt amit tudok. elég sok audio CD-t megírtam már vele MP3-ból.
Van egy plugin a Mediaplayerhez (több is, de nekem ez jött be): InterVideo X Pack. Asszem a Microsoft oldalán fent van, csak serial kell hozzá (talán ez nem gond).
A lényeg, hogy MP3-ba lehet onnantól grabbelni Mediaplayer alatt is.
Én csak azért használom, mert lusta vagyok, nem szeretem beírogatni a CD-k adatait, ez meg egyszerűen minden adatot letölt a netről, és még rendezi is a Dokumentumok/Zene/Albumnév könyvtárakba.
Persze, aki maga szereti csinálni...
Egy másik alternatíva:
a mediaplayerrel is tudsz grabbelni, (kivéve néhány extra esetet) igaz nem mp3-at gyárt, de a minősége semmiben sem marad el a normál mp3-tól.
Elég, ha elindítod a windowsmplayert, a beállítások között a cd-írásra vonatkozó fül alatt értelemszerűen beállítod a megfelelő értékeket. Azután csak berakod a cd-t és a baloldali gombsoron kiválasztod a másolás cd-ről-t. Ha akarod, kitöltöd a számokra vonatkozó adminisztrációs adatokat, vagy simán elindítod a jobbra fent található kis piros gombbal a másolást.
Ha valami esetleg nem megy, akkor meg tessék aktívan használni a helpet, ez szvsz mindig is erőssége volt a winnek. Sajnos így 'távsegítséggel' ennél sokkla többet nem lehet ezügyben tenni, a gyakorlatot neked kell megszerezni., Ja a wma formátumot általában támogatja a winamp is, de ha nem akkor 3 perc alatt lehet tenni alá plugint. A mplayer meg ugye natív módon el van vele.
Ha valami gond van azért nyugodtan kérdezz.
"Nagyon remélem, hogy nem magukat az audio trackeket másoltad szédéröl egyenesben a winchire, mert ez igy halott ügy."
Biztos, hogy szar lehet hülyéknek elmagyarázni dolgokat, de hogyan tudom a "szédéről" a winchesterre menteni a számokat? A hülyegyerek (én) ugyanis beteszi a CD-t, megnyitja, lát néhány tracket, néhány szimpatikusabbakat kimásol a winchesterre és azokat nem tudja átkonvertálni mp3-ba, még az Audiograbber segítségével sem. Persze a hülyegyereknek már azért gyanús, hogy egy ilyen track csupán 44 bájtot foglal? De akkor hol vannak az "igazi" fájlok, amikat ki kell másolni? - teszi fel a hülye kérdést a hülyegyerek.
> Hogyan lehet a CD-ről gépre másolt audio-fájlokat mp3-ra konvertálni?
Nagyon remélem, hogy nem magukat az audio trackeket másoltad szédéröl egyenesben a winchire, mert ez igy halott ügy.
Ismerkedj meg Audiograbber 1.82-vel például, de van csomo ilyen program a www.honositomuhely.hu Audio: Grabberek: menüpont alatt magyarositva.
> Előfordulhat később olyan, hogy ezért (vagy a nem márkás CD esetleges rossz minősége miatt) elb@szódik a CD?
Egyet tudok, ha csucson járatok valamit, az hamarébb használodik el, legyen szó akár magárol a szédéröl, akár a szédéírórol vagy akár más technikai cuccrol. Olcsobb szédé még nem feltétlenül azért olcsobb, mert kifelejtették belöle a csicsát még a marketing, valamint a jógdijat, vámról nem is beszélvén, hanem esetleg azért, mert kevésbé "igényes" anyagbol gyártják le. Lásd "kispöcs" hangszorokat müanyagbol, pillanatnyi behalás elött űrlaboratoriumi körülmények között leadott, 300 W telyesitménnyel.
Mindig a gyártóra kellene figyelni, nem a márkára. sajnos a boltban, nem nagyon tudják (vagy nem akarják) megnevezni a szédé gyartót. Jó a Mitshubishi Chemical, még a Tayo Yuden.
Ha már egyszer megírtad, és jó akkor naaad ööm é bódottáá..
A cd meg élete folytán folyton folyvást romlik, karcosodik, esetleg itt-ott lehámlik a hátoldala, vagy csak simán rohadni kezd a szélétől befelé. Nekem a sony cd-k szerettek oldalról foltosodni. (mert ugy az ember fogja a szélét az izzadt kezével, és ha a lakkozás nem fed tökéletesen akkor az alumínium pusztulni kezd az igen korrozív izzadtág hatására)
Konvertálásra meg van program rogyásig, triviális példa az audiograbber 1.82. honositomuhely.hu-n is szok lenni.
Hogyan lehet a CD-ről gépre másolt audio-fájlokat mp3-ra konvertálni?
Visszatérve a sebességre: én már 3-4 CD-t megírtam 52x-es sebességgel, mégpedig azért, mert nem tudtam, hogy ez rossz. Egyszerűen csak elindítotam a CD-írást, aztán az író megírta. A hifi pedig lejátszotta problémamentesen. Előfordulhat később olyan, hogy ezért (vagy a nem márkás CD esetleges rossz minősége miatt) elb@szódik a CD?
Köszi, de nem segített. :-(
Elfelejtettem írni, hogy az EAC elindul, látja is a két meghajtót, de azt írja ki a bal alsó sarokban, hogy "Nincs Audio CD a meghajtóban". Pedig ott van, de nem látja. És több féle CD-vel is próbáltam. Más grabbelő progi simán megcsinálja.
Most egyenlőre úgy oldottam meg, hogy az Easy CD-DA Extractorral legrabbeltem egy fájlba a lemezt, majd a BlindWrite progival elkezdtem készíteni egy lemezképet. A létrehozott cue fájlt meg kicsit átjavítottam, hogy az mp3-ra hivatkozzon.
Végső megoldásnak így is jó, de az EAC egyszerűbb lenne.
Ja, meg minek 52-vel írni, amikor a nyersanyag (ami bírja) drágább, egy cd előállítása nem 1/52-ed része az egyszeres írásnak :) szóval a nyolc az egy normális sebesség, hacsak nem vagy őstermelő:)
Nyolcvan perces audio-cd nem kapható? (amúgyis a cd-k jelentős része pont a külső pereménél kezd pusztulni, minek táncolni a beretva élén?)
A márkát illetően nekem eddig a ~100ft/db noname bulk cd-k sem okoztak 8-16*-os sebességen írva adatvesztést, de volt már hámló verbatim és tdk is a kezemben (~320ft/db áron) Az audio persze más tészta, de sok esetben a zsenge player/hifi-cucc úgyis elkeni a hibákat, szvsz itt se kell súlyos összegeket áldozni extra cd-k-re, de ha jól esik...
Ha S.O.S., akkor gyorsan válaszolok... :o)
Beledzsalogótá' az EAC egyetlen komoly hiányosságába. Ha ui. feltelpítesz vmilyen virtualcd proggit 100 darab cd-rom egységgel (pölö Alcohol), akkor az EAC kiakad. Ha jól emléxem, akkor 6 új meghajtó fölött már nem tucc következő alkalommal belépni.
Megódás: bemész a regedit-be. HKEY_USERS. CTRL-F-el rákeresel az 'AWSoftware'-szóra; amikor megvan, akkor a Drive Options-nél kegyetlenül kitörlöd az alsókat, és csak max. az első 6-ot hagyod meg.
Mosmá' mehecc, és kűdheted az EAC-ot... :o)
Ha valaki jobban beszél (és ír !) angolul (vagy németül), mint én / tehát a topik 101 %-a :o) /, akkor írhatna egy levelet Jörg mesternek erről a hibáról a komplett fórum nevében.
Thanx előre is minden EAC-"imádó" nevében is... :o)
Sziasztok!
Egy S.O.S. kérdésem lenne!
Valamilyen okból nem működik nálam az EAC egyik verziója sem! :-((
Létezik másik olyan program, amivel be tudok grabbelni egy koncert lemezt, hogy egy mp3 fájl legyen, plusz egy CUE fájl? Néztem pár grabbelőt, de egyik sem készít cue-t. :-((
Előre is köszi!
A "Kérdés Windows gurukhoz" című topikból küldtek át ide, hogy itt tegyem fel súlyos amatörizmusomról árulkodó kérdéseimet.
-Ha a CD-íróm 52x sebességgel tud írni, akkor érdemes 52x-el íratni vele a CD-ket?
(Néhány ember szerint így nagy a hibalehetőség, bár a napokban életem első három CD-jét így írtam és sikerült - egyébként a magyar nyelvű Nero program segítségével, amely egyből konvertálja az MP3-makat.)
-Jó minőségű CD-k a Performance márkájúak?
-Hogy lehet egy audio CD-re 74 percnél több zenei anyagot írni? Egyáltalán lehet-e?
(Egy kezdő számára nevetségesnek tűnik, hogy egy modernnek nevezett CD-re mindössze 74 percnyi zene fér, ennél még egy 90 perces kazettára is többet lehet venni. Arról nem is beszélve, hogy a CD-re 700 MB anyag fér és 74 perc zene nem 700 MB...)
-Ha audio CD-ről a gépre másolom az anyagot, akkor a CD nélkül miért nem játsza le a gép a számokat??? A gépről ezeket simán át lehet írni egy üres CD-re?
Ebben a topikban is csak azt tudom mondani, előre is köszönöm a türelmes és érthető válaszokat!