Az az igazság, hogy volt nekem némi anyagom abból az időből (Olajbányász aranybányász újságok, talán még videó is), de a tizenx év alatt elhányódtak. Egy életre (na jó, egy félre...:-)) leköteleznél, ha valamilyen formában a rendelkezésemre tudnád bocsátani a videjókazit. Vagy ez ilyen speckó sztriktli konfidensöl dunatévés archívum? Sporttárs, most már tuti, hogy találkozunk Debrecenben...:-))))
"Sejtettem, hogy ha nem jönnek az eredmények, mennem kell, ugyanakkor továbbra is úgy vélem, Székesfehérváron sokakat megtévesztett, hogy élen áll a csapat. Szerkezeti gondok voltak és szerintem vannak is, nem titok, korábban többször megfordult a fejemben, hogy tovább kellene lépnem."
Ezt azért nem teljesen értem:
- Nem Ő volt az edző a csapat öszeállításakor? Vagy nem kérdezték meg a véleményét? Ha megkérdezték akkor most ne panaszkodjon, ha nem, akkor meg nyáron kellett volna lemondania...
- "szerkezeti gondok"... Időben veszi észre:(((
A fentiek ellenére remélem nem haraggal megy el. Sok sikert kívánok a további munkájákoz.
Fú... Nekem ez sok. Miért kell Sterbenz Lacinak folyamatosan elméleteket gyártania? Most már elárulom, engem a másfél éves fehérvári edzősködése során végig eszméletlenül zavart, hogy ha kell, ha nem, magyarázkodott.
Most nem kellene. Pláne ennél a játékoskeretnél... Amire nyáron ő is azt mondta, hogy szuper és bajnokesélyes.
Miért nem képes elismerni, hogy ő is hibázhatott???
Sterbenz edzőtől közös megegyezéssel vált meg az Albacomp
Farkas visszatért Fehérvárra
S. T. R.
NS, 2003-04-01
Újra Farkas az úr Székesfehérváron
Noha hivatalossá csak hétfőn vált, szombat este óta nem volt titok, hogy Sterbenz Lászlót felállítják az Albacomp kispadjáról. A 39 esztendős tréner tisztában volt vele, ha a csapata veszít, útilaput kötnek a talpára, mint ahogy a kosarasok is szembesültek vele, az újabb kudarc bizonyosan lezár egy fejezetet.
A Sterbenz-érának vége, hétfőtől új időszámítás kezdődött.
"A legutóbbi öt találkozónk közül négyet elvesztettünk, mint ahogy kénytelenek voltunk lemondani az első helyünkről is – mondta Nagy Gábor, a klub elnöke. – Ebben a helyzetben valamit lépnünk kellett, márpedig a kerethez nem nyúlhattunk hozzá, hiszen szorít az idő. Sterbenz Lászlóval szerződést bontottunk, a csapatot hétfőn Farkas Sándor vette át, aki az évad végéig irányítja a gárdát. Biztos vagyok benne, hogy őt nem kell bemutatni senkinek, jó és felkészült edző, aki nem is olyan régen ragyogó sikereket ért el az Albacomppal. Emellett Sanyi pont az az ember, aki egy ilyen szituációban segíthet, képes rá, hogy hitet adjon a játékosoknak és rendet tegyen a fejekben. Ami pedig a játékosokat illeti, a csapat csak abban az esetben kapja meg a prémiumot, ha a rájátszásban bejut a legjobb négy közé.”
Az edzőcsere furcsasága, hogy Sterbenznek abban a pillanatban mennie kellett, ahogy az együttese elvesztette az első helyet. Az Albacomp ugyanis az első forduló óta vezette a tabellát, ám a zalai vereség után visszacsúszott az ötödik pozícióba. "Az idény legrosszabb teljesítményét nyújtottuk Egerszegen, ez vitathatatlan, az évad során még nem fordult elő, hogy úgy kaptunk ki, hogy egyszer sem vezettünk – így a búcsúzó szakember. – Sejtettem, hogy ha nem jönnek az eredmények, mennem kell, ugyanakkor továbbra is úgy vélem, Székesfehérváron sokakat megtévesztett, hogy élen áll a csapat. Szerkezeti gondok voltak és szerintem vannak is, nem titok, korábban többször megfordult a fejemben, hogy tovább kellene lépnem. Ôrlődtem, de mindig maradásra bírt valami: leginkább az, hogy első helyen állt az együttes. Sajnálom, hogy így alakult, hiszen több mint száz meccs és hatszáz edzés után szívesen befejeztem volna a munkát, de ez van, tudomásul veszem a döntést.”
A hétfői edzést tehát már Farkas Sándor vezette, aki három bajnoki aranyérmet és két Magyar Kupa-győzelmet szerzett az Albacomppal, legutóbb pedig a GYSEV női csapatának szakmai munkájáért felelt. "Nem sokat gondolkodtam a felkérésen, ugyanis az Albacomp majdhogynem a családom része – mondta székfoglalójában az edző. – Az biztos, hogy nem az eszemre, hanem a szívemre hallgattam. A csapat utolsó két meccsét láttam, voltak jobb és gyengébb pillanatok, majd meglátjuk, mire megyünk együtt. Az biztos, ahhoz, hogy az első négy hely valamelyikén zárjuk az alapszakaszt, ezen a héten két meccset kell nyernünk. A hangulat? Én még nem láttam olyan tűzoltót, aki mosolyogva ment volna tüzet oltani
Szevasz Fera!
Tippverseny összesítés ??? Né' má',elég neki egy fehérvári győzelem és egy szimpla Falco - verés ahhoz,hogy elhanyagolja az egészet :-)))
Ha leszel Debrecenben igazán jó lenne már "úgy komolyan" összefutnunk egyszer + a Gery által "felajánlott" közös tomboláshoz is nagy kedvem lenne!Szerintem a többiek sincsenek ezzel másképp,sem itt a fórumon,sem a B-középben!
Szerdára tenni az Olaj - Körmendet,ekkora baromságot... :-)))
Igaz ami igaz, tényleg nem mentem, de azt kikérem magamnak, hogy csak úgy nagyvonalúan átsiklanék stilisztikailag is remekbe szabott hozzászólásaidon :-PP. Ha mindenki csak fele annyira produkálná magát mint Te, ó nagy sporttárs, már régen kaptunk volna valami nívódíjat... :-)))
Gyere inkább a dícsérős topikba, ott megbeszéljük...Vagy privát emil??? :-PPPP
Nekem már csak a kupa maradt, még szerdán sem tuti, hogy hazamegyek a piros-fekete csúcstalálkozóra...Ez van, divat lettem...Számos tényező egyidejű közrejátszása eredményezte ezt a sajnálatos fejleményt... :-(( De azért hátulról, a hetedik helyről figyelek, és titkon már a jövőt alapozom...
Meg hát nem szívesen hangoskodik az ember, ha messze van a húsos fazéktól...:-((
OAZIS
(Debrecenről már nem mondok inkább semmit, aztán kituggya, hátha találkozunk...:-)))
Figyi saabee, tudják, hogy egy állat vagy, félnek tőled... :-)))
OAZIS
Szerintem kurva jó volt a bíráskodás a héten...Honnan tudná megállapítani az öreg r(n)atata, hogy a fordulóban overall hogy fújtak? Ott volt minden meccsen? NYugi BTOM, tudom, hogy szükséged van a védelemre, de semmi baj, itt vagyok... :-))))
Akkora faszságokat küldtetek, hogy majdnem kiestem az ablakon a röhögéstől bele a zsinagóga udvarába... :-))) Misi mókus utolsó kalandja :-))))) Jajj szegény Misi... :-)))
Hagyjámátippelniütlekborulsz saabee!!! :-))
Falco - ASE -5 Nyer az ASE, Kálmánnak nem megy, Czigi erős dupladupla, Béla trinyók, Fodor cselek, Zacsi szokásos 20pont 10 assziszt 40IBM. Fodor Petya a győzelem ellenére óv :-)))
Szolnok - Körmend +10 Még lehetünk alapszakasz győztesek, ha az előttünk lévő hatot kizárják...:-))
Falco - ASE +8 (mind2 csapatnak kellene a győzelem, ami ezen a napon a hazaiaknak sikerül!)
Szolnok - Körmend -1 (csak azért nem tippülök hazai győzelmet, mert nem fogadok a saját csapatom ellen. Pedig most simán megtehetném.....)
Kaposvár - ZTE +10 ( hazai pálya !)
Albacomp - Sopron +18 ( A mérkőzés után Farkas Sándor: "A következő szezonban jók leszünk!":-)))
Debrecen - Szeged +22 ( Sima liba! Az első helyről lehet ám nagyot esni!!! Jön a rájátszás!!)
Kecskemét - Dombóvár +7 ( Még mindíg reménykedik a hazai csapat!)