Keresés

Részletes keresés

outdownS Creative Commons License 2002.11.08 0 0 63
Ritka ügyes vagy első próbálkozásra! (-:)
Most tedd azt, hogy előbb még ott a tár-on rákattintasz a képre, hogy nagyobb legyen, és azt hozod be. (Hálád jeléül tehetnéd a Virágoskertbe, hadd színesedjen!
Előzmény: alsotekeres (62)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.08 0 0 62
Ezt meg a gyakorlás kedvéért

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: outdownS (60)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.08 0 0 61
Első próbálkozás

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: outdownS (60)
outdownS Creative Commons License 2002.11.08 0 0 60
Mail jött, válasz ment, képek megtrimmelve és feltöltve az adataimnál található helyre, Kert alkönyvtárba. (Kérdés, meg tudod-e nézni.) Válaszolj itt, ha a levelezéssel gondok vannak. Miután ez egy próba-szerencse topic, senki sem tehet szemrehányást. A képek nagyon szépek!
Előzmény: alsotekeres (59)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.07 0 0 59
Kösz a lehetőséget. Az előbb el is küldtem két képet. Ha sikerül feltenni őket, akkor üzenj. (Az indexen megadott e-mail címemet sajnos nem tudom elérni. Állítólag ezt is tiltja a tűzfalunk.)
Előzmény: outdownS (58)
outdownS Creative Commons License 2002.11.07 0 0 58
Kedves Faiskola! (-:)

Ha nagyon szép az a kép, küldd el nekem mail-ben és én fölteszem énhozzám a TÁR-ra (nem tudom, mennyit tár-ol, de még nincs olyan sok fent). Aztán onnan lehet folytatni!

Előzmény: alsotekeres (57)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.07 0 0 57
outdownS,

Köszönöm a segítséget, de sajnos közben dugába dőlt az egész tervem. Ugyanis kiderült, hogy itt a munkahelyemen le van tíltva az, hogy képeket, vagy bármi egyebet feltelepítsek a hálózatra. Pedig már elkezdtem válogatni a fényképeimet. Így most valami más megoldás után kell néznem.

Előzmény: outdownS (56)
outdownS Creative Commons License 2002.11.06 0 0 56
Még valami: a kép internetes címét úgy találod meg, hogy jobb egérgomb és "Tulajdonságok" avagy "Properties" menüpontban megnézed.
Előzmény: outdownS (55)
outdownS Creative Commons License 2002.11.06 0 0 55
A képnek fent kell lennie valahol a neten (saját gépedről nem fog látszani), azután ilyent kell írnod:

< img src="ide jön a kép URL-je a http-től kezdve" >

A kezdő kacsacsőr után, és a záró kacsacsőr előtt ne hagyj szünetet. A kép címét - biztos ami biztos - másolással biggyeszd oda. Ne feledd ki a macskakörmöket! (Én ezekben szoktam hibázni, főleg este, mikor már nem látom az apraját.)

Ha nem sikerül, nem búsulsz! A T.Szerk-ben meg lehet kérni a moderátorokat, szedjék ki a sikertelen kísérleteket.

Ha meg sikerül, mindnyájan örülni fogunk a szép képeknek!

Előzmény: alsotekeres (54)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.06 0 0 54
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miként lehet ide az Indexre képet feltenni.
Előre is köszönöm.
tibor0322 Creative Commons License 2002.10.28 0 0 53
Ha a "ki tarthat bonsait" menü felett nincs semmi sem (pl. kép), akkor megjavult a menü (bár elég furcsa, hogy nem a tetején kezdődik)
Előzmény: endru (52)
endru Creative Commons License 2002.10.27 0 0 52
újból
BONSAI
endru Creative Commons License 2002.10.27 0 0 51
következö kisérlet
BONSAI
endru Creative Commons License 2002.10.27 0 0 50
Na talán most sikerül
endru Creative Commons License 2002.10.27 0 0 49
endru Creative Commons License 2002.10.14 0 0 48
A menű nem az Opera miatt esik szét, hanem miattam. Most kűzdök, hogy jobban működjön.
Előzmény: tibor0322 (47)
tibor0322 Creative Commons License 2002.10.14 0 0 47
> Ezek miért nem tudják olvasni ... ?
- egyszerü túlterheltség miatt. A böngésző alapértékének megfelelően kb. 1 percig próbálkozik, majd hibát dob. Kiváncsiságból most reggel (hajnalban? :) Operával megnéztem, 2 sec. alatt bejött (elvileg ISDN-s bérelt vonal, tehát gyors), igaz, Opera alatt a menük kissé szétesettek voltak, de ez a böngészőm miatt van.
- napközben (konkrétan az elmúlt héten is) nagyon nagy volt a túlterheltség, volt, hogy 11-15 óra között nem tudtam az index-et sem elérni (én ilyenkor (ha nem jön be az index.hu) nem szoktam erőltetni az internetezést)
Előzmény: endru (36)
alsotekeres Creative Commons License 2002.10.14 0 0 46
Szia András!

Az elkészült oldalt meg tudom nézni böngészővel. A fájl nevekkel kapcsolatban is mindent úgy csináltam ahogy írod. Egyedül az extra karbantartás oldalát nem találom.

Az extran létre tudtam hozni az index.html oldalt, amit meg is tudtam nézni a böngészővel, de itt meg semmit sem tudtam szerkeszteni (pl. beszúrás, formátum, háttér) csak egy egyszerűmondatot beírni.

Kösz a segítséget.

Előzmény: endru (41)
Tozatu Creative Commons License 2002.10.13 0 0 45
Endru,nem megyek fel olyan sűrűn,mert bejött magától,úgy látszik ez ilyen nap.Azért meglátogatlak majd úgy 3506 körül.
Előzmény: Tozatu (44)
Tozatu Creative Commons License 2002.10.13 0 0 44
Endru,ha segitesz,naponta kétszer is felmegyek a honlapodra!/néha szétnézek ott/Háát,azt kérdezném,hogy lehet keresőt váltani,ha az enyémmel nem jön be a képtár.
Előzmény: endru (43)
endru Creative Commons License 2002.10.13 0 0 43
Tozatu, ne bomolj.
2 éve kűzdök, hogy elfogadható, legalább közepes osztályzatot kapó lapokat csináljak. A neten talált magyar nyelvű tanfolyamot olvasgatom és száz számra csinálok probákat. Még igy is volt portál aki a minőség miatt nem tette fel a linkemet. (Azt irta, hogy a tartalom megfelelő, de állitom hogy nem ért a bosaihoz). Egy nálam is amatőrőbbnek a saját melléfogásaimról tudok beszámolni.
Most is az a problémám, hogy ketten is irták, nem tudják olvasni a honlapomat, az egyik i.exp.5-öt a másik 6-ot használja. Ugyanakkor nemrég értem el a 3000.-ik látogatót.
Ráadásul azt sem egészen értem, hogy mit is kérdezel.
Előzmény: Tozatu (42)
Tozatu Creative Commons License 2002.10.13 0 0 42
Endru,ha már ennyire vágod ezt a témát,segits légyszi,mit kéne csinálnom,hogy Outdowns kertjét megláthassam,mert az én böngészőmmel nem meg.Mondjuk azt sem tudom melyik és hogyan kell váltani.Máskor bejött a képtárról másnak a kertje.
Előzmény: endru (41)
endru Creative Commons License 2002.10.12 0 0 41
Kérdésem, hogy az elkészült oldaladat meg tudod-e nézni a saját gépeden. (Nem az extrán)
Nem lehet a lap ciméban ékezetes betű meg vannak tiltott karakterek. Nekem ezért nem sikerült eleinte a feltöltés. Az extra karbantartás oldalán látnod kell a lapod cimét és méretét. Azt is ajánlom a cimben ne legyen szóköz sem, egy szóból álljon. Az első oldal index.html legyen. Vigyázz az "l" ne maradjon le, néha hibát csinál. A képeknél érdekes a kiterjesztés, csak jpg vagy gif képet használj, itt is számit a kis és nagy betű.
Ird meg a cimet, hogy majd belenézzek.
András
Előzmény: alsotekeres (40)
alsotekeres Creative Commons License 2002.10.12 0 0 40
Szia András!

Kösz a segítséget, de eddig nem sokra jutottam. Helyesebben csak addig, hogy van már saját könyvtáram az extrán. Úgy gondoltam, hogy a wordben megszerkesztek egy oldalt és azt felmásolom a feltöltés gomb segítségével. Nos azonkívül, hogy elkezdett fogyni az internet felhasználási quótám, semmi egyéb nem történt. Valamit biztos rosszul csinálok, de magamtól nem tudok rájönni arra, hogy mit. Megköszönném, ha tudnál tanácsot adni arra, hogy miként tölthetem fel állományokkal a már meglévő oldalamat.

Előre is kösz.

Előzmény: endru (39)
endru Creative Commons License 2002.10.11 0 0 39
Az Extrát ajánlom, ott van az én lapom. Ezelőtt a NEXUSON voltak a lapjaim de komoly bajaim voltak velük. Mivel kezdő vagy csak olyan helyet ajánlok ahol feltöltést könnyitő lehetőség van, igy nem kell FTP szoftvert beszerezni és használni. Ugyan FTP.vel gyorsabb a feltöltés, de nekem nagyon nehezen sikerült eleinte.
Én ugyan amatőr vagyok, de ha tudok segitek.
András
Előzmény: alsotekeres (38)
alsotekeres Creative Commons License 2002.10.11 0 0 38
Szeretnék egy kérdéssel fordulni hozzátok.

Én magam is azon gondolkodom, hogy jó lenne egy honlapot csinálni, amelyen bemutathatnám a kertemet meg a növény kínálatomat. (Hátha így könnyebben találnék olyanokat, akikkel cserélgetni lehetne) Kb. 50 - 100 képet és egy kevés szöveget szeretnék feltenni.

Nos a kérdésem az, hogy mit javasoltok hol érdemes ingyenes honlaphoz jutni, illetve ezeken a helyeken mennyi információt (azaz képet) lehet tárolni? (Azt hiszem a kérdéseimből is kederül, hogy teljesen kezdő vagyok ezen a téren)

outdownS Creative Commons License 2002.10.10 0 0 37
Netscape-ről látni

endru Creative Commons License 2002.10.10 0 0 36
Tibor.
Ketten irták, hogy nem érik el a honlapomat, az egyikük az explorer 5-ös, a másikuk a 6-os verziót használja. Ezek miért nem tudják olvasni a www.extra.hu/bonszaj/index.html cimű lapjaimat?
Kösz András
Előzmény: tibor0322 (35)
tibor0322 Creative Commons License 2002.10.09 0 0 35
Milyen böngészővel nem sikerül? Állítólag 95%-ban IE-t használ a nép, de én azt csak végszükség esetén (ezen a távfelügyelhető gépen érdekes dolgokat tud produkálni) használom. Viszont lehet, hogy IE-ből is legalább 5.x verziót vár (w98SE már mintha ezt rakná fel), tehát régebbi windows és IE esetén is lehetnek gondok (hogy a linuxról ne is szóljak - mert azt nagyon nem ismerem :)
Előzmény: endru (34)
endru Creative Commons License 2002.10.08 0 0 34
Kedves Demjegi
Mi lehet az oka, hogy néhányan nem tudják olvasni a honlapomat. Nekem mindig sikerül, a számláló szerint másoknak is?
Előzmény: demjengi (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!