Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2002.06.29 0 0 208
Csatlakozom az előttem szólókhoz
Előzmény: ottar (204)
krokodil Creative Commons License 2002.06.29 0 0 207
Lássuk, lássuk!!
barnetto Creative Commons License 2002.06.28 0 0 206
Igen, 1 igény.
ottar Creative Commons License 2002.06.28 0 0 205
asszem minden fajuk az. De +nézem.
Előzmény: barnetto (196)
ottar Creative Commons License 2002.06.28 0 0 204
Ha igény van a tisztelt szaktársak részéről, akkor közzé tudok tenni két szarvasbogárról készült képet. KApitális példány mindkettő, és párbajoztak, de sajnos mire a fényképezővel visszarohantam hozzájuk addigra az egyik elsomfordált. Nade a somford közben jól lefotóztam.. :-)))
Előzmény: tibor0322 (201)
ottar Creative Commons License 2002.06.28 0 0 203
kalló cserebogár (polyphilla fullo) lehet. Más néven márványos cserebogár. :-))
Előzmény: kiscipo (202)
kiscipo Creative Commons License 2002.06.27 0 0 202
Igen kezdő szaktársként azt szeretném megkérdezni a tapasztalt szaktársaktól, hogy milyen bogár garázdálkodik nálam. Formára olyan, mint a cserebogár, csak nagyobb (4-5 cm), sötétbarna-fekete, és olyan fehér pöttyök vannak rajta, mintha lefújták volna festékszóróval. Napközben eszi a fát, este repül, mint a helikopter, éjszakára bemászik a tetőcserép alá kaparászni (ezt azért nem minden este).
kiscipo
tibor0322 Creative Commons License 2002.06.27 0 0 201
Szarvasbogár tud repülni, csak nem sokat (max. 10 perc?), cserébe azt roppant látványosan teszi.
Előzmény: krokodil (200)
krokodil Creative Commons License 2002.06.26 0 0 200
Létezik, hogy a szarvasbogarak repülnek? Kedvenc macskám épp birizgált egy óriási pédányt a lábával, amikor az fogta magát és függőlege testhelyzetben felrepült. Brrrr, grrr...
Tozatu Creative Commons License 2002.06.26 0 0 199
Annyira hangyás nem vagyok,hogy gyűjtsem is,jönnek maguktól.Csak úgy repülnek!
Előzmény: barnetto (198)
barnetto Creative Commons License 2002.06.25 0 0 198
Na, csak törd a fejed erősen, mindent tudni akarunk! Hány hangya 1 boly? Gyűjtsünk hangyát! Hangyás vagyok.
Előzmény: Tozatu (197)
Tozatu Creative Commons License 2002.06.25 0 0 197
Pedig védettek,állitólag már a veréb is.Mintha 50000 Ft lenne bolyonként,de ez nem biztos.Ejnye már,hogy nincs Frimi biztos tudná!
Előzmény: barnetto (196)
barnetto Creative Commons License 2002.06.25 0 0 196
Azt mondta, lehet, hogy hamarosan lesz elérése. A hangyák védettségéről Ő sem tud.
Előzmény: Tozatu (195)
Tozatu Creative Commons License 2002.06.19 0 0 195
Egyszer szó volt a hangyákról is,bár lehet nem Onobodyval.Mikor jön már?
Előzmény: barnetto (194)
barnetto Creative Commons License 2002.06.19 0 0 194
Megkérdezem tőle, de nem a lótetűvel kevered? Arról volt szó, hogy a horgászboltosok jó áron megveszik.
Előzmény: Tozatu (193)
Tozatu Creative Commons License 2002.06.18 0 0 193
Méghozzá elég borsos áruk van.Egyszer Onobody mondta,de már a pontos összegre nem emlékszem.Meg lehet nem mindegyik fajta.
Előzmény: barnetto (192)
barnetto Creative Commons License 2002.06.18 0 0 192
A hangya védett? Nem is tudtam. Nem kell begyűjteni, hogy legyen tartalék?
Tozatu Creative Commons License 2002.06.11 0 0 191
Mindegy akkor is szemetek,hogy egyből megjelennek.Pláne hogy védettek.
Előzmény: ottar (190)
ottar Creative Commons License 2002.06.11 0 0 190
A hímeknek is van szárnyuk, bár ha jól rémlik kisebbek. Ha jól emléxem a szárnyatlan dolgozóknak nincs nemük. (ono :-)).
Előzmény: Tozatu (189)
Tozatu Creative Commons License 2002.06.10 0 0 189
A szárnyas hangyák a nőstények,azt hiszem.Nálunk általában vendégjárás idején jönnek elő,ha takaritás után elfelejtek piretrint szórni a sarkokba.
Előzmény: krokodil (188)
krokodil Creative Commons License 2002.06.10 0 0 188
Faházunkat megszállták a szárnyas hangyák (3-4 centisek is vannak köztük). Sőt elkezdték enni a ház sarkát. Ijedtünkben szétbontottuk a ház oldalát, hogy megtaláljuk a fészküket. Per pillanat sikerült megszabadulni tőlük. Állítólag a hangya védett állat, úgyhogy közben bűntudatunk van :-)
Tozatu Creative Commons License 2002.05.25 0 0 187
Mifelénk is sok a gólya,erre járnak gallyat gyűjteni a fészekhez.Voltunk a Berettyó partján,ott repdestek az orrunk előtt.Hozzánk is kezdenek bejárni a madarak.Feketerigópár,fecskék,fülemüle,cinkék,fakopáncs,és számomra ismeretlenek.Sajnos még különbejáratú fészkelő madárkánk nincs,legalábbis nem vettem észre.Tavaly egy elbújt a galagonyában,idén nem látom.Hál,stennek még verebünk sincs.
Előzmény: outdownS (186)
outdownS Creative Commons License 2002.05.25 0 0 186
Bocs a provokációért! (-:) Nem is tudom, hogy jutott az eszembe! Örülök, hogy nyugalmasabbá váltak a körülmények.

De hogy még gólya is legyen...! Szerencse lánya vagy!

Előzmény: barnetto (184)
outdownS Creative Commons License 2002.05.25 0 0 185
Csoda jó reflexei lehetnek a szomszédnak! Én is próbáltam ezt, a la Bálint gazda (fordítsuk ki, és dobjuk át a szomszédba), de mindig a vakond nyert. Amikor mérgemben leástam, akkor értettem meg miért: a vakondtúrás alatt mindig egy fűggőlegesen felvezető járat volt - őkelmének csak le kellett pottyantania magát, és már elérhetetlen volt.

Meglehet, nagy dúlást csak nagy esők (vagy locsolások) után rendeznek, vagy pedig ha megszaporodtak (és lakás építenek a fiataloknak), de egyelőre békésen élünk egymás mellett (ill. alatt).

Előzmény: 4RESK (183)
barnetto Creative Commons License 2002.05.24 0 0 184
Kedves Outdowns!
Te provokálsz. A "Kerti állatok" topicban írjak a szomszédról? Na jó, belefér :-) A vízpart tele van pihés nyárfákkal, amik most ezerrel szórják a szöszt. A part vattával van bevetve, mire Ő lemosta gyökérkefével a stégét. Ez nem zavar, csöndben is csinálta, csak jót nevettem. És most irigylem, mert termőföldet hordat az egész telekre. Betonkeverő áll.
A verebek engem is zavarnak, olyan mint azok a műsorok, amikben mindenki egyszerre beszél. Nálunk van többféle harkály, tőlük az én fejem megfájdul néha, mert elképzelem, mi lenne, ha én úgy... A gólya többször leszáll a stégre és a haltartóból lopkodja a kishalakat. A szürke gém a kedvencem, nem jön közel, csak a távcsővel láttam, hogy szétterített szárnyakkal szárítkozott 1 bedőlt fán. A bagoly csak este repked, onnan ismerem meg, hogy két sima szárnycsapás után a hasa alatt csattogva üti össze a szárnyait. A denevéreket nem szeretem. És a bölömbika hangja sem szép, de meglepő. Mindig a legelő tehenet keresem.
Igen, ez nagyon jó. A növényi hiányosságokat ez a sok állat pótolja. Az ezüstfám a fő madártanya, tavaszra teljesen lekopasztják a bogyóit.

Idén sok a hangya. Szerintetek jelent ez valamit?

Előzmény: outdownS (182)
4RESK Creative Commons License 2002.05.24 0 0 183
Kedves "kertbolondok"!

A vakond problémát sikerült -a szomszéddal közösen- eliminálni. Nos a karós /elektronikus/ vakondriasztó méregdrága. Bricostore-ban majnem 7 rugó. Sikerült azonban a helyi Agrokernél Hess vakondriasztót vásárolnom kb 360 HUF-ért. Ez ilyen dohánylevél zuzalék és kib...ott büdös. Az összes járatba nyomtam rendesen belöle, és a vakond koma komótosan átballagott a szomszéd kertbe. A szomszéd vehemensebb vérmérsékletü, mihely meglátta a túrásokat kiüllt a kert szélére és árgus szemekkel nézte, hol nyomul fel ökelme. Egy gyors mozdulat az ásóval és a vakond már a földön feküdt. Persze csak alányomott az ásóval, úgyhogy nem lett semmi baja... Utólag kiderült ketten garázdálkodtak -a másik is meglett...

outdownS Creative Commons License 2002.05.24 0 0 182
Csoda megnyugtató lehet a vízparton szabadon élő állatokat figyelni. (Szomszéd hogy van?)

A mi környékünkön csak a szokásos énekesmadarak élnek: sok a feketerigó (a kertünkben is fészkel - szeretem nézni, ahogy a gombóc utódokat biztatják a repülésre), távolabbról sárgarigó, kakukk és egy nem túl nagy énekművész fülemüle hangja hallatszik. Ezt mind szeretem. Hanem a verebek néha az idegeimre mennek! Az a monoton és véget nem érő csipcsirip! Azt hiszem már vannak utódok az egyik örökzöldünkben, de további udvarlás is folyik (további csiripeléssel). Akkor zavarnak igazán, mikor ráérnék végre pihenni, és csak gyönyörködni a virágokban. Már volt, hogy bemenekültem miattuk a házba.

Vakondjaink egyelőre a felszín alatt munkálkodnak, így szeretem őket.

Előzmény: barnetto (181)
barnetto Creative Commons License 2002.05.20 0 0 181
Aki a vakondokra keresett segítséget:
"Ámokfutó vakondok(ok)" címmel van itt egy topic, nézd meg ott.

Tegnap egy vízbebedőlt fán ékszerteknőst láttam napozni. Létezik, hogy szabadban teleljen? Ekkorát még nem láttam.
Aztán vadkacsákat láttam 2 gácser, 1 tojó teljes békessségben legelésztek. Lehet, hogy csak a párzási időben űzik el egymást a hímek?
A bakcsó pedig olyan szelíd, hogy ha a közelébe megyünk, már nem száll el.

frimi Creative Commons License 2002.05.18 0 0 180
Hi!
Igyekeztem irodalmazni, de nem lettem okosabb!
Ha be akarod azonosítani az állatot (de ezzel csak azt tudhatod meg, hogy hogyan hívják a kellemetlen társbérlőt), akkor a google keresőbe írd be vagy a barna százlábú, vagy a vaspondró nevet, válaszd a kép opciót és gyorsan találsz képeket az állatról. Magam "visszatessékelési" módszert nem tudok, mert ez nyilván nem olyan, mint a kutya, hogy ráparancsoljunk :-))). Csak durva és drasztikus írtási módszert tudok ajánlani, azaz rovarírtót.
Frimi
Előzmény: Törölt nick (169)
ottar Creative Commons License 2002.05.17 0 0 179
Tényleg, a Basudin is jó.. Meg a hegesztőgáz fejlesztéséhez használt karbidpor. Egy picit kell beleszórni a járatba egy kis vízzel, és betemeteni. Az is rettentően büdös.
Előzmény: frimi (177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!