Keresés

Részletes keresés

ottar Creative Commons License 2001.08.14 0 0 89
Gyökereket. Tehát... Nem olyan nagy öröm a jelenléte. :-))
Előzmény: pupák (88)
pupák Creative Commons License 2001.08.14 0 0 88
No , de tulajdonképpen mit eszik a lótetü?Macskát nem az már biztos! Szereti ha simogatják? /:-)/
barnetto Creative Commons License 2001.08.13 0 0 87
Azt hiszem, láttam már ilyet, a díszfű szálait szokta összefonni. Olyan a hálója, mintha 1 göndör cérnát is belefonna?
Nekem nincs szép pók. Gyerekkoromban, homokozás közben átszaladt a kezemen 1 nagy +-es pók méretű, vajszínű és az érbe mart. Azt az érzést nem felejtem el, légszomj, szívszorítás. Sokáig azt sem tudtam megmondani, mi történt.
Talán ezek a jó kis emlékeim (van 1 pár)tették, hogy sok állattól írtózom.
Előzmény: Tozatu (86)
Tozatu Creative Commons License 2001.08.12 0 0 86
Sziasztok!A tarantellát nem tudom,amúgy írtózom a pókoktól,bár amíg vendég nem jön,addig összeszedegethetik a legyeket a sarkokban.Szóval ma a kertben olyan szép pókot láttam:Jó hosszú lábai voltak,nagy potroha sárga volt és feketével csíkozott.Rettentő elegánssan nézett ki,éppen egy káposztalepkét hamizott.Tozatu
Előzmény: barnetto (85)
barnetto Creative Commons License 2001.08.11 0 0 85
Nem kerti, de állat: Magyarországról szóló filmben láttam, hogy a pusztában tarantella pókokat mutogattak. (pusztai tarantellának nevezték)Tényleg él ez nálunk?
Nagyon régen, mikor még építőtábor címen a gimivel szüreteltünk Izsákon, ott láttam egyet. A biológia tanárunk teljesen meglepődött, szerinte elszabadult valahonnan.
Ezeket sem szeretem.
_ Liar _ Creative Commons License 2001.08.11 0 0 84
te mond melyik bolygoról jött tetüket tartasz?
(nem eszik füvet.....de minden mást igen)
Előzmény: pupák (82)
Tozatu Creative Commons License 2001.08.10 0 0 83
Itt most nem látni őket,valahogy elcsitultak.Korábban rengeteg masírozott.Gondolom a süni,a madárkák,és fokhagyma,lóbogárűzőkutyatej távoltartja.Szerintem szeretik a friss,zsenge füvet,mert nálunk is akkor kezdtek szaporodni.Ja,tettem ki trágyás csapdákat is.Szövetkezz horgászokkal,szedd magad akció,stb.Tozatu
Előzmény: pupák (82)
pupák Creative Commons License 2001.08.10 0 0 82
Nálam lótetük vannak a nemrég kikelt gyepemben .
Aranyosak.Szerintetek mit eszik a lótetü , kell-e ellene védekezni és hogyan?
Nekem gyanúsak , hogy füvet esznek!
Tozatu Creative Commons License 2001.08.03 0 0 81
A mieink nem nagy károkat okoznak,leszámítva azt a beteg fenyőrigót amit a télen megettek.Habár a macskakaja elég kiadós,de így legalább madarakat nem sokat pusztítanak.Egérírtás,cickány,kisebb patkányt is hoztak már a küszöbre.Szeretnek elölhagyott puhapárnákon heverészni,körmöt élesíteni a székkarfán.A virágoskertbe botokat fektetek ahová szeretnének szunyókálni,de én nem,aztán kiegyezünk.Míg gyerek nem volt bennt is lakott egy cica,de azon kívül.hogy az asztalról lelopkodta az kaját,más galibát nem okozott.Sokat mulatunk a hízelkedésükön.Tozatu
Előzmény: barnetto (80)
barnetto Creative Commons License 2001.08.03 0 0 80
Egyáltalán nem adnak hangot. A nagy macska halk morgással terelgeti a kicsiket. Ez egy kóbor macska, ha bárkit meglátnak, már rohannak is be a ház alá. Engem kezdenek megszokni, már elő-elő jönnek, a kicsik játszanak az előttük húzogatott cérnára kötött papírral. (gyerekkoromban is így játszottam a cicánkkal)
De azt szerettem volna kérdezni ezzel a macska szaporulattal kapcsolatban, hogy mi kárt tehetnek?
Előzmény: Tozatu (79)
Tozatu Creative Commons License 2001.08.02 0 0 79
Már mint a vendégkutyák után nem nyávognak,vagy előtte sem ?A miéink akkor nyávognak,de akkor nagyon, ha üres a pocijuk.Kedvességből a cickányt,lótetűt odahordják a küszöbre.Tozatu
Előzmény: barnetto (78)
barnetto Creative Commons License 2001.08.01 0 0 78
Közben volt nálunk egy nagy sátoros összejövetel, 3 méretes kutyavendéggel. Szegény anyamacska azalatt is ott volt. Nem is láttuk akkor őket, csak mikor elmentek a kutyák. Elég gondja lehetett, még éjjel sem zörögtek. Érdekes, hogy egyáltalán nem nyávognak.
Előzmény: Tozatu (77)
Tozatu Creative Commons License 2001.07.31 0 0 77
Sziasztok!Jó a macska a háznál,egér ellen csak ez vált be nálunk.Nem aprózod,egyből 5 cicatulajdonos lettél.Tozatu
Előzmény: barnetto (76)
barnetto Creative Commons License 2001.07.31 0 0 76
Sziasztok!

A hétvégi házunk alá befialt egy macska. 4 kölyke van. Előszőr azon törtem a fejem, hogy űzzem el őket, aztán adtam nekik enni. A kicsik már nem is olyan nagyon kicsik, de nagyon szépek. Játszottam velük, már a nagy sem fut el előlem. Jó elnézni, ahogy tanítja fára mászni a kicsiket. Éjjel néha zörögnek. Sosem szerettem a macskákat, de nem akarom bántani őket, talán meg is szerettem?
Szeptemberben körbeárkoljuk a házat, akkor ki kell onnan menniük.
Mi kárt tehetnek? A ház előtti fán azóta nincs madár, de nálunk szoktak mezei egerek is lenni, azok ellen meg jó, hogy vannak. A sziklakerten viszont sétálnak.

onobody Creative Commons License 2001.07.27 0 0 75
Az eheti Magyar Narancsban jó cikk van
a sünökről.

üdv Onobody

onobody Creative Commons License 2001.07.25 0 0 74
Ugy tudom a sünök rovarevők , de meg is
nézem a Pallas-ban , nézzük csak ;

""Főleg rovarokat, férgeket, csigákat, egereket, békákat, kigyókat fogyaszt, de a kis madarakat is megtámadja. A gyümölcsöt sem veti meg. A viperát is megtámadja s ennek marása reá nézve ártalmatlan""

No nézd csak , még a viperát is megeszi.
Ki gondolta volna?

üdv Onobody

ensingmosing Creative Commons License 2001.07.25 0 0 73
Helló!

Azért nálunk is vannak állatok. De nem igazán lelem benne örömömet. Van egy köralakú medencénk amit félig beástunk a földbe, és a föld meg a medence közti kis résbe betelepedett egy randa béka. Állandóan bemászik az erkélyre, a 3 kis kölyök macska pedig jót játszik vele. Madaraink nem nagyon vannak, mert a három nagy macska állandóan lesben áll. Tényleg nem kell valakinek kismacskosz? Már szilárdat esznek. Asszem kéthónaposak. De amióta van a háznál macska azóta egy szál egeret nem láttam, pedig volt egy pár. Nekünk is van orgonánk, méghozzá jó magas, de nem állnak érte sorba a madarak. Az új kutyánk miatt meg pláne nem. Minden errejárót megugat. Na meg ott van a nagypapám, az is egy állat. :)))))
Bár a madárra visszatérve egy-két évvel ezelőtt volt nálunk egy pár. Két magas gerenda közé fészkelt egy pici kis madárpár. Azt nem tudom hogy milyen fajták, asszem veréb félék. Egy tojást tojt a tojó, de nem lett belőle semmi, mert a kis fióka kiesett a fészekből. Aztán van egy hatalmas hamisciprus a kertben, ami tisztára egy póktanyához hasonlít.
Na üdv.

Tozatu Creative Commons License 2001.07.23 0 0 72
Sziasztok!Igaz,nemrégen van sajátbejáratú sünim,de állítólag a tejet is szereti.Gondolom mindenféle zöldség,gyümölcsfalatot is ,pláne almát.Ha nagyon kicsi,esetleg próbáld meg fecskendővel,szemcseppentővel a szájába.Ha nagy akkor szerintem a tüskék miatt a kutyák nem bántják,de az is lehet a mi kutyáink ilyen mulyák.Tozatu
Előzmény: Törölt nick (70)
BLUE Creative Commons License 2001.07.22 0 0 71
Tanácsot adni sajnos nem tudok, csak jelzem, hogy mi ugyanabban a cipőben járunk. Sünöket véglegesen kitelepíteni nem lehet, állítólag nagyon helyhez kötöttek, tavasszal és ősszel van egy hét, amikor vándorolnak a drágák, minden éjjel felkelünk a kutyák ugatására, de hiába lakoltatjuk ki a sünit, következő éjjel visszajön. Ezt a két hetet leszámítva nálunk viszonylagos nyugalom van.
Ennek ellére állandó készenlétben élünk, ha éjszaka hosszantartó ugatás van, elő a lapátot, sünt kitelepíteni, különben a kutya előbb-utóbb kinyiffantja. Sajnos sikerül neki, ha nem kapunk időben észbe.
Jobbulást a ti sünötöknek!

BLUE

pireisz Creative Commons License 2001.07.12 0 0 69
Sziasztok! Rengeteg madár költözött a kertünkbe. Van egy rigópárunk, egy csomó verebünk és egy gerlepár is. Már csak a fecskék és a gólyák hiányoznak.
Tozatu Creative Commons License 2001.07.10 0 0 68
Kösz,Ottar a könyvet,valamelyiket biztos fellelem.Részemről a többi érdekel,bár az egyszem odu adott,lakatlanul örököltük a házzal együtt.Remélem a belevaló madár felleli és belakja,ne válogasson.Szerintem elég komfortos,mert egy fatuskó van belül kivájva,azon lyuk,tető.Tozatu
Előzmény: ottar (67)
ottar Creative Commons License 2001.07.10 0 0 67
Ha szabadna. Javaslom a Peterson-Mountfort-Hollom urak (?) által jegyzett Európa madarai c. művet, alapmű, ebben gyakorlatilag az összes lehetséges faj benne van, elég egyértelműen leírva az ismertetőjegyekkel, élőhely, stb. A kezemben egy Gondolat 1986-kiadás van, de találkoztam már újabbakkal is. Madárodú tervrajzai pedig valamelyik állattan jegyzetemben volt, a különböző típusok, méretek, és a "kompatibilis" madárkák felsorolása, így együtt.. Ha van rá igény , előszedem, és valami módon közkinccsé teszem.
Előzmény: Tozatu (66)
Tozatu Creative Commons License 2001.07.09 0 0 66
Szia,Rutafa!Feljegyeztem a könyvet,igyekszem tanulmányozni.Sajnos a cicáknak maradniuk kell,mert így nincsennek egerek.A külső kertbe kitettem az odut,ott csendesebb,árnyékosabb hely van.A férjem ma így is szívbajt kapott,mert gólya körözött a kert felett:Tozatu
Előzmény: rutafa (65)
rutafa Creative Commons License 2001.07.09 0 0 65
Kedves Tozatu! A macskoszok nagy bajforrások,a rigógyerek pl. kiugrik a fészekből,a földön ismerkedik avilággal,amikor még nincs faroktolla, tehát nem igazán tud repülni. A szülők szörnyű rémülten repdesnek felette, még a kutyákat is meg kellett tanítani, hogy az ifirigó nem kutyatáp, évek kelettek hozzá, de még most is előfordulnak balesetek! Nos, a macskát nem tudod erre megtanítani, az csúcsragadozó. Döntebed kell, ne akarj sok rigógyereket temetni!Van a Magyar Könyvklub kiadásában egy könyv:Frieder Sauer: Szárazföldi madarak. 95-ben adták ki, remek darab.Ezen kívül tanácsot adnak a Madártani Intézetben is, Költő u. akárhányban telefonon is. Üdv, Rutafa
Előzmény: Tozatu (64)
Tozatu Creative Commons License 2001.07.07 0 0 64
Örülök,Rutafa a tanácsaidnak,Smidt Egon gyerekkönyveit ismerem,azt hiszem tovább kell ebben fejlődnöm.Fekete rigóink már vannak,söt több fajta is bóklászik a kertben,sajnos 2macsek is van,de idejében sikerül startolniuk.Várok a lakókra:Tozatu
Előzmény: rutafa (63)
rutafa Creative Commons License 2001.07.07 0 0 63
Aranyos vagy! Tetszik az igyekezeted, hidd el, valaki megtalálja az odut, főleg akkor, ha semmit sem teszel bele. Nem neked kell fészket raknod, majd az illetékes felméri a környezetet,s lehet, hogy neked kedvezően dönt. Ha kíváncsi vagy a madarakra, van madaras topic is itt, jókat lehet tanulni, képek is vannak.Keress Schmidt Egon könyveket a kerti madarakról, én is csak így lettem bölcs,és nagyon élvezem a madaraimat, nem permetezek semmit, mindig hagyok a fákon aktualis gyümölcsöt nekik is,tavasszal pedig jól megfésülöm az ebeket, hogy legyen puha fészekanyag.Ha sok madarat akarsz, /megéri!/legyen a kertedben bodzapalota, berkenye,meg hasonló madárlakomához való növény,s amikor a költés van, ők bogárral, hernyóval etetik a fiókákat, ettől nem lesz kukacos a cseresznyéd!Persze kárt is okoznak,de hát semmi sem tökéletes.Meg ugye macskosz, nos aznem kívánatos.Mégegy:a rigó nem odúban fészkel! Üdv!
Előzmény: Tozatu (61)
BLUE Creative Commons License 2001.07.07 0 0 62
NEkünk is van gyíkunk, néha látjuk, de valami piszok gyorsan eltűnik, ha észrevesz minket.
Ne aggódj, a nagy menekülésben elhagyta a farkát, de ki fog nőni, semmi baja nem lesz és legközelebb a kutyák már azt sem látják, ahogy elporzik,megtanulja, hogy gyorsnak kell lennie :-)
Ha észre akarod venni, keresd farakások tetején, vagy betonon, ott szeretnek napozni.

BLUE

Tozatu Creative Commons License 2001.06.23 0 0 61
Kérek szépen tanácsot,mert van egy odúnk,de mit tegyek bele,hogy beleköltözzön egy madárka?Tozatu
Előzmény: rutafa (58)
Tozatu Creative Commons License 2001.06.23 0 0 60
Bár nem vagyok gyíkász,de szerintem várja,hogy kinőljön a farka.Tozatu
Előzmény: pireisz (59)
pireisz Creative Commons License 2001.06.22 0 0 59
Sziasztok! A kutyám felfedezte a gyíkunkat és játszani akart vele, az meg elhagyta a farkát. Mit gondoltok, ez ilyen lábatlan gyík lehetett és még él valahol, mert mostanában nem látom?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!