Sőt!!! Utána nézve az előzményeknek, Tibi progiját - nagyn jó - innen lehet(ett) letölteni.
Most megnéztem a címet, sajna nem található... :-(((
Tibi, ha látsz és hallasz minket, írd meg légyszi, merre költöztél!
Köszi!
To Mikimaus, Latya
Mikimaus, igazad van! A tárcsázási tulajdonságok használatakor a Win98 valóban beilleszti magától a 06-ot. Elég az alközponti előhívót beírni mindkét mezőbe. A lényeg az ,hogy alközpont után használva bármilyen eszközt, az előhívóról ne feledkezzünk meg.
Latya elnézést kérek tőled. Diva kártyát lehet konfigurálni PP isdn-hez, közvetlen csatlakozás esetén is. A setupwizardban az Advanced... gombra kattintva beállítható a TEI. Az automatikus választás helyett a Fixed opciót kell megjelölni, az értéket 0-ra kell állítani. A Connect mode lenyílló menűjében a Permanent-et kell választani, a többi beállítási lehetőséget üresen kell hagyni. Az infót a Diva magyarországi forgalmazójától kaptam, sok sikert.
Üdv.
A tárcsázó beállításait fokozottan figyelni érdemes!
Ha netalántán a 06-51-201-201 elé kerül egy 0 akkor abból 00-65-120-1201 lesz, ami egy szingapúri működő telefonszám, és ha csörög, természetesen fel is veszik. Ez különösen egy hivatali laptop otthoni használata esetén érdekes, amikor szegény user automatikusan próbálja használni a hivatali beállításokkal rendelkező tárcsázót, és esetleg egy alközpont miatt 0-t tárcsáz először.
Mégegyszer hangsúlyozom, hogy a Tárcsázási tulajdonságokba beleírt SAJÁT körzetszám nem véletlenül szerepel ottan! Ui. épp az általad említett 51-es körzet alapján fogja 06-tal(!) kezdeni a hívást. Természetesen előbb még betárcsázza a FŐVONAL ELÉRÉSÉHEZ szükséges számot (ami, és ezt megint újból és kimondottan hangsúlyozom: a kimenő nyaláb célzott (ki)választása miatt kell a helyi és a nem helyi hívásra külön megadni, de ha nincs külön - logikusan: olcsóbb forgalmi díjú - nyaklábod a nem helyi hívásokhoz, akkor mind a két helyre ugyanazt kell írni!).
Ha Nálad nem win9x van, akkor a drága MS megint úgy fejlesztett, hogy annak se füle se farka és akkor megkövetlek:-)
A másik lehetőség, hogy a körzetszabályok át vannak állítva és ki van véve a 06....
Hm.
Csak azért piszkállak ennyire, mert a egyesek nem fogják érteni, hogy miért nem tud telefonálni (a 0 06 06 51 201 201 miatt).
Van egy konfiguráló program a www.intracom.hu-n (köszönet Szolnoki Tibornak), amivel nagyon jól be lehet állítani a netmod-ot.
Egyébként azt hiszem alapértelmezés a CallBumping, ami azt jelenti, hogy csak bizonyos adatsebesség megléte felett kapcsolja be a második vonalat is, de automatikusan.
Meg tudnátok mondani, hogy hogy lehet a Freestarton 128k-val menni?
atb0-t beírtam, de pár perc után ledob.
Mit kell még másképp beállítani a 64k-hoz képest?
Üdv.
ui.: a 115200-t is átírtam 230400-ra
ui #2: ISDN2 Netem van netModdal és Intracomos modemként van installálva, nem Standard 28000-ként
Bocs Én P-P isdnnél rögtön az alközpontra gondolok. Nem fog működni a Diva kártya közvetlenül csatlakoztatva, ha nincs alközpont javasolnám az átalakítást PMP-re.. Mikimaus, hát pont ezaz, ha nem használsz tárcsázási tulajdonságokat az új kapcsolat létrehozásánál a körzetszám mezőt üresen hagyod és a számot így irod: 0651201201, ez elé az alközponti előtét. tegyük fel ,hogy 0. Ha viszont használsz tárcsázási tulajdonságokat, a körzetszámhoz 51-et írsz, a telefonszám mezőbe 201201, tárcsázási tulajdonságokban, helyi híváshoz 0, távolsági híváshoz 006. Remélem így már érthetőbb.
Macika!
Megkövetlek! Úgy látszik a Freestart tényleg megtáltosodott! Most újra lemértem, és valóban 10-11 k/s sebességgel jött le a tesztanyag! Pár hete ez elképzelhetetlen volt...
(Egyébként én se ma kezdtem netezni; hanem tegnap :)))
Íme mégegyszer...
http://w3.free.fotexnet.hu/isdnzone/ Ja, a progi amúgy nagyon jó "de" német nyelvű, ez mondjuk engem nem zavar. A honlapjuk szerint van benne jó pár extra a litehoz képest. Az a lényeg hogy a kis Elcon NT-m nagyon szereti.
üdv,rDave
A mostani központod egy analóg, amit rá lehet ugyan dugni az ISDN-re, (Nem írtad, de gondolom ISDN2+, vagy Net-es NT-d van) de ettől a központod nem lesz okosabb! Az ISDN2 egyik analóg portjára csatlakozol rá az alközponttal, amit előtte beprogramoztál az egyik számra.(Mindhárom helyre (MSN) ugyanazt a számot programozd)Ekkor a központodat beállíthatod, hogy mindenhol csengjen.
A másik analóg portot az ISDN NT-én beprogramozod egy másik számra, és erre egy analóg telefont teszel. Ekker ennél a számnál csak ez a telefon csörög. Sajnos ezek után szükséged lesz egy ISDN telefonra -mivel elfogytak az analóg portok- és ezt rádugod az So portra (ez a szélesebb), oda, ahová a ISDN kártyákat szokták. Ebben az esetben a telefont kell programozni.
A tökéletes megoldás egy ISDN kisközpont lenne (VIGOR, QUANTE, Gesko) ekkor meg tudnád oldani, hogy három -általad beprogramozott mellék - a három számra külön-külön csörögjön (közvetlen beválasztás)
Lehet, hogy nem erre gondoltál, de amit leírtál abból 100 variációt ki lehetne hozni:)
Szóval én nem hagyom magam átveretve lenni az Elcon 128 k-s kiírása által. Eicon DIVA kártyával nyomulok, rendesen folyamatosan 2 vonalon.
Van egy olyan kis aranyos proggy, hogy Net.Medic.
Ajánlom figyelmedbe!
Éjfél után (mint azt írtam) 124-127 kilobit/sec jön az anyag.
Ja, a MassDownloader-t használom.
Egyébként ’95 év vége óta netezek, tudom mit írok le.
Macika!
Mérted már a letöltési sebességet a Freestarton??? Tedd meg, akkor észreveszed, hogy bár látszólag 128 k-s a kapcsolat, akkor sem jön le semmi még 4 k-val sem :((( Hát ez azért messze van a hasítástól :(
Pigor
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Eddig volt egy analóg vonalunk, ami egy kis házi központba ment bele, és az elosztotta 4 helyre a házban, minednhol külön telefon. Most bevezették az ISDN-t. (semmi panaszkodás, de az igény jelzésétől a bekötésig "csupán" 13 hónap telt el. hát ez azért durva ahhoz képest, hogy nem egy tanyán lakok...)
Na visszatérve, be van hál` Istennek vezetve. Adtak hozzá 3db számot. A kérdésem az lenne, hogy milyen mazzagot hova dugjak, hogy az egyik szám az egész házban csörögjön, de a másik kettő csak egy készüléken. Meg hogyan működik a rendszer? Ha az egyik vonal foglalt, akkor átirányítja a másikra? Mert ha éppen netezek (matávnet, még nincs vele gond) akkor ugyebár 1 vonal foglalt. De bármelyiket felhívom, egyik sem foglalt, mindegyik kicsöng. Előre is kösz.
Na nyüszi
Akkor jó... Lehet, hogy megpróbálom én is...
Csak az a gáz, hogy amikor játékra akartam használni (Soldier of Fortune), akkor a 64k-s Datanyet kapcsolatomon gyorsabban ment, mint a 128k-s Freestart-on :-(((((
Na igen, csakhogy én 2 éves ISDN NET+ hűséget írtam alá tavaly februárban..
Azt mondták, ez kavar bele.
Egyébként nem szeretnék a 4.750 helyett 12.000-t fizetni, mert nem tartom igazságosnak a 64k helyett 128 k-ért a 2,5-szeresét fizetni.