Keresés

Részletes keresés

Creativus Creative Commons License 2022.11.22 0 0 72

Elnézésedet, de én sem így gondolom.

A társadalmunk már évszázadok óta súlyosan beteg. Ahogyan Dr. Máté Gábor fogalmaz: MÉRGEZŐ! És már évekkel ezelőtt is én is erre jutottam, így megerősítést nyert önmagam számára, hogy nem valami különc vagyok ebben a nézetben.

A megoldás megszerzése így, könnyű úton az egyik mérgező tényező. Amiben nincsen erőfeszítésünk, az csak könnyű, és olcsó élvezet. Élvezet egy rövid időszakra, hogy megkaptunk valamit, amire vágytunk. Hosszú távon azonban az marad bennünk, hogy sikertelenek maradtunk, s lassan a saját értéktelenség érzetünket építjük ezzel fel. Az értéktelenség érzet belülről, saját magunk számára tudatosultan észrevétlenül támad. S egyre súlyosabbá váló mentális zavarban testesül meg (ez NEM betegség, hanem az agy számára egy hibás berögzülés, amely paradoxonokban tart minket, és mások számára mind elviselhetetlenné válunk).

Csak azok az apró, hétköznapi sikerek, amik építenek minket, s amit a mentális tudomány késleltetett vágyteljesülésnek fogalmaz meg. S itt nem a vágyra adott kielégülés öröme, ami bennünk martad, hanem az, hogy megcsináltunk valamit.

A (MÉRGEZŐ!) fogyasztói társadalom erre a sikermentességre épít. Belülről értéktelennek érezvén magunkat, vágyunk valami feltöltődésre, amelyre könnyű kielégülések özönét nyújtja. Azaz ezzel tovább mérgez.

Megjegyzem, hogy bár Buddha tanításával sohasem foglalkoztam, de fel kellett ismernem, hogy pont erre tanít, de számos vallási szemlélet is ezt nyújtja nekünk (ellentétben sok más vallással, ill. szektákkal, amely meg nem tesz ilyet - tehát jogos a vallásokkal szembeni ellenérzés).

Az elvallástalanodott társadalmunk valójában vallásosnak(!) tekinthető, amely abban nyilvánul meg, hogy azt a tévedést vallja, hogy keressük csak a különféle, olcsó, könnyű élvezeteket, mert az feltölt minket, tespedtségünkből.  Valóban, pillanatnyilag feltölt, de tovább mélyíti azt, ami ellen használjuk. Még tespedtebbé válunk tőle.

(OFF: véleményem szerint szándékosan történik ez, és annak a felismerésnek, hogy kezdjük ezt mind többen megérteni, a következménye, hogy már két éve elkezdődött a világ gyökeres átalakítása, egy másik szemléletű hazugsággal nyakon öntve minket :ON).

Tehát KELL az AgyTorna!

Előzmény: Cleaning Cloths (68)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.22 0 0 71

Nekem végül is nyolc :-)

Minkét kérdésfelvetésed. 

Most éppen Gödel paradoxona miatt ott tartok, hogy egy matematikussal levelezek és összekevertem Ruzsa Imrét és Fiát Ruzsa Ferencet egy írásnál... Ruzsa Imre alapította a LOGIKA tanszéket az ELTE-n. Vele még beszélgettem egykor (20-22 éve) a metalogika kérdéskörében. A fia írása azért is volt összekevert általam, mert szinte biztos, hogy részben még az apja írta. 

Hibás, de hol? Anzelm ontológiai istenérve | Ferenc Ruzsa - Academia.edu

Ebben az is érdekes, hogy a témában a saját logikai leleplező írásom már ismertebb, mint az övé (övék. Sőt jobb is. 

Előzmény: pk1 (69)
bakibaby Creative Commons License 2022.11.22 0 0 70

:-) 

Ötleteim:

- Lehet kitűzni határidőt.

- Lehet úgy beírni megoldást (például halvány sárgával), hogy az nem látszik csak ha kijelöljük a szöveget. [spoilerezés]

Előzmény: pk1 (69)
pk1 Creative Commons License 2022.11.22 0 0 69

No, ez dilemma, hogy most elárulni, vagy nem elárulni-e a nem fair. És változtatna-e a helyzeten az, ha Creativus is én volnék?

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.22 0 0 68

Ha már valami fel van találva és meg van oldva ... akkor a második megoldó ... már csak ...

Sajnos ilyen a társadalmunk ...

Előzmény: bakibaby (67)
bakibaby Creative Commons License 2022.11.22 0 0 67

Lehet, h van olyan topictárs aki még gondolkodni akar rajta...

Előzmény: Cleaning Cloths (66)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.22 0 0 66

Nos a feladat feladója nem, de te megadhatod a megoldást.

Mert szerintem nem FER most már meg nem adni.

Mert hagyni kell szabad helyet a következő feladványnak. 

Előzmény: Creativus (64)
pk1 Creative Commons License 2022.11.22 0 0 65

Minden jel arra mutat, hogy megtaláltad a megoldást, bár persze azt nem tudom, milyen formában (eddig két ekvivalens szabályt tudok rá). A 12. tag nálam is 177316, és a 0. tag nálam sem 1. Neked gratulálok, a többieknek meg további jó játékot!

Előzmény: Creativus (64)
Creativus Creative Commons License 2022.11.22 0 1 64

Még egy korrekció (ilyen késői órában, már sokat a tévesztek):

A 0. elem nem egy, de ha megadom, hogy mennyi, az sokat segítene.

Előzmény: Creativus (63)
Creativus Creative Commons License 2022.11.21 0 0 63

Bocsánat, félregépeltem az eredményt!

A 12. tag helyesen: 177316.

És van nulladik elem is, amely: 1.

Előzmény: Creativus (62)
Creativus Creative Commons License 2022.11.21 0 0 62

Találtam egy olyan megoldást, amely az eddigieknek pontosan megfelel. Kérdés, hogy erről van-e szó!

Nem akarok nagyon segíteni, ezért az utolsónak megadott tag utáni harmadikat írom ide:

Azaz: 6661, ... , ... , 117316

Ha nem ez az, akkor csak véletlen a szabályosság, amelyet találtam. (A hiányzó 4. tagra is kijön szépen, de nem árulom el, hogy az mennyi)

Előzmény: pk1 (61)
pk1 Creative Commons License 2022.11.21 0 0 61

"jó feladat kétségtelen"

Tudom, hogy jó. De hogy jó, azt onnan tudom, hogy ismerem a megoldást.

Előzmény: Cleaning Cloths (56)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.19 0 0 60

Majd később reagálok részletesebben is, most csak az említem meg megerősítésként arra amit írtál, hogy a kognitív tudományág végül is azt próbálja megtenni, amit írsz. Amúgy is ha egy tudományág nagyon zárt és nincs összeköttetése és összhangban a többi tudományággal, az általában inkább probléma és áltudományosságot jelez.

Előzmény: Creativus (59)
Creativus Creative Commons License 2022.11.19 0 0 59

Ez sok más - már létező, de eddig háttérbe tolt - ismerettel egybevág.

Dr. Máté Gábor gondolatait kellene felfedezni és megismernie mindenkinek. A pszichológia és a biológia sokkal, de sokkal közelebb áll egymáshoz, mint azt valaha is gondolnánk. S bár vannak egymásra emergensen épülő összefüggések, azokat különállóan, mozaikosan szemléljük, és nem holisztikusan. Az élet biokémiai rendszere (DNS, RNS, aminosavak, és számos kiegészítő vegyület), a különböző hormonok, az agyműködés (s annak kettős volta) az idegrendszerrel, az immunrendszer, a mentális funkciók az értelemmel együtt, s a társadalmi viszonyok nem különállóak, hanem egy komplex, teljes rendszert alkotnak, az egyes részek között közvetlen, vagy közvetett kölcsönhatással. Az ember így érthető meg teljes egészében, és csak így válik érthetetlen kijelentéssé az, hogy pl. "nincs emberi természet". S ebből láthatólag a gének és a mémek között sokkal szorosabb az összefüggés, mint azt Dawkins gondolta volna, egyébként bámulatra méltó felismerésében ("Az önző gén") a múltban.

Megjegyzendő még, hogy az evolúció - nevezzük egyszerűen így - mi mindent belevett ebbe az alig áttekinthető rendszerbe. Pl. "kéznél volt" a kvantummechanika is, nem válogatott, hanem felhasználta több helyen is (létezik már kvantumbiológia).

S elő kell majd vennünk - halála után - Dr. Hamer több évtizedes munkásságának az eredményeit, amely miatt állandó üldöztetésben volt (Ez az GNM). Sok átfedés van Dr. Máté és közötte. Hamer szerint a mentális oldal (agy, hormonális egyensúly) felől kiindulva a szervezet kétféle módon reagál a feldolgozatlan traumákra. Az egyik a sejtszaporodás, amely rákhoz vezet, a másik az erózió, melyet a mikrobák (vírusok, baktériumok, gombák). Még nem ismert az az út, amely az agyi folyamatok által, feltehetően hormonális hatásokkal, végül is a DNS láncdarab aktivizálódásához vezet (azaz a blokkolást feloldja), s így akár fertőzés nélkül is vírust generál, vagy pedig beindít egy olyan sejtosztódást, amely az anyaméhben szükséges volt az emberi szervek kialakulásához, ám idővel blokkolva lett.

Amit itt vázoltam, az egy - ma még nem létező - tudománynak csupán egy apró szelete. (Ahogyan a számítástechnika őskorában a programozás is csak egy apró szelete a mai informatikai ismereteknek).

Előzmény: Cleaning Cloths (58)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.19 0 0 58

Akkor ne legyen offolás, hanem legyen ez is egy AgyTorna felvetés:

PszichoVirulógia vs BioVirológia  ????

Boldogkői Zsolt: A szabad elme illúziója könyve és videó változata lényeges. Prof. Dr. Boldogkői Zsolt, MTA akadémikus: A Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének professzora és igazgatója. Molekuláris genetikát és sejtbiológiát oktat, elsősorban orvostanhallgatóknak. // " ... az emberi DNS ... több mint 50%-a idegen paraziták ...főleg vírusok ... kódolásai"   ... " A vírusnak nem kell megtámadni az embert .... itt vannak bennünk"  

Lehet a pszichovírusokkal, a pszichovirulógiában is hasonló a helyzet. ???

Leget e ezt nem csak közvetetten, hanem közvetlenül is bizonyítani? 

Előzmény: Creativus (57)
Creativus Creative Commons License 2022.11.19 0 1 57

"minimális energiát vagyok hajlandó erre szánni"

OFF-ként jelzem:

Sokunknak problémája ez, más területeken is, és gyökere éppen ott van, amelyekre - szintén off-os - hozzászólásaimban céloztam. Az emberi agy egy ragyogó szerkezet, számos önvédelmi mechanizmussal. Olyanokkal is, amelyek egy-egy adott esetben hasznosak, ám berögzült esetben negatív hatást tulajdonítunk neki. Van kiút belőle, de meglehetősen nehéz, és a legtöbbünknek spontán, egyedül nem megy. A "gyógyító" technikai lépéseknek egy eleme lehet pont ez a topik, de önmagában ez kevés, kellenek hozzá más tevékenységek is.

ON.

Előzmény: Cleaning Cloths (56)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.18 0 0 56

Ja, de mint írtam jómagam inkább csak figyelgetem és minimális energiát vagyok hajlandó erre szánni.

Viszont van aki agyal eltöpreng rajta erősebben is nálam.

Tehát jó feladat kétségtelen.

Előzmény: pk1 (55)
pk1 Creative Commons License 2022.11.18 0 0 55

"reméljük a feladat feladója elismeri jó megoldásnak"

Még rossznak sem  :o)

Nélkülem is tudni fogjátok, ha megtaláljátok.

Előzmény: Cleaning Cloths (51)
bakibaby Creative Commons License 2022.11.18 0 0 54

Ha a hiányzó tag 55 lenne, akkor ez majdnem jó :-) csupán a 12 helyett 11 van... :-/

Az előző tag duplája + 1, 3, 5, 7....

5, 11, 25, 55, 117

11  = 5 * 2 + 1

25  = 11 * 2 + 3

55  = 25 * 2 + 5

117 = 55 * 2 +  7 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.18 0 0 53

Ezt akartam amúgy pedzegetni .. de aztán úgy döntöttem nem kukacoskodom.

Ettől függetlenül a részeredmény is valami ... 

Előzmény: bakibaby (52)
bakibaby Creative Commons License 2022.11.18 0 0 52

Köszi. Csupán annyit kellett észre vennem, hogy az első (3) tagok prímszám-különbségűek. Onnan már csak egy lépés volt, amit hozzáírtam. 

De nem vagyunk még kész. A sorozat többi tagjára nem áll ez a szabály, tehát ott valami mást kell találni...

Előzmény: Cleaning Cloths (51)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.18 0 0 51

A valóság érdekel. Tehát azt szeretném, ha az igazat írnád. 

Egyébként meg gratulálok ... a türelmedhez is. 

Elismerésem.

Nekem már nincs ilyesmihez.

Ja és reméljük a feladat feladója elismeri jó megoldásnak.

Bár pedzegette, hogy akár több is lehet.

Előzmény: bakibaby (49)
bakibaby Creative Commons License 2022.11.18 0 1 50

Az is látszik, hogy a további sorozat tagokra nem jó ez a szabály, mert nem prím-különbségűek a szomszédos számok:

117

292      117 + 175

793      292 + 501

2268    501 + 1475

6661    1475 + 4393

Érdekes viszont, hogy páros - páratlan számok követik egymást. Feltételezem, hogy a hiányzó szám páros, és ~54 :-)

bakibaby Creative Commons License 2022.11.18 0 0 49

Szeretnéd? ;-)

Előzmény: Cleaning Cloths (48)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.18 0 0 48

Segített benne a 2+2=5 dolog? 

Előzmény: bakibaby (47)
bakibaby Creative Commons License 2022.11.18 0 1 47

Az első három számra:

2 + (2. prím, amelyik nagyobb, mint 2) 3 = 5
5 + (4. prím, amelyik nagyobb, mint 5) 7 = 12
12 + (6. prím, amelyik nagyobb, mint12) 13 = 25

Igaz, hogy itt 2-vel indulunk, de sztem ez nem baj.

Előzmény: pk1 (45)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.18 0 0 46

Igen azért is adtam meg a megoldást, mert ha ilyen trükkös belső szabály is szerepel a megoldásban, nos igen, akkor az már BIZONYTALANSÁGI elmélet is részben. 

Mivel már többször sejteted, hogy több jó megoldása is van ... szerintem TRÜKK mindenképp lesz benne. Ha nem is ilyesmi, akkor hasonló. 

Előzmény: pk1 (45)
pk1 Creative Commons License 2022.11.18 0 0 45

Biztosítok mindenkit, hogy amikor azt írom, hogy 5, akkor nem 4,8-at értek alatta.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.18 0 0 44

Megadom a megoldást, mert sok helyen leírtam már korábban és erre meg tényleg csak rá kellett volna keresni a neten. Meg robbant egyszerű is:

A matematikában sok fura dolog lehetséges a belső szabályai szerint helyesen. Így a 2,4 +2,4 = 4,8 egész számra való kerekítéssel éppen ilyen. Ebben az esetben 2+2=5 és teljesen logikusan és szabályosan. 

Előzmény: Cleaning Cloths (1)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.18 0 0 43

13. szakértői álca:

Amikor valaki, vagy valakik például másokat próbálnak az érvelési hibákra tanítani, de közben saját maguk is számos ilyen hibát elkövetnek vagy szándékosan, vagy tudatlanságból. Mivel ez egy folyamatot takar jellemzően, példákat is csak úgy tudok felsorolni, hogy megnevezek néhány szervezetet, mozgalmat akikre ez igaz.- GiantGreenSparklingDuck youtube videócsatorna- All Gods Are Dying youtube videócsatorna- Kálvinista Apologetika honlap, videócsatorna és fb oldal- Ideológiák Tárháza youtube videócsatona "Isten"-nel és vallásokkal foglalkozó videói- Szkeptikus Társaság tudományfilozófiai, áltudomány, érvelési hibák, kreácionizmus, intelligens tervezés, vallás témákban történő szerepléseik- Gondolkozó Ateisták mozgalom

Előzmény: Cleaning Cloths (42)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!