Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A városban lévő ECITARO G.t mikor fogják tesztelni utasokkal mert ma láttam a Segner tére tartani és az útvonal alapján Józsai fordára lesz a tesztnek.
Mostmár egy jó ideje forgalomban vannak az új Reformok és Connecto-k, kinek milyen tapasztalata van velük?
Volt alkalmam többször is menni Reformmal reggeli csúcsban 25-ösön és 24-esen is, és hát én azt tapasztalom, hogy sokkal durvább rajta a zsúfoltság, mint az Alfa-Cíviseken volt. Egyértelműen érződik, hogy sokkal szűkösebb, és kevesebb rajta a férőhely. A harmadik ajtónál lévő lépcsők brutálisak. Három lépcsőfok, ráadásul nem is egyforma lépcsőfokok. Emiatt az utascsere is lassabb. Látszik, hogy nem igazán alkalmasak városi közlekedésre.
Meg nem mellesleg az egyik Reformon (asszem SVE-919) a második ajtó felett a takarólemez már most úgy rázkódik, mint a Cíviseken. (Mondjuk erről a borzalmas utak is tehetnek)
Reméljük, hogy a szóló Conecto-k érkezésével repülnek a Reformok külterületi (13, 17, 33, 33Y, 37, 39) vagy gyérebb forgalom vonalakra (11, 16, 21, 23, 23Y, 45).
Bár a legjobb az lenne, ha átfestenék sárgára őket, és mennének a Volánbuszhoz, és helyettük is szereznének be Conecto-kat.
Amennyi időt elb@szol ezeknek a hozzászólásoknak a megírására, guglizásra, cikkek átbogarászására, annyi idő alatt simán meg tudnál írni egy e-mailt a kérdéseiddel az illetékeseknek, és akkor legalább első kézből lennének információid, nem kéne találgatni... Értem én a kielégíthetetlen kíváncsiságodat, csak azt nem, hogy ezeket miért az itteni fórumozókon kéred számon, rendszeresen.
Egy távoli városban élek, és aligha fogok utazni az új Mercedes e-buszaitokkal. Őszintén kívánom, hogy beváltsa reményeiteket.
De...
Miért is kéne nekem a DKV-hoz fordulnom alapadatokért? Tudni szeretném, hogy mit vett - a kis közpénzemen is - a városotok.
Furcsállom, hogy az október 16-i(?) szerződéskötés után máig nem tudja senki,
-milyen vegyi összetételű és mekkora kapacitású akkumulátorral érkezik egy tucat elektromos busz -milyen befogadóképesség virít a forgalmiban, meg elöl a piktogramokon.
De... Segítek, mert utánaolvastam, ám nem találtam választ - hátha így tudja valaki:
2. utaskapacitás kérdésben 76 fő? Na de a minimum 23, avagy vagy másülőhely számmal?
De...
Azt már meg sem merem kérdezni, hogy mennyi a tényleges A) teljeskörű, B) kocsiszekrényre, és C) akkuállományra vonatkozó garancia - és mit ér, ha 15-20% helyett 35% a tolerált kapacitásvesztés.
Azt meg pláne nem, hogy az 5 éves "teljeskörű (gyári kötelező?) karbantartásra" tett 16,23 milliós ajánlat 12 db, avagy 1 db eCitarora vonatkozik.
Nagyon jó kérdéseket tettél fel! De! Erre az átlag kozlekedesrajongó nem tud neked válaszolni, az biztos. A tender anyagait tudod hivatalos úton az önkormányzattől/DKVtól/Közbeszerzési hatóságtól közérdekű adatigenylés keretein belül kikérni maximum.
google barátunk is csak ezeket a leegyszerűsített cikkeket talalta, viszont van amelyikben csepegtetnek adatot férőhelyrol/hatotavrol:
A sofőr nem tudja a wifit ki-be kapcsolni. Ez egy mobiltelefonhoz hasonló készülék, ami egy SIM-kártya segítségével mobilhálózatról kapja az internetet, amit hotspoton megoszt és erre csatlakozva tudsz wifizni a járművön. A trolikon és a villamosokon a plafon burkolata mögött van "elrejtve", az új buszokon viszont be sem építették, bár ha kint vannak a matricák, akkor remélhetőleg valamikor be fogják.