A kvantummechanikai Schrödinger-egyenlet a diffúziós egyenlet és a hullámegyenlet közötti. Félig ez félig az. Érdekes. Mind a hullám, mind a diffúzió vonásait tartalmazza, mint egy korcs.
Lehet én vagyok lemaradva, de mióta van több hullámegyenlet? Egy darab hullámegyenlet van, aminek lehetnek speciális esetei, de attól még ugyanaz a hullámegyenlet marad.
A fizika tételei még csak nem is igazolhatók vagy cáfolhatók. A fizika tételei sokkal inkább definíciók csupán. Newton második törvénye definiálja az erő fogalmát. Newton harmadik törvénye definiálja azokat az erőket, amelyek gyorsulás nélkül is fellépnek. Stb.
Bizonyításra nincs lehetőség a fizikában. A fizika tételei csak igazolhatók, vagy cáfolhatók - megfigyelések révén. A sokszorosan igazolt elméleteket erős elméleteknek tartjuk.
Nem vagyok semmilyen szinten vallásos. Bár egyesek szerint az elképzeléseim a fizikáról ugyanannyira bizonyíthatatlanok, mint a hit. Azonban a mainstream fizika elképzelései is pontosan ugyanannyira bizonyíthatatlanok, csak ezt a fizikusok gondosan tagadják.
Elnézést, egy szomorú hírrel kezdeném, nem találtam rá jobb topic-ot.
Elhunyt Radnai Gyula fizikus, a magyar fizika tanítás kiemelkedő alakja. Engem tanított (hőtanra), van vele kapcsolatban 1-2 sztorim, de most nem jön a szó. Tanár Úr, Isten Vele, köszönök mindent! :-/