Keresés

Részletes keresés

Madárka Creative Commons License 1999.09.17 0 0 189
(Madárka elkerekedő szemekkel)..Ez nem lehet igaz , most kinek adjak igazat ? Ugy érzem mindenkinek egy kis igaza van.Hmm.. olyen még nem nagyon fordult elő velem , hogy nem tudtam dönteni.

Zak :
Tetszik a hozzáállásod !!!!

quequecc Creative Commons License 1999.09.17 0 0 188
Szerintem vagyunk itt jó páran, akik értelmes kérdést tettünk fel, de vajon hol a válasz?!

T. Irodaház!

Azért az a minimum, hogy tisztelet a kivételnek. Vagy valami hasonló örökzöld sablon.

üdv.

ui.: Amúgy Ványai Zoltánnak hívnak, bár szerintem ez itt senkit sem érdekel. Ha mégis irjatok emilt. Fényképes bemutatkozó leveleket más helyekre küldök. ;-)

Zak Creative Commons License 1999.09.17 0 0 187
Hm. Nem igazán értem a ledorongolást, mi a problémád, de azért:

A nevem Szabó János (ugyan az irodám ajtaján is "Zak" áll), az ELTE BTK Germanisztikai Intézetében dolgozom mint intézeti mérnök, a telefonszámom 3430148 /4339, de inkább elérhetô vagyok a fenti e-mail címemen. Fénykép csak rólam nincs, de látható vagyok a http://zak.ini.hu lapon valamelyik képen. Megfelel? Benned kit tisztelhetünk, Qtyi?

És már megbocsáss, az igazán nem egy gyalázkodó, aljas, gyáva és fôleg nem megválaszolhatatlan kérdés, amit feltettem, úgymint: Miért tiltották be a paintball-markereket? Ha erre nincs konkrét válasz, csak egy ellentámadás ("hogy lehet ilyent kérdezni?") az nem a kérdezôrôl, hanem a "válaszadóról" állít ki bizonyítványt. Nem akarok prejudikálni, ôszintén remélem, hogy kapok rá legalább olyan komoly választ, amilyen komolyan kérdezetem.

Azonkívül felhívnám szíves figyelmedet, hogy ha ide írsz, te is annak az internetnek és Törzsasztalnak a tagja vagy, amit burkoltan pocskondiázol.

Szevasz.

Qtyi Creative Commons License 1999.09.17 0 0 186
Hogy az internet es a Torzsasztal milyen forum, azt hagyjuk. Ha gyalazkodni akartok, menjetek a Politika rovatba, ott tarsakra talaltok. Ez a topic nem errol szol.

S szep, hogy nagyra vagytok a sajtoszabadsaggal, meg a gyava ujsagirokkal. Ird oda a nicked melle a nevedet, tedd melle az arcodat, es ugy okadjal. Ennyi a kulonbseg, itt egy nick moge bujva tudsz gyalazkodni, amihez szemtol szembe gyava vagy.

Mert hogy magadbol hulyet csinalsz, az rendben. De azert volt itt nehany kerdesfeltevo, aki valoban azert irt ide, hogy valaszt kapjon.

Nem kifejezetten Zak-nak szol ez, hanem mindenkinek, aki tonkretette ezt a topicot es az egesz kezdemenyezest.

klim Creative Commons License 1999.09.17 0 0 185
MI szükség van arra, hogy O. Viktorról filmeket készítsenek, ha azok nem nyilvánosak? Miért erre költik a pénzemet???
beep Creative Commons License 1999.09.17 0 0 184
Ki kerem magamnak! En nem vagyok internetes (egyebkent internet 1 "t") tarsadalom! En csak a beep vagyok. Semmilyen barmokkal nem vallalok kozosseget, kiveve a magyar tarka nagyot, vele is csak azert mert o legalabb nyiltan az.

Egyebkent meg egy jo kommunikatornak tudnia kell a kerdezo, ill. a varhato celkozonseg nyelven (vala)szolnia. Ha itt a kerdesek igy hangzanak el, ahogy, akkor adekvat modon kell valaszolni (lasd meg Fabry interju).

Pl. jatszhatunk olyat, hogy valaszolunk azokra a kerdesekre, amiket UP nem tesz fel a Gabornak, vagy amelyekre o nem "megfeleloen" valaszol. Szerintem tudunk olyan valaszokat kitalalni, amit meg egy allamtitkar is mondhatott volna.

Galahad Creative Commons License 1999.09.17 0 0 183
A kibekkelősre gondolsz?
Galahad Creative Commons License 1999.09.17 0 0 182
T. irodaház!

Köszönjük a pöffeszkedő kioktatást, _valóban_erre_volt_szükségünk!
Mellesleg mit vár a hatalom, ha így viselkedik? Legalább _ezen_a_fórumon_szólásszabadság van, nem úgy, mint a sajtóban!!!

Nagyon mély tisztelettel:

Galahad

magyar tarka nagy barom Creative Commons License 1999.09.17 0 0 181
..iaz internet személytelensége mellett is fenn kellene tartanunk egy minimális kultúrális szinvonalat.
De miért csak az Interneten? Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.Az lehet ugyan, hogy néhányunkat kezeltetni kellene -én például barom vagyok-, de ez nem alap arra, hogy lekezeljenek. Egyébként meg, tényleg azt várom, hogy a kormány szóvivő okafogyottá váljon.Mert én nem csak barom vagyok, de szabad is.
homár Creative Commons License 1999.09.17 0 0 180
állok, nézlek, és nem értelek. szerintem igenis, hogy el kell fogadja a kormányszóvivő úr, hogy ebben az országban vannak olyan pógárok is, akik ilyen-olyan okból kifolyólag esetleg nicsenek túlságosan megelégedve a kormány munkájával, és ezt szóvá is teszik (pl. 2-3 munkahelyet be kell vállalni ahhoz, hogy az ember el tudja tartani a családját, ugyanakkor sorra kerülnek napfényre a kormány/kormánytagok piszkosnál piszkosabb pénzügyei, amiket ugye a mi keservesen kinyögött adónkból finanszíroznak).
ha a t. kormányszóvivő úr úgy érzi, hogy egyes megszólítások/kérdések hagvétele sérti, akkor "monnyonle", vagy gondolkozzon el azon, hogy miért van ez.
Zak Creative Commons License 1999.09.16 0 0 179
Kedves barátom, az Internet és különösen a Törzsasztal nem az a fórum, ahol az emberek egymás pozícióját, státuszát (ha jobban tetszik: kasztját) figyelemmel kísérik és ezeknek azz IRL határait betartják. Hidd el, sokan vannak itt is, akik sokkal inkább döntéshozóbb helyzetben vannak, mint a Kormányszóvivô Úr, neadjisten olyanok is akadnak, akiknek intellektuális képesséig meghaladják a Kormányszóvivô Úrét - mégsem követelik meg, hogy térdreboruljanak elôttük azok, akik esetleg még csak középiskolásként mondanak valamirôl véleményt. Ez a viszonylagos egyenlôség (kvázi demokrácia) és véleményszabadság az Internet (itt: Index Fórum) egyik iszonyatos nagy vonzereje. Aki ide belép, az szíveskedjék az itteni írott és íratlan szabályokat, szokásokat betartani - még ha Kormányszóvivô is.

Röviden: Nanehogymá' mi pár ezren alkalmazkodjunk 1 valaki stílusához.

Trebitsch Creative Commons License 1999.09.16 0 0 178
1990-től 1993-ig.
General P. Fault Creative Commons License 1999.09.16 0 0 177
ecsem te a kancellarian dogozol ? mer baj az ha ojat kerdeznek a nepek amit azujsagirok se mernek megkerdezni mer felnek a retorzijotol ?
Nos Creative Commons License 1999.09.16 0 0 176
szűnni nem akaró taps...
BlumiDC Creative Commons License 1999.09.16 0 0 175
Alapvetően egyetértek veled. Valóban illett volna végigolvasni a topicot, de mivel link mutatott rá a főlapról, nem gondoltam hogy már nem aktív a téma. Másrészt az 50-re limitált letöltés lehet hogy jót tesz a sávszélességnek, de nehezebb az egész topicot végigolvasni.

Ami a kérdéseket illeti, igazából nehéz olyant kérdezni, amit még ne kérdezett volna meg a sajtó, és amit profi újságírók nem tudnak ravasz keresztkérdésekkel kicsalogatni, arra feltehetően mi sem kapunk választ. Így ez a kérdésözön inkább egy visszajelzés a kormány szóvivőjének, hogy "mit kíván a magyar nemzet". Hogy ezt ki milyen formában tartja szerencsésnek megfogalmazni az vérmérséklet és személyiség kérdése is. Voltak sokan, akik valóban csak a teljes útálatukat tudták kommunkiálni. Ők nyilván egy másik kormányt kívánnak. Én is azt kívánnék, ha lenne a láthatáron jobb, a politikai realitásokat figyelembe véve.

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.16 0 0 174
magatartás:5
szorgalom:5

valóságépítő t.(anárbácsi)

irodahaz Creative Commons License 1999.09.16 0 0 173
Fórumlakók!

Bár a szerkeszto a hozzászólásokat 09/15-én lezárta, elég megleponek tartom, hogy tovább folyik a parttalan pocskondiázás. Függetlenül attól, hogy ki mivel szimpatizál, én oszintén azt ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el az összes hozzászólást egyszerre és utána szálljunk magunkba.
Jelen hozzászólásom már nem kifejezetten a kormányszóvivonek szól, inkább az internettes társadalomnak.
Ha ugyanis végigolvassuk egyszerre az összes hozzászólást, és magunkba nézünk, akkor azt láthatjuk, hogy azoknak lesz igazuk, akik azt irták, hogy ugysem fognak válaszolni. Én ezen utólag tényleg nem csodálkoznék,mert ezt az oldalt tényleg mi tettük olyanná, hogy jóérzésü kormányszóvivo velünk egy internetes hálózathoz nem ülhet le.
Én feltételezem, hogy egy jószándékú kezdeményezés indult, ami hagyománnyá is válhatna, de igen ritka volt az olyan hozzászólás, amelyre lehet válaszolni.
Minimálisnak érzem, hogy a megszólitásnál adjuk meg a minimális tiszteletet egymásnak, lett légyen valaki kormányszóvivo, államtitkári rangban. Ettol még akár tegezni is lehet, de személyében sérto, lekezelo megszólítással nyitni - ezen hozzászólásokkal tényleg nem lehet mit kezdeni, mivel az erre adandó válasz feltételezi, hogy hozzászólásunkkal érdemes volt foglalkozni.
Szóval inkább önmagunkról állitunk ki szegénységi bizonyitványt az eleve lekezelo bizalmaskodással.
Nem hiszem, hogy a kormányszóvivo bármit tud kezdeni, egy kérdés nélküli ledorongolással,amit sokan megengednek maguknak. Hangsúlyozom, minden értelmes kritikával egyet lehet érteni, ami tényeken alapul. De mit lehet arra válaszolni, aki kizárólag a teljes utálatát közli a szóvivovel.
További tévedés az, hogy sokan nem vették a fáradtságot, hogy elolvassák, hogy a kormányszóvivohöz irnak. Ide tehát nemigen lehet FIDESZ belso ügyeket, FIDESZ programot számonkérni, mert a szóvivo kizárólag a kormányprogramhoz kötött.(Ugyanis - csak a gyengébbek kedvéért - koaliciós kormány van).
Igen sok hozzászólás nem a kormányszóvivot, hanem a kormány tagjait személyükben gyalázza. Én elgondolkodtam azon, hogy mit várunk, mit lehet válaszolni olyan konkrétum nélküli megfogalmazásokra- habár esetleg szellemesek -, hogy bábu vagy, önálló gondolat hiánya, vagy milyen érzés volt ujságiró kollegáidnak az arcába hazudni. Sokan inkább a saját vélt vagy valós szellemességeiknek engedtek teret, mintsem, hogy komolyan vegyék azt, hogy it kérdezni lehet.
Szóval azért ha tényleg azt akartuk volna, hogy válaszoljanak nekünk, akkor ahhoz a szerény számú hozzászólóhoz hasonlóan kellet volna megnyilatkoznunk, aki tényleg kérdést tett fel, aki tényleg tényeket emlitett, - akik tehát komolyan vették a lehetoséget.
Tisztelt Kormányszóvivo Úr!
Én csak a magam nevében beszélhetek, mégis azt javaslom, hogy a fentiek ellenére szíveskedjék az általam felsorolt zavaró tényezoktol eltekinteni, és válaszolni azon kérdésekre, amelyeket tényleg kérdésként tettek fel a hozzászólók.
A többik pedig gondolkozzanak el azon, hogyha mégsem kapunk választ, annak valójában önön okai vagyunk.

Felkészülten várom jelen hozzászólásomért a várható ledorongolásokat, mégis azt hiszem, hogy az internet személytelensége mellett is fenn kellene tartanunk egy minimális kultúrális szinvonalat.

Galahad Creative Commons License 1999.09.16 0 0 172
Téborókai!
Téborókai!

Hogyan képzelte a kormány az adókulcsok további emelését? Gondolok arra, hogy ismét a multik alkalmazottjait (nem a vezetőket) fogják még alaposabban megfejni, hiszen a hivatalos bruttó bérük nem is olyan rossz, ezt még lehet egy kicsit rontani. (Kicsit populista, demagóg a kérdés, de sajnos igaz)

homár Creative Commons License 1999.09.16 0 0 171
egen, de őt meg be kéne íratni egy alapfokú magyar gyorstalpalóra...
homár Creative Commons License 1999.09.16 0 0 170
így utólag belegondolva ez egy kicsit erős, mert Széchenyi ugye öngyilkos lett. vagy éppen ezért...?
juci Creative Commons License 1999.09.16 0 0 169

És Németmiki, a csodafegyver?
homár Creative Commons License 1999.09.16 0 0 168
talán Széchenyit állítanám nagyjaink elé követendő példának. asszem ő ajánlotta fel egy éves jövedelmét az MTA(?) -nak.
homár Creative Commons License 1999.09.16 0 0 167
az meg kopasz volt szegény, mint a grillcsirke. és ráadásul ez volt a legkisebb hibája.
originalqszi Creative Commons License 1999.09.16 0 0 166
Rákosi Mátyás
Galahad Creative Commons License 1999.09.16 0 0 165
Mikor volt Magyarországnak utoljára normális kinézetű/magasságú, érthetően (nem beszédhibával/mormogva) beszélő, szakmailag hozzáértő, nem harácsoló és rokont/barátot/ismerőst felelős posztokba nem ültető miniszterelnöke?
BlumiDC Creative Commons License 1999.09.16 0 0 164
Tisztelt Borókai Úr!

Annakidején a távoli átkosban volt egy olyan eszement rendszer a TB-járulékokra, hogy jövedelemtől függött az elvonás mértéke, tehán nagyobb jövedelem, nagyobb százalék - nem csak az összeg feletti részre, hanem az egészre. Ez olyan abszurd dolgokhoz vezetett, hogy valaki kapott fizetésemelést vagy prémiumot, erre kevesebbet kapott kézhez. Szerencsére a SZJA-reformmal együtt ez is már a távoli múltba vész, egészen a legutóbbi időkig, amikoris bizonyos juttatásokat jövedelemhatárhoz kötöttek, és így újra előállt ez a kellemetlen helyzet. Az előző kormány a családi pótlékkal, a jelenlegi pedig az alkalmazotti adókedvezménnyel tett így. Ráadásul a kormány ígéretei ellenére az adórendszer nem lett egyszerűbb, inkább kuszább és kiszámíthatatlanabb (pl. befektetési adóhitel bonyolítása), így még igazán kalkulálni sem lehet hogy mikor lépi át az ember azt a bizonyos értékhatárt.

-Ön szerint mi indokolja az alkalmazotti adókedvezmény értékhatárhoz kötését? Szociális juttatás volna? Véleményem szerint azt kompenzálná, hogy az alkalmazottak nem írhatnak le annyit az adójukból, mint a vállalkozók. Például én tanár vagyok, és van egy csomó munkaeszközöm (pl. számítógép - nem kis pénz) amit az adózott jövedelmemből veszek meg, és amit leírhatnék a bevételeimből, ha vállalkozó volnék.
-Ön szerint az ilyen anomáliák hogyan hatnak az adófizetési morálra, a fekete és szürkegazdaság visszaszorítására?

Megjegyzem, engem ez a veszély, hogy egymillió Ft felett legyen az éves jövedelmem, nem fenyeget, a sajtóban olyannyira reklámozott "fókuszált pedagógus-béremelés" ellenére sem. Ugyanis valóban emelték az alapbéremet, de most szeptembertől megszűnik a minőségi bérpótlék (5400Ft), így csökken a fizetésem.

juci Creative Commons License 1999.09.16 0 0 163

Nem, kedves Csülök, télleg nem tehet róla, csak feltűnő, mennyire nem tuggya kezelni a hejzetet :-) Amúgy Gyulánk is lyól mutatott Helmut mellett...

A Dajcs meg hiába magas, attól még ő sem tud viselkedni.

Csülök Creative Commons License 1999.09.16 0 0 162
Juci,
ez sportszerűtlen megjegyzés vot! Hát tehet arról szegény, hogy akkora, mint egy kutya ülve? Ráadásul még kitalálták, hogy a Deutsch mindíg álljon fel mikor belép!! Persze, hogy minden alkalommal ingerült lesz a szerencsétlen...
juci Creative Commons License 1999.09.16 0 0 161

OFF leszek, de szegény Viktorunk mijen hüjén érezte magát tegnap a montenegrói óriással :-)))
ON
homár Creative Commons License 1999.09.16 0 0 160
ugyan ne sz*rozzál már, add be neki mindet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!