“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Akinek úgy tűnik, h stabil az élete, az is létbizonytalanságban él. Nem tudja meddig van munkahelye, nem tudja, meddig tudja törleszteni a hiteleit, egy betegség esetén betegállományból is kirúghatják, a férje leléphet mellőle, soroljam még a rizikófaktorokat?
A behozhatatlan hártányba születő gyereknek meg biztosítani kellene a normális oktatást, amivel ki tud emelkedni a sorsából, mert ha nem tesszük, csak a szart szaporítjuk! Egy 3 db-os óvszer 800 Ft! Egy havi fogamzásgátlás 3000 Ft. Szted hol van lóvéja egy szegény családnak erre?
Mit nem értel azon, hogy leginkább azok szülnek, akiknek behozhatatlan hátrányai vannak? Hát mit gondolsz, miért adókedvezményben gondolxik a vitya?:-)
ahelyett, hogy a lényegi mondanivalóra figyelnének, abba kötnek bele, hogy ki mondott x szót. tökmindegy. a lényeg az, hogy a gyerekeinkért , az életükért felelősek vagyunk.
Az lenne az igazi tragédia, ha a hozzád hasonló férfiak dönthetnének a nők életéről. Vannak olyan férfiak, akikre egy fehér egeret vagy egy szobanövényt sem lehet rábízni, nemhogy nőt és gyerekeket. :)
Régebben sem jutott mindenkinek egyformán! De belátható időn belül behozhatóak voltak a hátrányok, a különbségek. Ma azért jócskán vannak behozhatatlan hátrányok. Na erre nem fognak szülni!
Az a különbség közöttünk, hogy azt, hogy egy 12 éves afrikai már vagy katona, vagy feleség, azt én tragédiának látom, te meg követendő példának... mármint csak a 12 éves kislányokkal kapcsolatban. Én ezen -ellentétben veled- nem tudok nevetni.
Ötven éve kapták meg a fogamzásgátlással a felszabadítást a nők a gyerekszülés alól. Igazad van! Megnézik, h kinek, és milyen körülmények közé szülnek. Ha nem megfelelő bármelyik is, akkor nem szülnek. Ilyen egyszerű ez. Lehet egyes egyedül a nőket okolni ezekért. Meg lehet nyelvet öltögetni, meg szamárfület mutogatni, h hülye kurvák, miért nem szültök... Nem kell körülnézni, h mi a helyzet... A szüléshez kell megfelelő ffianyag is, meg megfelelő trsdlmi, gazdasági helyzet is, stabilitás. Akármit mondasz. Egy mai emancipált, felvilágosult európai nő nem fog neked szülni, csak mert csettintesz egyet, h szüjjé' má'!
Sok igazságot írsz , de egyet ne felejts ! Nincs és nem is lesz olyan társadalmi berendezkedés , ahol minden gyereknek mindenből ugyanannyi jut . Járna , de nem jut . Ez örök igazságtalanság marad sajnos .
Nem szeretném azt írni , hogy "merjünk kicsik lenni" , de van amibe bele kell nyugodni , mert nincs mit tenni ellene . Van akinek sikerül , a többségnek meg nem . Mindig voltak/vannak/lesznek "rétegek" .
Aki meg pénzzel méri mibe kerül a gyereke ..... háááát ....
Tudom, hogy valami antifeminista, rooshista véleményt akarsz kicsikarni belőlem:-) Az is egy magyarázat, de a dolog azért összetettebb annál. Például gondolj bele, hogy egy 12 éves afrikai már vagy katona, vagy feleség:-))
Gondolod, hogy én ezeket nem tudom? Robó tudja, hogy miért kérdeztem ezt tőle, és azt is tudjuk, hogy miért nem akar rá válaszolni.
A mai világban meg ebben az országban nem igazán kell félned attól, hogy a gyerekednek nem tudsz enni adni, főleg a városokban. Szerintem a félelmed ne valós, inkább csak kifogáshalmaznak tűnik.
Sosem olvastál még olyan cikket, amikor a szegénységből úgy menekülnek, hogy eladják valamelyik gyereküket?
Ott eleve már a nagy szegénységbe szültek, nem örülhettek annyira még egy éhes szájnak.
És nemcsak magániskolában (ezt anyócának mondom) vagy taníttatásbsn (ezt neked) kell gondolkodni, de abban is, hogy lesz-e pénzem ennivalót adni a gyereknek? Lesz pénz fűtésre, villanyra, ruhára? Egyáltalán, lakás és munka lesz-e?
Csak a cigók kapnak ám meg mindent, a fehéreket nem támogatja mindenben az állam.
A CNN-en jelent meg videóriport arról, hogy egy 35 éves japán férfi, Akihiko Kondo novemberben összeházasodott egy hologrammal. Kapcsolatuk már tíz éve tart.