“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Minden evben ugyan aznap eljön a Karacsony, ajandekot, szeretetet, melegseget hozva szerte a vilagon. Adnek éen is mindenkinek, de sajnos nem tehetem, ezert itt kivanok NEKTEK
„Együtt van a család; a jó háziasszony, a gondos szerető édesanya a karácsonyfát rendezi a nappali szobában. Ráaggatja az aranyos ezüstös diókat, a cukor-jegeces déli gyümölcsöket, sárga narancsot, fekete vagy barna aszalványokat, piros almákat, csillámló csecsebecséket; a fenyőágacskákra apró gyertyák vannak tűzdelve; a karácsonyfa alatt emlékek a családtól, a rokonoknak vagy jóbarátoknak. Gyújtani kezdik a gyertyákat. A gyermekek a szomszéd szobában égő kíváncsisággal, lélekzetöket visszatartva, az ajtó felé figyelnek.”
habár Zsuzsanna is gyűjtött Iraki mentőautóra saját bankszámlára.
"Az újság közölte, hogy Relotius valószínűleg sikkasztott is. Az olvasók arra hívták fel a Der Spiegel figyelmét, hogy a 33 éves újságíró a privát e-mail címéről kért adományokat az olvasóitól, hogy Törökországba menekült szíriai árvákat támogathasson. Természetesen mindehhez a saját bankszámlaszámát adta meg. A Der Spiegelnek fogalma sincs, hogy az újságírójuk mennyi pénzt kapott az olvasoktól és azt mire fordította.
Az viszont biztos, hogy a pénzt egy olyan riport kapcsán gyűjtötte, amely részben biztosan hamis, fiktív információkon alapult. A riport egy utcánélő szíriai testvérpárról szólt, akik Törökországban maradtak árván. Relotius tudta, hogyan kell érzékenyíteni a német népet. Az újságíróval együtt dolgozó török fotós elmondta, hogy a cikkben szerepló fiú gyerek kivételével a szereplők kitalált karakterek, még a testvérpár lány tagja sem létezik. A Der Spiegel ezért most sikkasztás miatt is beperli az újságírót."
Bizony. Sőt a helsinki bizottság is támogatta. Sőt a maszopszadesz kormány felrúgta a New York-i Nemzetközi Egyezményt is.
Az egyezmény elítéli a prostitúciót és az emberkereskedelmet, ezekről a következőket tartja: "az emberi személy méltóságával és értékével összeegyeztethetetlen és veszélyezteti az egyén, a család és a társadalom jólétét" , és előírja az emberkereskedelem és a prostitúcióból hasznot húzó külső személyek törvényi elítélését. Az egyezmény 28 cikkből áll.
Az, forintocskám lelkem, hogy te itt a fórumon nem parancsolgathatsz senkinek: se sima, mezei nicknek, se topikmoderátornak, se adminnak.
Ennyit kéne megtanulnod, és akkor egy kicsit kevesebb balhéd lenne, én meg boldogan olvasgathatnám a magyar és globális őstörténettel foglalkozó nagyívű eszmeömléseidet, és mindenki énekelne.
Hát ja. Összehangolt munka. De, nehogy azt hidd hogyha nem szólok hozzájuk, nem vágnak rootra. Ezek képesek egyetlen rövid szó miatt hisztériázni a társasági modisba! Rengeteg nickem van például amivel egyetlen hsz-t sem írtam és rooton van. Ezeknek nem kell ok. Képmutató hazug bagázs. Egyetlen vágyuk van, hogy bárkit bántalmazzanak a neten. Ha én vagyok engem. Ha az Üveg, őt. Ha a Chili, akkor őt. A Haját is így üldözték el.