Ez alapján mindenki megnézheti, beleesik-e a kocsija a visszahívási "akcióba".
Vehicle Details
Reference: R/2015/101
Manufacturer Ref: NHA
Make: CITROEN
Model: C4 Picasso
Launch Date: 26/05/2015
Numbers Involved: 23025
Build Start Date: 26/03/2013
Build End Date: 20/11/2014
Recall Details
Concern: POSSIBILITY OF LOSS OF CONTROL
Description: The fixing bolts of the front suspension wishbones may not be to the correct specification. This could lead to the bolts failing and the security of the wishbones being compromised. If this occurs, there is a possibility that the directional control of the vehicle could be adversely affected. Remedial Action: Recall the vehicle that are likely to be affected and replace all the fixing bolts of the front suspension wishbones.
Vehicle Id: VF7******DJ602364 to VF7******EJ854626
Annak ellenére, hogy a múltkor mintha olvastam volna, most nem sikerül megtalálnom azt a hsz-t amiben írjátok, a firmware verzió számának kikeresését (a térképé most is meglett). Linkeljétek be kérlek még egyszer. Köszi.
Ezeket a bosszantó apróságokat az én autóm is "tudja". :(
Ráadásul ugyancsak bekapcsolva felejti a rádiót, ha bejön egy "útinfó" és annak kedvéért kapcsol be. Reméljük ezt a bug-ot is érinti majd a frissítés.
Aztán az is felírható az apró kellemetlenségek listájára, hogy kevés üzemanyag esetén a legváltozatosabb időpontokban küld figyelmeztető csipogást és képi üzenetet. A C4-ben jött 1 csipogás, majd utána csak a motor újraindításai alkalmával. Most sajnos nem ez a helyzet ... :(
Egyébként az első 2500 km baj nélkül telt el, 6.7 l/100km átlagfogyasztással (1.6B).
Én is átestem a csavarcserén (és az első szervizen).
Két kisebb problémán a szerviz nem tudott segíteni:
1. Hátramenetbe kapcsolva ha visszapillantó tükrök lebillentése engedélyezve van, egy idő után nem térnek vissza az eredeti pozícióba (állítólag ismert gond, előttem már vagy húszan jelezték a szerviznek - egyenlőre megoldás nincs).
2. Ha le van némítva a rádió, de a kihangosítón bejön egy telefon hívás, amikor vége a beszélgetésnek a rádió ismét visszakapcsolódik - ezzel kapcsolatban viszont jó hír, hogy ennek a javítása már elkészült, azt mondták kb. 4 hónap múlva lesz szoftver frissítés és abban már benne lesz. (Nekem SMEG5.1.E.R2 van)
A TMC-vel kapcsolatban azt mondták, elektronikusan minden rendben van, a központból nem érkeznek meg az adatok. A "Peugeot 508" fórumon Real_77 azt írta: "Navteq is megerősítette ebben a változatban sincs Mo.-n TMC:(".
Erről a csavarcserés visszahívásról milyen módon kaptatok értesítést? Ha esetleg e-mail-en, akkor át tudná nekem dobni valaki (természetesen egyedi adatok nélkül) a "nicknevem"@gmail.com-ra? (értelem szerűen a nicknevem helyére kerül az itteni nevem :) ). Mert lehet rákérdeznék itt is.
Más: nem tudja valaki, hogy tudnám ellenőrizni én magam az adblue tartály szintjét?
Érdekességként: nyárra készülve - és mivel akciós volt a citroen boutique-ban - vettem egy készlet gyári árnyékolót a hátsó ajtó ablakaira. Van ugyan felhúzható rolónk is, de az pl a kis háromszög ablakot nem takarja be (valójában nekem inkább ez volt fontos, de külön csak ide nem kapni). Nos - mint eddig mindegyik gyári cucc - tökéletesen passzol, és maximálisan ellátja a feladatát, jobban, mint a sima sötétített üveg, annak hátrányai nélkül (hisz ha akarom egyszerűen kipattintom :) ). Így lényegében nyárra a b-oszloptól hátra végig le tudom sötétíteni az autót (a csomagtérre már régen használom). Azért akciósan sem mondanám olcsónak, de ha valaki hozzám hasonlóan nem szereti az elve sötétített ablakot, de nyárra ki akarná egészíteni a fényvédelmet (vagy eleve nincs ajtóból kihúzható rolója), tökéletes és igényes kiegészítő.
A térképek amiket mi is használunk, azok neked is jók. Mivel az RT6-ot nem ismerem, ezért a frissítés menetében nem tudok segíteni. Legfeljebb annyiban, hogy átirányítalak egy olyan fórumra, ahol ezzel foglalkoznak. Gyakorlatilag ingyen tudod a térképeket frissíteni, ha sikerül kiismerned a frissítés menetét. Ha érdekel a téma küld egy privát levelet, mert a téma itt (is) tiltott.
Kiderítettem RT6 navigáció van benne. Persze a hivatalos frissítés 50e Ft, a naviguru pedig 30e Ft áron vállalja. Ennyit nekem nem ér meg, ezért keresnék alternatív megoldást a beszerzésre.
Most vásároltam egy 2014-es C4 Picassot Franciaországból, azonban a navi-n nincs magyar térkép. Olvasom itt, hogy sokan frissítették már akár 2015-ös verzióra a térképeket. Tudnátok segíteni, hogy hol tudnám letölteni és hogyan kell telepíteni. Nekem a magyar nyelv nem fontos, csak a térkép.
Esetleg bontót vagy külföldről alkatrészt hozó kapcsolatot tudnátok ajánlani, mivel a csomagtérben nincs benne a kivehető zseblámpás csomagtér világítás.
Használtautó.hu alkatrészes részén lévő bontott autókban már nincs meg a lámpa sajnos.
Én is kaptam egy levelet a csavarcseréről. 2014 januári a kocsi. Ezek szerint akkor egy pár órás procedúrára készüljek. Mindenképpen meg akarom csináltatni, mert megyünk külföldre vele pár hétre, és eléggé zavarna a tudat, hogy potenciálisan valami veszélynek vagyunk kitéve.
Feleségem úgy interpretálta a levelet, amit kaptunk, hogy "jaj, akkor a Citroennek bármikor kieshet a kereke". :)
Megvolt a csavarcsere. Elsőre úgy gondoltam ha nekikezdenek úgy 10-15 perc alatt kicserélnek pár csavart. Ezzel szemben (bár azonnal nekiálltak( másfél órán át tartott a művelet. Ha jól láttam a kocsi elejét alulról lebontották hozzá. Aztán persze vissza is szerelték. :)
Az alábbi kép ugyan az iGO térképét mutatja, de a mi készülékünkön is egy ehhez nagyon hasonló kép jelenik meg. Ha találkozol ehhez hasonlóval, akkor az a TMC információ.
Itt most úgy tűnik elég sok minden összekeveredett. :)
Próbáljuk meg kibogozni. Kezdjük a nevével, TMC = Traffic Message Channel
Valójában ez az RDS továbbfejlesztett változata, ugyanis az RDS csak sms üzenetek megjelenítésére alkalmas (természetesen csakis RDS vételre alkalmas rádió készülékek esetén). A TMC viszont lényegében ugyan azokat az eseményeket navigációs programokban is képes megjeleníteni. Ehhez több lényeges összetevő szükséges:
- magának az eseménynek a begyűjtése, rendszerezése,
- kisugárzása rádióadók segítségével,
- vétele RDS képességű rádióvevővel,
- az üzenet dekódolása,
- navigációs eszköz esetén pedig az üzenetnek megfelelő ikon, és a hozzá tartozó esemény leírásának megjelenítésével (ehhez kell a térkép állományban a TMC tábla).
Tehát az hogy egy RDS rádióval megjelenik egy esemény, még nem jelenti azt, hogy ugyan azt az üzenetet megjeleníti egy navigációs program.
Jelen esetben ez azért nem lehetséges, mert pontosan az a TMC tábla hiányzik a térkép állományból, ami magát a megjelenítést tenné lehetővé.
Egyébként a legújabb térkép esetében nem tudod a menüben kiválasztani a TMC pontot, mert inaktív (szürke).
Sajnos korábban nem készítettem TMC eseményről képet, és a neten sem találtam SMEG+ TMC képet. Csak a leírásból tudom megmutatni, miket tudna megjeleníteni a térképen.
Őszintén megmondom, sohasem használtam a TMC-t, a környékünkön erre nem igazán van szükség.
Azt sem tudom, hol kellene bármit is látnom, pedig be van kapcsolva a menüben.
Említettétek, hogy az új térképpel "eltűnt a TMC adatbázis", legalábbis a magyar térképről. Nos, ma arra lettem figyelmes - bár menet közben nem a kijelzőt szoktam nézegetni, tehát lehet, hogy korábban is volt ilyen - hogy az RDS szöveg végén, tehát az éppen játszott (ja, rádió) szám előadóját és a szám vímét követően kiírta, hogy itt meg itt baleset van.
No, átkapcsoltam a térkép nézetbe, hátha ott is kellene valahol látnom valamit, de az adott helyen semmit sem mutatott. Később kiderült, hogy ez tényleg valami olyasmi lehetett, mint a TMC, ugyanis később a hírekben be is mondták, mert szerencsétlen módon a baleset nézegetiő közben ugyanott okoztak egy másikat is, így komoly torlódások voltak.
Szóval akkor lehet, mégiscsak van a magyar térképben is TMC adatbázis? És ezt nekem amúgy valamilyen formában magán a térképen látnom kéne (az eseteket)?
Gondoltam, hogy nem rossz, mert a GS-emnek is van ilyenje (igaz ő léghűtéses). Kérlek írd meg a cikkszámot, meg esetleg az akkori árat és hogy hol rendelted. A mostani tartozékkatalógusban sajna nincs benne. Félek, hogy már nem is rendelhető. Köszi szépen! Gondolom az nem nagy baj, hogy az enyém 5 ajtós, mert ha a nagy Picassora kapható, nyilván lesz a kicsire is.
Töéeletsen bevált - sajnálom, hogy korábban nem tudtam ilyesmiről, mert már a 307-esemhez is vettem volna.
Valamikor áprilisban szedtem csak le. Azért csak ilyen későn, mert jószerével csak városban használom a kocsit s az ottani rövidebb távokon képtelen volt rendesen bemelegedni a motor, ha kint 12-14 foknál nem volt melegebb.
Valaki lentebb írt talán arról, hogy érdekelné az, hogy az autója pontosan mikor is készült. Ha még aktuális a dolog, akkor az ORGA szám megmondja. Ez egy ötjegyű szám, és a C4P vezetőoldali B oszlopán levő matricá jobb oldalán olvasható. Azon amelyik a kívánt guminyomásokat is mutatja. A legfelső karaktersor 5 számjegye az FV előtt. A számot azután csak be kell gépelni egy ORGA interpreter alkalmazásba (neten könnyen található, de androidos teló esetén a guglipléjsztórban is van).
---
A téli hűtőrácsmaszk hosszabb távon mennyire vált be?
Szia snow.dog, engemet telefonon hívtak kb 3 hete, szintén ezzel kapcsolatban. De nem lehet annyira sürgős, mert azt mondták ráér a közeljövőben esedékes szerviznél is, csak ezért nem kell bevinnem a kocsit.
Jut eszembe, kaptam egy levelet a márkaszerviztől, hogy visszahívják a kocsit, mert az első lengőkar egyes csavarjait cserélni kell. Más is kapott ilyen levelet, vagy ez csak az én szériámat érinti?