Nyílván nem a tárnokiakra és a diósdiakra gondoltam, csak mint irányt emeltem ki... De a lényeg, hogy az egész virágzó kertvárosban csak 4-5 úton lehet eljutni valahova... Most ezt a pár frissen aszfaltozott keskeny választási utcát is leszűkítik virágládákkal.. zseniális... Olyan, mint úgy fogyókúrázni, hogy az ember nyakát egy hurokkal szorítanák... Az is hatásos, mégsem csinálja egy hülye sem.
Aki főút mellett lakik, tudja mit vállalt??? És ha ott lakik 30 éve? Amikor még lovaskocsik poroszkáltak? Ez nem így van... Nem lehet egy város minden forgalmát átvezetni a Széchenyi téren. KELL alternatív útvonal... és ebbe be kell szállnia a Kossuth-Töhötöm út mentén lakóknak is...
Egyszerűen nem lehet, hogy Tárnok - Diósd útvonal összes járműve az alagút bejáratánál torlódjon.
Te miről beszélsz ? Szerinted tényleg jó mindenre az M7 ? Hol van nálunk 20 sáv ? Az M0 is kín keservesen lett idáig fejlesztve.
A körforgó előtti tulajdon jogok jellemzően érdi gondok.
Az utcák táblásítására csak azt tudom , hogy Érd ( nagy ) állomás mögötti részen ( Csalogány u. ) végig kint van még az egyenrangú útker. tábla is -- ott biztos jó a helyi képviselő -- pedig ott nincs is nagy forgalom .
Lehet úgy is haladni a korral, hogy nem építünk mindenhol 20 sávos autópályát.
Az út gyűjtőútként épült, nem pedig főútként, hogy itt rövidítsék le az utat a tárnokiak Diósdra (az M7-es helyett). Arra szolgál, hogy a környező utcákban lakók eljuthassanak egy főútra, ennyi. A problémát főként a Töhötöm utca okozza, ott ugyanis ki kellett volna sajátítani a telkekből, hogy normális szélességű út épülhessen, erre gondolom nem volt pénz. A másik, hogy az utca korábbi kijárata valahogy magánkézbe került, az illető tudtommal rögtön meg is találta az önkormányzatot, hogy megveheti aranyáron, ha használni akarják. Ezért nyitották meg a korábban lezárt kijáratot, de ott igen keskeny az út, így egyirányúsították is (úgy 2 éve, tehát nem újdonság). A Sparnál ki kellene építeni a normális méretű körforgalmat, hogy ez a szakasz biztonságosan kétirányúsítható legyen. Elég necces a Töhötöm utcába a (szabálytalanul) kikanyarodók között befordulni.
Van helyette fekvőrendőr dögivel, még olyan úton is, ahol buszok is járnak. A virágláda sokkal értelmesebb megoldás, nem a gyilkolja a futóművet (a kuplungról, a fékről és gáz-fék-gáz miatti nagyobb károsanyag kibocsátásról nem is beszélve). Egyenletes kb. 30-as tempóval elmész mellette, és kész.
Haladni kell a korral. Mi sem gondoltuk 1965-ben , hogy ekkora forgalom fog előttünk zajlani , mert az utat is csak 70 körül kezdték kövezni autó pedig akkoriban nem is igen járt . Mellesleg ha valaki nyugalomra vágyik eleve lakóparkban gondolkozzon , mert nehogy a pár száz gerinc utca mellett lakó ember miatt ne fejlődjön ez a nyomorult város.
Azért megjegyezném, hogy aki főút mellé költözött, az tudja mit vállal.
Ti mit szólnátok, ha vennétek egy házat egy csendes, viszonylag nyugodt utcában, majd egyik napról a másikra odaépítenének egy főutat?
Egyébként aki a Kossuth-Töhötöm útvonalon közlekedik, az tudja, hogy a keresztező utcák közül az aszfaltosak többsége jobbkezes? Mennek padlógázzal, be sem néznek, jön-e onnan valaki, tegnap pl. majdnem legázolt egy balról, padlógázzal érkező Audi.
És akkor a virágládát lehetne keresztbe is rakni az úton , mint a Diósdi - Baján utca keresztbe - az utóbbit elzárva a közlekedésből.
Egyszerűen nem azon vannak , hogy a már agyon terhelt utakat mentesítsék.
Akik a fő utak mellett laknak , talán akarják látni a többi autóst ? Nevetséges.
Nézzünk szét a szomszéd településeken. Van ahol szinte minden utca járható és mégsincs korlátozás . Minél több út lenne járható , annál kisebb lenne a forglom koncentrációja és normális helyen ez a cél.
A Töhötöm utca lakói masszívan tiltakoztak az aszfaltozás ellen, mondván, hogy ők nem azért vettek ott telket, hogy nézzék a forgalmat..
Próbáltam vitatkozni velük, hogy ugye az nem zavarja őket, hogy az utcájukból kihajtva más háza előtt furikáznak... pedig mi sem azért vettünk telket itt... Én személy szerint nem bánnám, ha csak ők használhatnák az útjukat, de akkor ki se hajthassanak belőle...
Egyébként egy elmebeteg volt aki egyirányúsította az utolsó 50 métert.
Az érdi újságban pedig a polgármester azt nyilatkozta, hogy jövőre 1500 virágládát tesznek ki az új utakra lassítandó a forgalmat... Hát aki ezt kitalálta sem volt normális. Egy élhetelen város, és akkor ilyen baromságra lesz pénz...
Imádják behajtani tilos meg átmenő forgalom tilos táblákkal elzárni fontos terelő és menekülő útvonalakat. A fontos, hogy közlekedni ne lehessen gond nélkül. Ez már-már perverzió. Nézd meg milyen dugó van délutánonként a pályán. A Bem téri lámpa mindent fog. ha nem működik aránylag jól be lehet jönni a városba (faluba). Ahol ki lehetne kerülni behajtani tilos van. Tök indokolatlan.
Csodálom, hogy a felső parkváros felé még nem kerülővel terelik a forgalmat a Bem téren keresztül. Az már talán ejakulációt is okozna ezeknek.
Gyönyörűen megcsinálták a Kossuthot a Töhötömöt , egy pár napig lehetett is használni , aztán a Diósdi előtt hirtelen kitették a behajtani tilos táblát.
Marad a Bethlen , bár a vasút felőli sáv már életveszélyes.
Kinek építenek utakat, ha nem a lakosságnak ? Csak az ott lakó pár száz ember élvezze , a többségnek marad a szopás ?
"hogyan lehet keresztül jutni a városon csúcsforgalomban"
Nagy türelemmel és nagyon lassan. Mint királylány a szerelemben. (Apródonként...)
Ha már Tárnok, akkor M7. Tudom, hogy fizetős. Ha csak emiatt veszed meg, az éves matrica napi 118 ft, de ha kiszámolod az araszolással eltöltött időt és az elfogyasztott üzemanyagot, valamint hogy máskor-másfelé is használod az autópályákat, megfontolandó...
Nagyon érdekelne , mi a véleményetek városunk úthálózatáról , járhatóságáról.
Itt most elsősorban arra gondolok , hogyan lehet keresztül jutni a városon csúcsforgalomban , mondjuk (Tárnok) -- Vadlúd -- Kossuth -- Diósdi úton Budapest felé.
Ma jártam arra, nosztalgia fogott el. Anno az M7-es volt ilyen az Érdi emelkedön. Lefelé mondjuk nem jöttem mert másvelé vitt az utam, de felfelé katasztrofális.
A Tárnokin pótolták a hiányzó fedlapot. Nincs Érden semmi gond, minden nagyszerüen halad csak kb 3 honapot kelett várni és kb 2 perc alatt pótolták is :)
"A Tárnokin hiányzó aknafedlap igencsak meghaladja az illetékesek ingerküszöbét...."
Mellette volt egy kis kátyú azt megcsinálták, viszont onnan a Riminyáki felé csináltak egy nagy kivágást kb 2x2m-est. Sikerült nekik ugy megjelőlni hogy a kivágás közepén felállítottak egy sötétnaracssárga karót, sötétben mire észre vettem már majdnem benne voltam a gödörben.
Bár messzemenően nem értek vele egyet de a logikájukat értem. Az egész utca aszfaltozására nincs pénz (biztosan másra kellett), viszont a meredek szakaszra leterített kőpor a forgalomtól hullámos, kátyús lett, az eső meg lemossa a "gödörbe". Így hát csak a meredek szakasz aszfaltozását imitálják, ahol majdnem vízszintes, ott jó lesz nekünk a kőpor is... :( Úgy tűnik hasonló akció készülődik a Murányi utca Tárnokira való becsatlakozásánál, legalábbis kaparásztak ott valamit...
A Tárnokin hiányzó aknafedlap igencsak meghaladja az illetékesek ingerküszöbét....