Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
ma volt nalam Gokartos es ha jol emlekszem teged emlitett hogy voltal nala multkoriba es mondtad neki tudsz a szomszedodba vagy közeledbe Agrostroj M6-ost. Amennyiben igy van megkernelek megnezned a gepet tüzetesen, milyen motor? eredeti disel, üzemkepes, mit kell javitani, mi van hozza? Valamint mennyibe fajna?
Legyszi ha tudnal jo lenne par foto is, ugy kukucskald minha neked kene:-DDD
Amennyiben sikerül megnezni akkor a mailom nyilvanos, de ha nembirod kinyitni jelezd aztan ideirom.
Elöreis köszönöm faradozasod, ha lessz belöle valami akkor gokartossal elmegyünk aztan meg is latogatunk es lerendezzük a dolgot.
Mint írtam is lehetőség szerint EGYBEN szeretném eladni a cuccot sem posta,futár, stb stb nem vonz ! :-) Max kétfelé veszem a dolgot a két gépre de a személyes talákozóhoz megnézéshez
Szerbusz, Igen szeretnék rá világítást, 6 vagy 12voltos a pannónia? Rendben van, mihelyst bekerül a motor meg is csinálom ezt ahogy mondtad, nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz lényegében.
Ha sikerült összekötnöd a 2-es -középső -kivezetést a nyomogomb egyik polusával, akkor a nyomógomb másik polusát egy darab vezetékkel testeld le, azaz bárhová fémhez csavarozd oda. Ha a nyomogombot megnyomod akkor a járó motornak meg kell állni. / azt azért tételezzük fel, hogy az álló részben levő vezetékek jól vannak bekötve /Az, hogy nincs világító tekercs, csakk akkor lesz gond, ha világítást is szeretnél a gépdere barkácsolni. Da javaslom, hogy indítsd el a géped, majd egy csavarhúzóval, vagy egy darab vezetékkel a középső kivezetést testeld le és a gép meg áll. /jó esetben/ Ettől részletesebben nem tudom leírni.
Mind1 nem baj ha más nemlessz akkor majd vesz a barátom rá új vasakat!Voltam ma a Méh telepen,ne tudd meg mennyi MG gép cucc van!Nemrégibe vághattak szét egy V8-vagy V12-es Caterpilar motoros kombájnt!Beszéltem nemrég egy nagy Rába tulajjal aki egy 7késes 3méter szëles altalaj lazítót húz a Rábával 65cm mélyen!Szántott most vagy 1,5-2hete vastagon szervestrágyázott talajt egy IH Komondor 6fejes ekével 40cm mélyen!Itt látszódik meg hogy hol az erő!Mi Magyarok csak tudtunk valamit!
Aham értem, és az nem baj ha nekem nincs benn a világító tekercs? Szóval a /2/ es csatlakozóra kötök egy vezetéket, meg egy sima nyomógomb, a kapcsoló után hova kössem a vezetéket?
Mint ahogy az előttem szólók is írták, súly kell a gépre. Ha van lehetőséged nézz meg egy Terrát és tudni fogod miről beszélünk. Keréksúly, orrsúly. Valóban komoly a géped lehet a márkanév alapján, kizárt, hogy ne lehessen vele szántani. Szerintem amit felszereltél kerekeket az eredeti helyett egy kicsit kissebb a kelleténél, így került minden lejjebb. Én visszacserélném az eredeti kerekekre, gondolom az traktor mintás. Ha nem az akkor probléma. Azért jó lett volna egy kép a gépről. Látható lenne, hogy az eke felfogatás gyári e vagy esetleg barkácsolt és természetesen azt is, hogy a beállítása megfelelő e. Ne érts félre nem a szaktudásod kritizálom, de mint hiba lehetőséget említem. Még ne add fel, tuti kapsz segítséget, ötleteket, de egy pár videót is megnézhetsz ezzel kapcsolatosan és biztosan látsz használható ötletet.