Szóval te itt leskelődsz, és alig várod, hogy valaki nemnagyítható képet tegyen fel, hogy lecsaphass rá:-)))
Ha akad rajtam és Lalán kivül még egy topicos, aki az általad javasolt módszerrel tesz fel képet (én közben tovább kísérletezem - hehe), akkor írd meg, hová küldjem a sört:-))
Képzeld, nem is vettem észre azonnal, hogy a felső kabóca képet te csináltad. Azon rágódtam, hogy miért Pardon!
A 2. és 3. képet azért tettem fel, mert benne megtekinthető , hogy hogyan állítottam be az irfanview-t azért, hogy a 3000x2000 pixeles felbontású képet 500 kilobájt körüli fájlméretben tudjam menteni RIOT-tal úgy , hogy az irfanview-val ujra megnyitott mentést 99%-ra nagyítva még nem láttam szemet szúró pixelesedést, de 109%-on már felfedezni véltem. Tehát optimális tömörítést sikerült elérni a 3000x2000 pixeles képen. Ennél nagyobb felbontást ehát nem érdemes erőltetni, ez kb. a plafon és kisebb felbontásnál már nyilván könnyebben űködik a dolog és jobb a minőség és a mentésnél be lehet pipálni esetleg egyéb finomságokat is ha kisebb a felbontás.
Tedd már fel légyszives a CBNora-nak tetsző megoldáshoz alkalmazott módszered leírását, mert utána én is azt alkalmaznám a továbbiakban.
De a pixelesedést ugye a PC-n tárolt képeken nézted?
Mert amiket ide feltettél, nem könnyű különbséget látni a 2. és 3. kép között.
Csak halkan jegyzem meg(talán tudod), hogy a RIOT nem maximális méretet készít, hanem a megadottat. Ez azért érdekes, mert előfordul, hogy 1080 magasra butítva egy képet, RIOT nélkül is lemegy mondjuk 300 kB-ra. De ha alkalmazom a RIOTot, akkor a megadott 500 kB-ra készíti el (igaz, felajánlja a pixelcsökkentést, de azt nem kötelező elfogadni).
Kipróbálom már egyszer, hogy látok-e különbséget a két kép között. Mondjuk előveszek egy 4000×2248 pixeles 4,3 MB képet.