Sziasztok,már egy jó ideje gyüröm a Primastarom a problémáim egy része ahogy nézem általános.
2200 nál kezd el húzni a kocsi(kulung rugó basztatása,montosan mit is csináljak vele ütögessem meg?)
Néha kivillan az izzítás (ful dzsuvás az aksim ma megtisztítom)
Ami legjobban idegesít az az imó.Égve marad a piros lámpa és csak izzít.
Miért csinálja mi a baja?mennyire általános?Van e rá esetleg valami recept?Eddig egyszer-kétszer csinálta persze most sietni kellett.Én arra gondoltam,hogy a turbnyomás szabályzóm kicsit kókányul lett bekötve(5 kábe helyett csak 3 van bekötve(ez egy 1.9 80-as),hogy az zavarhat be.mert egszer azt mozgattam meg és beindult,bár lehet semmi köze.Köszi
Köszi, így gondoltam én is csak vártam hogy valami kiindulási pontom legyen hogy mi lehet a baj. Nem olyan régen volt benne cserélve a turbonyomásszabályzó....majd megírom mi lett a sorsa.
Elég régóta olvasgatom a forumot, mert én is vivaro tulaj vagyok. Sok hasznos dolgot megtanultam s már gyakorlatban is alkalmaztam. Viszont most komoly problémám akadt, ezért regisztráltam én is.
A hibajelző kód nem olyan rég elkezdettt bekapcsolni mikor megemelkedett a fordulatszám és érezhetöen nagyobb lett a fogyasztása az autónak. Most mikor kijöttem újra svájcba vele akkor meg el is kezdett füstölni rendesen. Leraktam az autót hogy majd ha haza megyek vele akkor elviszem szervizbe és kb két hét után ujra beinditottam, de sajnos most már menni sem akar. Elindul s mintha lefulladna, meg is áll. Egy barátomnak volt hasonló problémája , s ott a részecskeszürő volta hibás, kipucolták, s rendbe is jött. Pedig csak 9600 km volt az autójában. Nekem meg 360 000 km... Várom a tanácsokat, hogy mit lehet vele tenni. Mindenféleképpen szeretném szervizbe vitetni csak nem itt kint svájcban.
Megvan a bibi"! Ugye ami hibát produkált a gépezet: fordulatszámjelző lebeg, immo piros lámpa nem alszik el, nem indítható ( közben rájöttem, ha az aksinál lévő kábel köteget mozgatom, elalszik a lámpa), nem pörög ki, megtorpan, előzni, gyorsítani nem ajánlott vele, mintha leszabályozna! Nos ezeket a hibákat említettem egy másik villamossági szerelőnek, aki átbogarászta, és rálelt a hiba okára! A kormány alatt lévő kis egység, ami összeköttetésben van a vezérlő egységgel, az abban lévő nagyon parányi lábakat át-újra forrasztotta, kontaktsprayvel befújta, és csodák csodája, tökéletes a masina. Hozzáteszem, mindezt 5 ezer forintért, ami túlzottan is korrekt ár, ismerve a szervizek, és egyed uralkodó villamossági szerelők óra díjait. A lényeg, az autó jó, találtam egy kiváló, lelkiismeretes szerelőt, akinek nem az az első reakciója, hogy csere ez és ez, hanem megoldja, megjavítja. Csak megjegyzésképpen, a jobb oldali ablakomat sem tudtam lehúzni, márkaszervízben azt mondták 45 ezer forint, a szakember a nem szétszedhető kapcsolót szétszedte, és megjavította, mindezt grátisz az 5 ezer forintba. Talán segítek, hasonló hibával küszködő Vivarósnak, szerelőnek, hogy leírtam az esetem! Minden jót, űdv
Leszedtük a ventilátorház alatti burkolást, ami takarja a zsalumozgató kis motort. Ez a motor adta ezt a zavaró hangot. Valamiért állandóan működni akart és gondolom a műanyag fogaskerekei átugrottak.
Ideiglenes megoldásként lehúztuk a kis csatlakozót.
A burkolat mélyedésében víz állt, amit nem értek honnan került oda.