Keresés

Részletes keresés

RJancsi Creative Commons License 2013.06.12 0 0 12452

Ha csak aludni jársz Érdre, akkor egész elviselhető, kivéve a közlekedést (azaz tömegközlekedés nincs, meg jó utak sem). Reggelente dugók Pest felé, mert indul az ingázók serege.

Ha szórakozni akarsz (és nem oldod meg a szomszédokkal), akkor irány a főváros. Merthogy mozi, színház sincs.

A telekárak tényleg olcsóbbak a pestinél, cserébe egy vagyont fizethetsz ingatlanadóra, vízre, szemétszállításra stb.

Sportolási lehetőség a kocogás/futás, mert ugyan van egy sportcsarnokunk (lassan 10 éve), de senki sem tudja mikor lesz megnyitva, ha egyáltalán....

Jól gondold meg, mit vársz leendő lakóhelyedtől! Én is Budáról (a Rózsadombról!!!) költöztem ki Érdre, és az itteni körülmények ellenére eszem ágába sem lenne visszaköltözni. De lehet, hogy csak mazohista vagyok :)

Előzmény: sámuel (12451)
sámuel Creative Commons License 2013.06.11 0 0 12451

Sziasztok, 

off leszek (talán azért nem teljesen), előre is elnézést, de úgy látom, ebben az érdi topikban van az élet igazán.

Fontolgatom a Bp.ről agglomerációba való költözést. A települések szemrevételezése során Érd felső-parkvárosi része nagyon megtetszett. Az eladó ingatlanokat nézegetve azt látom, hogy a településen az ingatlan árak a bp-i agglomerációhoz képest is jelentősen alacsonyabbak. Ez szerintetek mivel magyarázható? Volna valami olyan hátulütője a településnek, amit én még nem látok? Közlekedés? Iskolák/óvodák? Lakóközösség? Egyéb infrastruktúra? (Azt láttam, hogy azon a részen most csatornáznak és aszfaltoznak, de azt várnám, hogy ezen a ponton az már megjelenik a magasabb árakban.)

Előre is köszi a válaszokat!

Ladyb Creative Commons License 2013.06.10 0 0 12450

Az Emma utcában, a központban zajló csatornaépítés szervezése és kommunikációja khm hagy kívánnivalót maga után. Másfél hónapja össze-vissza furkálnak, van, hogy hetekre eltűnnek, aztán felbukkannak és parkoló autókat szorítanak be. Ma pl. a páromét. Semmi kommunikáció, semmi tájékoztatás, egy tábla a helyszínen, egy elkerítés, hogy "figyelj köcsög autós, ide ne parkolj, mert holnap itt fúrunk".

Szerettem itt lakni, remek lakásunk van, kinőttük, 1 hónap múlva költözünk Bp-re, hát, könnyűvé teszi Érd MJV a búcsút. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.09 0 0 12449

Már éppen ideje volt.

A megoldásra váró egyik út a Szovátai, ugyanis hónapok óta nem sikerül normális állapotot kialakítani.

Folyamatosan süllyed meg a bekötéseknél és máshol is.

Akad olyan, ami jó pár hete nincs vissza aszfaltozva....lásd Egervári utcánál.

Elszomorító, hogy a mellékutcákban ismét a murváé a főszerep..................

Előzmény: nagydajab (12448)
nagydajab Creative Commons License 2013.06.07 0 0 12448

Akkor én az egész autos társadalomtól kivül állok, vagyis a negyedik harmadban tartozok mert én megyek, na jó csak döcögök XD 16-os kerekeim vannak de néhol ezzel sem könnyű haladni.

Viszont jó hír végre csinálják a Tárnokit a Riminyáki -Szent István közt.

Előzmény: Badora04 (12447)
Badora04 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 12447

Az érdi forgalomszabályozást elrendezte már a csatorna építés, és az egymás után érkező felhőszakadások sora.

Innetől kezdve már nincs forgalom, tehát nincs mit szabályozni.

Az autók egyharmada már tengelytörést kapott , másik harmada ott vesztegel a kátyúban, a harmadik hamad meg otthon áll a garázsban mert az előző kettőtől nem tud kimenni.  :) ( ezt itt a humor helye bár elég fekete...)

ÖregMackó Creative Commons License 2013.06.06 0 0 12446
Azért van ilyen csend, mert minden rendbe jōtt Érden? De jó!
riminyák Creative Commons License 2013.05.24 0 0 12445

Hozzám is becsöngetett. Elhajtottam, nehéz volt! Nem akarta megérteni nem kérem. Mondtam ismerem a hasonló eseteket, nem kérek belőle! Homályos árakról beszélt. ( nem politizálok, de ismerős máshonnét is a módszer, azokat is nehét elhajtani!)

Előzmény: esbjoern (12443)
bugadoktor Creative Commons License 2013.05.24 0 0 12444

Felénk is jártak, ahol elfogadták a jelentkezést (15 ezerért) ott, mire végeztek 85 lett a vége, mert közben "módosítottak" a fizetési feltételeken. Elzavarni ekkor, már nem lehet őket.

Előzmény: esbjoern (12443)
esbjoern Creative Commons License 2013.05.24 0 0 12443

Sziasztok!

Egy kicsit talán off, de nem tudom, hol máshol tehetném fel a kérdést. Ismertek olyan esetet Érden, hogy egy mikróbusszal közlekedő roma srác becsönget azzal a dumával, hogy van nála 2 méternyi vadiúj ereszcsatorna és megjavítaná a ház ereszét 13 ezerért?! Épp az imént történt ez meg velem, alig bírtam lerázni.

Egy bordó VW Transporterrel jár másodmagával, rendszám: LSF-564. Az utcában sok hasonló ház van, mint az enyém, de azokba nem csöngetett be.

Ezt hívják terepszemlének? Kezdjek el félni?

RJancsi Creative Commons License 2013.05.19 0 0 12442

Van, aki a murvának sem.... A tegnap előtti zápor járdára mosott némi földet. Az egyik "bölcs" lakó természetesen nem az eredeti helyére (padka, kert) lapátolta vissza, hanem egyszerűen az alig egy hete frissen hengerelt (és most még járható) útra. Gratulálok! Az ilyen tényleg nem érdemel rendes utat.

Előzmény: Badora04 (12441)
Badora04 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 12441

Én már a mart aszfaltnak is tudnék örülni.

Nem tudom hová süllyedek még...   :)

Előzmény: ÖregMackó (12439)
mennyország Creative Commons License 2013.05.17 0 0 12440

Remélem ezen az oldalon is lesz aszfalt.

Miért nem lehet előre tudni, hogy melyik utakra kerül majd aszfalt?

Előzmény: ÖregMackó (12439)
ÖregMackó Creative Commons License 2013.05.16 0 0 12439

Voltam "odaát" a felső parkvárosban, ott már találkozta egész jó rendezett utcákkal. Az Asztalos, Ács, Földmunkás, Bádogos környék már egészen városias. És kemény aszfalt van nem mart....

Előzmény: mennyország (12436)
ÖregMackó Creative Commons License 2013.05.16 0 0 12438

Sziasztok!

Újabb fejezet a gyerek elesése kapcsán.

Beszélt a Duna Aszfalttal a feleségem, azt mondták nem tudnak róla, de a főnök kicsit később lesz, rövidesen visszahívják, de még eddig semmi. Viszont az utcát meg leszórták murvával és porral. Így most még jobban csúszik, még jobban porzik és eső után még izgalmasabb lesz.

Ezek azt hiszik, hogy a murvával mindent el lehet tüntetni? Én alig tudok lassan felmenni az emelkedőn mert kipörög a kerék. Viszont a gödrök miatt meg ha sietek elharapom a nyelvem.

Tényleg ki kéne osztani már néhány rosszpontot mindenkinek, akinek felelőssége van az ügyben.

ÖregMackó

RJancsi Creative Commons License 2013.05.15 0 0 12437

Pl. sétálj el a Kéknyelű utcába. De siess, hogy még az első kiadósabb eső előtt megnézd, mert utána már nem lesz mit. :-S

Sajnos komolyan vették, hogy a csatornázási előtti állapotot állítják vissza. "Hagyományos" kőporos hengerelt megoldás, a csapadékvíz elvezetésének legkisebb igénye nélkül. Pár eső után a kőpor a sehonna-sehová vezető árokdarabokban fog landoloni mint megszoktuk. Vízelvezetés/szikkasztás nélkül meg először csak tócsák utána meg kátyúk jelennek meg az ásónyomnyi mély hosszirányú kimosások között. :(

Előzmény: mennyország (12436)
mennyország Creative Commons License 2013.05.15 0 0 12436

Az Érdi újságban az van, hogy 680 utat kell helyreállítani, ebből 200 már elkészült.

Biztos van ilyen, de én még egy ilyen elkészült utat sem láttam itt Érden.

Érdrisk Creative Commons License 2013.05.14 0 0 12435

Biztosítási oldalról megközelítve a kérdést, én is a kivitelezőhöz fordulnék kártérítésért, hiszen annak biztosan van felelősségbiztosítása, ( EU minkák esetén ez alapkövetelmény ), a kárt is az ő hanyag munkájuk okozta. A felelősségbiztosításuk terhére viszonylag gyorsan rendezhető a vagyoni és a nem vagyoni kár.

Előzmény: Badora04 (12434)
Badora04 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 12434

Nem vagyok jogász, de szerintem ez bizony sunyi csúsztatás.

A lakóterületen lévő utcák állapotáért, annak veszéylmentesítésért a önkormányzat felelős.

Az, hogy ő kivel köt szerződést, végezteti el a munkát, az az ő felelősége, amely nem mentesíti az eredendő felelőség alól.

Tehát az okozott kárért álljon helyt az Önkormányzat, és utánna úgy vitatkozik meg hárít tovább a szerződött partnereire, ahogy akar.

Esetleg egy jogász hogy látja a kérdést?

Sztem a választók az önkormáyzattal kötöttek választáskor szerződést, nem az így vagy úgy kiválasztott kivitelezőkkel.

Előzmény: ÖregMackó (12433)
ÖregMackó Creative Commons License 2013.05.13 0 0 12433

Sziasztok!

Hozzánk a Mecseki utcába a Bihari utcából lehet bejutni, ha az ember busszal érkezik. Ez az utca tökéletesen olyan mint a hold. Összefüggő aszfalt volt rajta a munkák előtt, most minden néhány méterenként keresztbe méteres hiányok ami porral, murvával, földdel vannak kitöltve ami rettenetesen csúszik. Mivel jelentős meredekségű lejtő és emelkedő található gyalogosan szinte életveszély a közlekedés rajta. Május 9.-én a lányom elcsűszott, az egyik gödörben elesett és lenyúzta a térdét és a bokáját. A nadrágja szétszakadt, nemrég vette 15 ezerért. Írtunk a jegyzőnek levelet megemlítve, hogy felelőséggel tartoznak ők is a jelenlegi állapotokért, de kérve, közölje kihez fordulhatunk kártérítésért.

A levelünket kapásból továbbította a csatornázási társaságnak, akiktől egy udvarias levelet kaptunk melyben ígérik, hogy a kivitelezővel közlik a balesetet és rövid időn belül érdemi választ is kapunk az esetlees útjavításról. Kártérítésért viszont forduljunk közvetlen a területen dolgozó kivitelezőhö, a Duna Aszfalt Kft.-hez tőlük kérve kártérítést mivel a balesetet az út balesetveszélyes, közlekedésre alkalmatlan volta okozta.

Holnap lesz a napja, hogy megpróbáljuk elindítani a dolgot majd referálok mi az alakulása a kártérítésnek... 

ÖregMackó

Csináltam képeket a pocsék utcáról de nem fárasztalak benneteket, olyan mint szinte mindegyik munkálatokon átesett Érdi mellékutca.

gysevic Creative Commons License 2013.05.13 0 0 12432

" Közel egy éve fektették le a csatornát, és az utca azóta sincs helyreállítva.

Egy hatalmas hazugság volt, az, hogy 4 hónap után útjavítások lesznek. "

A közvetlen környékemen ezt nagyon jól példázza a kanári utca aszfaltos része - amit anno a MÁV VVF telep miatt csináltak meg. A cső már rég lent van,de egy hatalmas sóderhalmaz az egész,az eredeti aszfaltnak szinte nyoma sincs,pedig csak egy csíkot vágtak az út közepén(tavaly ősszel épült a csatorna,de máig nem sikerült visszaaszfaltozni).

Ezzel szemben a Pacsirta utcát - a Fehérvári út - Fácán köz közötti részre gondolok - gyönyörűen újraaszfaltozták(szintén tavaly épült a csatorna). Ennyit számítana egy vacak tornaterem?

A saját utcánkról még nem nyilatkoznék,még csak kb egy hónapja végeztek,de eddig még nem szarabb,mint a csatornázás előtt volt. Nem akarom - és nem is tisztem - védeni a kivitelezőt,de nagyon sok ismerősöm mondt,hogy eddig errefelé találkozott a legnormálisabb,legrugalmasabb csapattal és a munkák befejezése után a leginkább elfogadható minőségű utakkal. (A fentebb említett utcákon ugyanaz a kivitelező dolgozott.)

Előzmény: Törölt nick (12430)
bugadoktor Creative Commons License 2013.05.13 0 0 12431

Nem a megnyugtatásod miatt, de Érdligeten a Tállya és a Topoly utcák sarkán, a templom, az óvoda, és az emlékművel szemben, a csatornafedél alatt van egy kb. 2-3 m3-es üreg már három éve.

Annyit tettek, hogy a fedőlapra kihelyeztek egy csíkos oszlopot. Bármikor beszakadhat, és akkor ki lesz a felelős?

A képviselőinket (A.A. és K.T.) sem érdekli a dolog.

Előzmény: Törölt nick (12430)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.13 0 0 12430

Egy csöppet sem érdekli őket, hogy a lakosság issza meg a levét ennek az egész ocsmányságnak, ami ebben a mocsokban folyik.

Közel egy éve fektették le a csatornát, és az utca azóta sincs helyreállítva.

Egy hatalmas hazugság volt, az, hogy 4 hónap után útjavítások lesznek.

Virágzó kertváros......egy nagy fenét!!!!

Kosz...por....sár....kátyú....gaz.....gödör....beszakadt utak....kintfelejtett útjelző táblák....

kidőlt, megrongált utcanév táblák.....szemét.....s sorolhatnánk:(

Sajnos itt ez dominál:(:(:(

Előzmény: Badora04 (12429)
Badora04 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 12429

Azt szeretném tudni vajon a plusz munkákat ki fizeti, illetve a helyi lakosok milyen bánatpénzt kapnak az okozott többlet kellemetlenségekért?

Tudom tudom ez a kérdés költői ( amelyre a költő nem vár választ, illetve nem a fenénet nem, de úgyse kap.)

Ha a polgármesteri tájékoztatókon nem csak magos lóról hírdetett ige hangoznék el , és nem csak előre megírt kérdéseket lehetne feltenni, akkor ez egy nagyon jó mércéje volna a lakosság képviseleti hatásfokának.

Így is az, csak az előjel változik!

Előzmény: Törölt nick (12428)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.10 0 0 12428

No most figyelj........

Ma kiderült, amit eddig megcsináltak vízelvezető árkot, annak nagy részét fel kell szedni, mert nem jó helyre építették.

Szerinted normálisak?:):):)

Visszatérek a csodáűs Szovátai útra.

Amit a múlt héten kijavítottak, azt ma ismét  közel 3 méter mélyen felbontották.......:):):)

Szakértelem az vaaaaaaaaaaaaaan.......

Előzmény: Badora04 (12427)
Badora04 Creative Commons License 2013.05.10 0 0 12427

Ez jó ötlet!

Turista csoportokat szervezek a megtekintésére.

Ez által a csoport tagjait  kellemes megelégedettség tölti el, miszerint náluk egy hangyalépésnyivel jobb a helyzet.

Tudod arra építve hogy pocsék-pocsék, na de van ahol még pocsékabb.....

Ez itt a humor helye lett volna. :)

Valahogy nem tudok szívből nevetni rajta.

Előzmény: Törölt nick (12426)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.09 0 0 12426

Ha szeretnél amolyan igazi káoszt látni, menj el a Szendrői utcába....:(:(:(

Ha egyáltalán be tudsz jutni oda:(:(:(

Előzmény: Badora04 (12425)
Badora04 Creative Commons License 2013.05.09 0 0 12425

Érden ilyesmi elő sem fordúlhat...

http://www.origo.hu/itthon/20130509-beszakadt-az-ut-egy-kukas-auto-alatt-vacon.html

"Egy hatméteres mély gödör keletkezett a váci Fürdő utcában, amikor egy kukás autó alatt beszakadt az aszfalt csütörtök délelőtt.

Spitz Alexandra, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a Fürdő utca 3. előtt egy kétszer két méteres, hat méter mély gödör keletkezett, de a kukás autó nem esett teljesen bele, és senki sem sérült meg."

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 12424

Kész röhej, amit  a Szovátai úton művelnek.

A múlt héten elvonult a szuper kivitelező, ma ismt feltúrták nem egy helyen...:(:(:(:(

Szánalmas ami folyik:(:(:(

gysevic Creative Commons License 2013.05.06 0 0 12423

Annyiból bosszantó,hogy a Bagoly utca végén a lámpánál már kb 2-3 éve rossz a zebránál lévő,gyalogátkelés szándékát jelezni hivatott gomb(a "déli" oldalon). Így,mivel ritkán jön autó a Bagoly utcából,szinte esélytelen szabályosan átkelni a Fehérvári úton,mert nem vált a lámpa,ha nincs autó a hurok felett,vagy ha nem nyomja meg a gombot Valaki a túloldalon...  Ez egyáltalán kihez tartozik? Önkormányzat,vagy a közútkezelő illetékes a javítás tekintetében? Ha én állnék neki megnézni a gombot,akkor biztosan "működne" a kukkolókamera és pillanatok alatt kirajzanának,hogy ugyan már mi folyik itt...(stb,stb...)

Komolyra fordítva a szót: Talán ez segíthet abban,hogy időben leterítsék az ágyazatot és mihamarabb végigmehet a vágányépítő géplánc a szakaszon. Talán egy kicsit korábban használható lesz a vasútvonal,mint augusztus eleje... (Nem elírás,rengeteg helyen olvastam már,hogy itt is jelentős csúszás várható.) Az átjárók - elvileg - június közepéig lesznek lezárva a DSE honlaja szerint.

Előzmény: skorpió45 (12421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!