Mi van a Szovátai úton az megérne egy vizsgálatot. Most látni milyen trehány munka volt az egész visszatöltés, van ott még féltégla is visszahányva csak úgy az aszfalt alatt.
Az meg hogy mi folyik az úton az meg szinte Dakar Rally. Mindenki arra megy amerre talál utat. A normálisabbja (ebből van a legkevesebb) beáll egy terelés mögé és megvárja míg elmegy a szembe forgalom és akkor indul neki. Közben az "ügyesebbek" mindenfelé kerülve földön, járdán, levegőben sietnek, nehogy valamiről elkéssenek. Ma délután pont előttem miliméterek híján majdnem sikerült egy Isten barmának jobbról megkerülnie az egyik gödröt és úgy jött visza, hogy közben a szabályosan balra kerülőnek is vissza kellett mennie a szembeforgalom miatt és nem sokon múlt, hogy felborítsák egymást. Undorító!
Ezt nem értem. A Folyondár utcának ezen a szakaszán most is közlekedik az Ürmös utcai busz. Annyi történik, ha jól értem, hogy most nem fog bekanyarodni az Iparosról, hanem elmegy a Bacsyn az Alsóerdősorig, ott kanyarodik, és a Folyondár utcán át rátér a Törökbálinti útra. Az Ürmös utcai meg nem a törökbálinti felé kanyarodik az Eper utcáról, hanem az Alsóerdősor utcán lemegy a Bajcsyra és onnan a Bem térre. Szóljatok, ha tévedek. Hogy ez miért lenne kedvező az ott lakó képviselőknek, azt nem értem.
Csak kérdezem ugye a polgármester és egyik képviselő(aki a tőszomszédja) ugye a Folyondár utcában lakik.
Ha a válasz igen,akkor azért felvetődik a kis ördigi gondolat először az alpolgi,osztán a polgi,végül a 12-ek utcái. Így könnyű majd a szűk környezetben már csak annyi lakó választót mások pénzén begyűjteni.csak ügyes agymosó propaganda kell hozzá.
A Folyondár utcának az a szakasza, ahol a forgalom megy, le van aszfaltozva. Ettől függetlenül mind az Alsóerdősor, mind a Folyondár utca elég zötyögős.
"A Törökbálinti út végleges helyreállítását szintén a Magyar Közút szabályai szerint kell végezni"
Ezek szerint a Magyar Közút a hibás. Merthogy "természetesen" a Szovátai utat is ezeknek a szabályoknak megfelelően állították helyre. Meg is lehet nézni az eredményét... Azé' meghívnám az MK képviselőjét, mi a véleménye a szabályaik betartásáról illetve be nem tartásáról/tartatásáról... Az ilyen kivitelező cégekkel szemben eljárást kéne kezdeményezni a Cégbíróságnál, hogy töröljék a tevékenységi körükből az út- és csatornaépítést és ezek minden vonzatát.
Hétfőn kezdik a Törökbálinti út csatornázási munkálatait.A Bajcsy Zs.útról a Törökbálinti útra nem lehet majd ráfordulni,Törökbálint irányába.Kerülő út az Alsóerdősor utca és a Folyondár utca lesz kijelőlve.
Van egy rossz hírem is a Törökbálinti úton közlekedő Volánbusz járatok is erre fognak járni.Ez ugyebár az Érdről Törökbálintra menő járat valamint az Ürmös úti járat.
De minek közlekedtetik a buszokat ezekbe a szük utcákba?A Folyondár utca le sincs aszfaltozva!Kamaraerdőn amikor a 41-es villamos sineit cserélték a BKV a pótlóbuszt a szük Kamaraerdei utcákba akarta közlekedtetni,de a lakók tiltakozása miatt el állt ettől!
Na akkor tegyetek rendet az elcseszett utakon nagyokos! Éppen ideje lenne nem?
A Szovátai út szó szerint életveszélyes, a szuper munkának köszönhetően.
5-ik napja vannak kihelyezve a forgalomterelő táblák, nem kis galibát okozva az ott közlekedőknek.
Sok száz méteren beszakadt, illetve megsüllyedt az út.
Meséld el főokos, mire várnak?
Porban úszik a város, mert a majom haverjaid nem urai a helyzetnek, hogy rendet teremtsenek?
Kinek a dolga lenne szerinted?
Gödör, gödör hátán, beszakadt úttestek.
Nekik ugyebár tök mindegy, nem a saját autóikkal közlekednek, mit számít milyen utak vannak ugye? Te meg kussolsz, és a szádba hamuztatsz, mert félted a pudvás állásodat!
Amúgy nem talicskázna meg harkaizna itt senki, ha nem ilyen gyomorforgatóan működnének a dolgok.
Ott leheetne jogászkodással keresgélni, hogy nem lehet rendeltetésszerűen, ill. a KRESZ-nek megfelelően használni a pályát, akinek kellene, nem teszi a dolgát.
A másik, az ön-feljelentés, intézkedési-kényszer és ez után reklamáció
A pályán lévő torlódáson nagy mértékben lehetne segíteni, ha a lejövő forgalmat tisztességesen elvezetnék. Pl. nem lenne a Bem téri lámpa előtt minden menekülő út szándékosan, de indokolatlanul lezárva értelmetlen behajtani tilos táblával. A forgalom azért nem tud lejönni mert nincs hová. Valamikor réges-régen (bilincs volt a .... ) néhányszor beálltak a rendőrök segíteni a forgalmat - amit nem csinálnak nagy szeretettel - és érdekes módon le lehetett jönni a pályáról. Kicsit hosszabb zöld, kicsit leállított felső parkvárosi forgalom és nincs dugó. De persze a szolgálunk és védünk már csak behajtásra korlátozódik közlekedésrendészetileg ugye.
ÖregMackó
Korábban bejelentettem egy feljelentési szándékot "ismeretlen tettes" ellen, amiért nap mint nap szabálysértésre és életveszélybe kényszerítnek minket a leállósávon történő araszolgatással, de mivel nem sok reményt fűztem hozzá nem tettem meg. Nem tudom gyakorlatilag végigvihető-e egy ilyen.
Ez a "problémát ismerjük", "megértését kérjük" duma arra jó, hogy az írásos, letagadhatatlan válasz bizonyítja, a felvetett probléma létezik.
A következő lépés -lehetne- az országgyűlési képviselő erre is alapozó kérdése, vagy interpellációja az illetékes miniszterhez. (Előbb informálisan is szót válthatnának.)
Persze ekkor se történik majd semmi...
No ekkor -miután kiderült senki nem volt kemény tökű/csöcsű-, jöhet a lezárás, a tv, az állampolgári/ közlekedői nyilatkozat: "mi mindenkiben csalódtunk", ill. "nem maradt más lehetőségünk"...
Az érintett képviselők: Aradszki András, Tóbiás József
Becsületükre legyen mondva, személyre szabott, és nem "konzerv" válasz érkezett. Pedig titokban azt reméltem, mivel nem az érdi talicskásokhoz tartozik, talán értelmesebb szakemeberekkel hoz össze a sors. A konklúzió: tudnak róla, de nem lesz változás. Azt éppen nem mondják ki, hogy tessék csak nyugodtan a leállósávban araszolni, de egy szabályos megoldást azért vetettek el korábban, mert akkor a külső forgalmi sávban lett volna torlódás. Tehát inkább szemet húnynak a szabálytalankodók felett, mintsem tegyenek bármit is.
Erősen gondolkodom, ha lenne néhány keményt_ _ű vagy mellű :) autóstárs, próbaképpen egyik munkanap délután kéne egy bejelentett félpályás forgalomlassítást szervezni. Hátha észbekap valamelyik döntéshozó, hogy tegyen valamit...
Érden nem tudják mi a "JÓ", akik tudják azoknak meg nem kell a "JÓ", mert az áldozattal jár. Jobb a balhéból kimaradni, jobb a langymeleg és csönben várni a csodát.
A csoda pedig nem vendég ezen a tájon!
Igénytelenség mindenütt. Közöny és nemtörődömség lépten-nyomon.
Sokkal jobb "LUDMILLÁZNI" VAGY "ORBÁNBÁNYÁZNI" mint tenni, adni és áldozni!
Hát ide vetett a sors "jópár" többreérdemes embert is, de a töbség gondolkodása az siralmas.
Agyam eldobom! Ugyan nem érdi, de közlekedés. Ma reggel hallottam a rádióban, hogy Felcsúton "kisvasutat" is építenek, ami az Alcsúti arborétumtól a gőzerővel épülő új stadionig fogja vinni a néptömegeket. Hány tényleg erre van a legnagyobb szüksége az országnak? :(