Amíg az RTL Klub vagy hasonló egy zaftos bulvár műsorában nem csinál ország-világra szóló hajcihőt, nem lesz változás.
Ha kell, csinálunk légi fotókat is a balhé fokozására.
Hivatalos jogi állásfoglalást kellene valamelyik közlekedési hatóságtól (BM?) kérni, hogy mi a teendő ha ilyenkor érkezik a pógár oda géperejjű járóművel. A leállósáv beteltével álljon a jobb sávban? Vagy hágja meg a leállósáv szabályait?
Persze "hivatalosék" megoldják, ha nagy a bálhé, hogy a fizetősség határát behúzzák pl. a törökbálinti leágazóhoz. Így töredéke autó jönne Érdig, de az itt lakók is jól megszívnák.
Nem vagyok forgalomtechnikus (sem), de épp az vetődött fel bennem (meg is írtam nekik), hogy legolcsóbban úgy lehetne áthidalni a problémát, ha az M0 (volt CORA) felhajtójától kezdődően a külső sávot végig szaggatott vonal választaná el. Így annyiban változna a helyzet, hogy nem a leállósávban, hanem egy bazi hosszú, az M0 szempontjából gyorsító-, az érdi lehajtó szerint meg lassítósávban lehetne - szabályosan - haladni. Aki az M0 felől jön Érdre, nem kéne sávot váltania. Nem egyedi eset, aki a Nagykőrösi bevásárlóközpontok felől jön Érdre, az M5 felhajtójától az M0 lehajtóig végig ugyanabban a sávban haladhat.
Ugyan nem szorosan érdi, meg itt már lerágott csont, de hátha történik valami. Az M7 érdi lehajtójánál hosszú ideje előforduló leállósávban történő araszolás megoldásával kapcsolatban írtam egy levelet az ÁAK Zrt.-nek. Csatoltam egy videót is, ahol egyidőben több mint 50 autó látható (beleértve a Volánbusz menetrendszerinti járatát is) a leállósávban araszolva. Érdeklődéssel várom válaszukat! Ha érdemesnek találom, meg fogom osztani a tisztelt topictársakkal.
Ennek ellenére a városvezetés az ezzel kapcsolatban beszedett pénzt sem fordítja az áldatlan állapotok felszámolására.
Ezért követeljük, hogy a közlekedéshez, járműveinkhez kapcsolódó adóforintjankat kötelezően, hatékonyan és ellenőrizhetően fordítsák útjaink karbantartására, új utak építésére, a lakosság ezzel kapcsolatos tevékenységének támogatására!
A röhej az, hogy semmit, de semmit sem tudunk ez ellen tenni.
Na bumm, majd nem szavazunk rá.Érdekli is őt, lóf@szt, el se fog indulni, öreg korára biztos megszedte magát, még az unokái sem fognak éhezni.
Egy csatorna mélyedésbe egészen lassan mentem bele és a spoiler elrepedt.
És nem volt nálam fényképezőgép és senki sem látta.Cserélhetem a saját pénzemen.Minden tankolásnál írom a fogyasztást, 3 literrel többet eszik a folyamatos egyesben haladás miatt.És mások is így lehetnek a mellékutcákban természetesen.
Hallottad mit mondott a nagyokos polgármesterünk: Tisztában volt azzal, hogy problémák lesznek a lefektetett csatornákkal, de a fő cél az volt, minél több csövet fektessenek le. Azaz, maximálisan átlátta azt, hogy a lakosságissza meg a levét. Köszönjük!!!
Szerinted, ha lemond jobb lesz itt? Nem fog lemondani...bolond is lenne.
A legtöbb politikus a saját és a bratyik érdekeit tartja szem előtt, a hatalomnak él és tesz arra, hogy a polgárnak mi a jó.
Sok emberből únszimpátiát váltott ki ez az ember és közeli kollégái a hallottak alapján......sőt!
Évekig problémák lesznek azon részeken, ahol csatornát telepítettek hidd el nekem.
Szerinted érdekli őket? Egy nagy túrót!
Egy nagy hazugság volt az, hogy 4 hónap konszolidációs idő után helyreállítják az elcseszett utakat.
Közel 50.000 ft-ot fizettem ki futómű felújításra:(:(
Télen a sár, dagonya, gödrök, kátyúk, beszakadt, eltakarítatlan utak.....stb.
Egy önmagára valamit is adó embernek ( TMA ) ilyen esetben le kellene mondania, mivel ő ül azon a poszton legfelül, aki felelős a csatornázás során elkövetett baromságokért. Hónapokig teljesen feleslegesen helyre nem állított árkok, kitalált 4 hónapos konszolidáció ( tömörödés), amit egy vibrátor fél óra alatt meg tudna csinálni, megrongálódott gépkocsik százai, tönkrement autógumik,stb.
Tudomásul kellett volna venni, hogy egy ekkora munkát nem lehet egyszerre megcsinálni egy ekkora városban, ezt szakaszonként kellett volna, még ha az EU-s pénz egy része el is veszik ( ami nem biztos).
Ez egy 4-5 éves meló lehetett volna és a java még csak most jön, majd ha ráköt a több száz tulajdonos és csak akkor derül ki, hogy hány száz méter szakaszon kell visszabontani, mert ez a 10 méterenként kiásott és lefektetett technológia rengeteg hiba lehetőséget rejt magában. Ezek csak üzemelés közben fognak kiderülni. Akkor viszont majd megemelik a csat.díjat, mert nem fedezi a rengeteg karbantartásnak nevezett munkát, valójában a rossz kivitelezés helyrehozatalát.
Olvasva az út anomáliákat. Bár nem politikai topic,de kikívánkozik belőllem. Ilyenkor tessen eszébe jutni,aki elment szavazni és rájuk és aki otthon gubbasztott és azzal szintén rájuk, hogy 2010-ben ezt választották,így aztán most ne tessenek sírni. tetszettek volna gondolkodni. ja,hogy az meg fájdalmas dolog, hát most akkor ne fájjon a rossz út.
Ha majd ezért büntetni akarják ezeket akkor jövőre lehet,majd lesz lehetőség. Bár ezek addigra zsíros mellékszereplőként betöltött felelősségmentes állásokban fognak lavírozni. Így aztán nem lehet majd számonkérni senkit.
Kérdésedre válaszolva, ide másolom azt a hozzászólásomat, amit tegnap írtam az Érdiek klubja fórumon:
Kommentár nélkül!
2012.november 28-án írtam egy e-mailt, Simó Károly úrnak, amelyben közreműködését kértem a Sárd utca, csatornázási munkálatok utáni, helyreállításában.
Megjegyeztem, hogy 6 – 7 hónap úgy telt el, az ott végzett csatornafektetés óta, hogy semminemű munkálat nem történt, tehát az ígért 4 hónap tömörödési (?) idő is bőven elmúlt.
Nos, lássunk csodát, ma, 2013.április 11-én kaptam választ, az ügyfélszolgálati asszisztenstől, amit idézek:
„Köszönjük megkeresését!
Bejelentésére a szóban forgó terület kivitelezőjétől az alábbi választ kaptuk:
„Folyamatosan karbantartják. Idén őszig a végleges helyreállítás keretében pedig elkészül.”
Reméljük, hogy a probléma megoldása megelégedésére szolgál!”
Az már szóra sem érdemes, hogy több mint 4 hónap kellett a válaszadásra, de mit mondjak arra, hogy az utolsó földmunkák után, kb. 18 hónappal fog megtörténni a helyreállítás.
Aki kicsit is ismerős a környéken, tudja, hogy fontos gyűjtőútról van szó, jelentős forgalom mellett.
Ennyit, a sokszor hangoztatott rugalmas, az érdi polgárok érdekeit messzemenően szem előtt tartó elnökhelyettesről!
Lehet, hogy nem egy dologról beszélünk, de Én meg akartam keresni a Meggyesek oldalán,illetve a Civil Érdek Fb. oldalán ezt a bizonyos petíciót,de valahogy nem igazán találtam. Mondanál közelebbit, hogy hol is keressem pontosan.
Köszi.
Amúgy meg nem értem, hogy miért kapacitálsz, hogy hajrá kezdjek neki. Van itt éppen elég magát ellenzákinek tartó szerveződés és jön a 2014-es választás,akár egy kampány fogásnak is megtehetnék, ha lenne bennük kurázsi. Mármint a gyakorlatban papíros aláírósdit. Arra jobban emlékeznének a vén nyanyák és az öreg alkeszok is,de az internettes aláíráshoz fingjuk sincs. Mert ezekből a vénekből van a legtöbb és azok szavazzák be az ember fiát képviselőnek, ha szépen énekel a fülükbe és elég hangosan.
Ami bosszantó! Az elkerülő utak szinte járatatlanok, jórészük nem a mostani csatornázás miatt. A csatorna régi, az út pocsék, azért mert sokhelyen aszfalt volt az istenadta, ez viszont éles peremü mély gödröket eredményez, gödröket amely sürün egymás mellett sorakoznak!
Kicsit nagyobb figyelmet!
Megkérdezem ismét, a közterület fenntartó mit csinál? Lehet csatorna zutáni javításokat, akkor meg mit csinál a csatornát készítő amelyik köteles (lenne) helyreállítani?
Hogy is van ez? Ki fizet, kinek miért stb...szerződések, ellenőrzés...a többit már nem is kérdezem!
Kicsit pontosítok,de nem baxtatásból. Ezt a szolisok csinálják, azt mondta a megyesekhez közel álló valaki.
Azért egy papír alapú aláírás gyűjtés is kellene,mert olyan,aki még a TV távkapcsolóhoz is analfabéta,az ez meg sem érti és nem is tudja,hogy van ilyen. Mindenki elhiheti, hogy sokan vannak ilyenek. A település lakosságának legalább az 1/4 része.Én nem hidtem el,de sajna ez a helyzet.
Nos ezért kellene olyan igazán ide szerveződött papíros petíciós aláírás gyűjtés.De mondjuk abban valami kitételt is bele kébne foglalni,mert csak,hogy követeljük,meg kérjük. Hát arra biza a nagyúr és a segédje csak annyit tesz megrándítja a vállát és azt mondja, hogy követeljék,meg kérjék és .......azt lehet. Ha azonban a papír alapú az idősek,meg az Érdre csak aludni járó itt lakók kezébe is bele lesz nyomva és aláírásukat is adják azon, na arra majd 2014-ben is ha újra felemlegetésre kerül a dolog emlékezni fognak. Ja és a petícióban aha nem teljesítik,akkor......kitételt is bele kell tenni,mert úgy komolyan is veszik ha sok ezren aláírjuk.
Ez már kényszer is lehet. ha kell a saját magunk érdekében zsarolás is.Már minden eszközt meg kell ragadni,az életünkért, a gyerekeinkért, a vagyonunkért.
Ha azonban a többség még mindíg csak tárgyalgat,akkor a nagyok addig a zsebüket tömik gátlástalanúl és amikor elköszönnek és csak az üres kincstárat hagyják,akkor vakarhatja majd a fejét a nép és döbben rá majd,hogy újra a saját zsebébe kell nyúlni, azok akik meg a kincstárat kiürítették röhögnek a markukba és azt fogják nyomni, hogy ti akartátok, hogy félre álljunk, tessék most tiétek a pálya.
Na itt látható egy fórumozó aki nem csak szájával ötletel, hanem le is tett valamit írásos formában.
Azonban ez csak akkor ér valamit, ha egy törvényesített gyakorlatban is megvalósítható kézzel személyek által sk. (érdi írni tudók által X jelzéssel is szignálható) aláírandó aláírásgyűjtő ívvé alakul át és úgy,mint a helyi megélhetési képviselők gyűjteni megy pár ember fizikálisan
Gondolom hasonlóan,mint a helyi 13-nak nekik sem kell majd az aláírásgyűjtés idejére közterületfoglalási engedély és természetesen a helyhasználat is ingyenes lesz.
Ennek ellenére a városvezetés az ezzel kapcsolatban beszedett pénzt sem fordítja az áldatlan állapotok felszámolására.
Ezért követeljük, hogy a közlekedéshez, járműveinkhez kapcsolódó adóforintjankat kötelezően, hatékonyan és ellenőrizhetően fordítsák útjaink karbantartására, új utak építésére, a lakosság ezzel kapcsolatos tevékenységének támogatására!
én nem foglak meggyőzni,mert valószínűleg sem kosztpénzt nem kell beosztanod,és a csekkeket sem igen neked kell feladnod a postán, illetve a gyereket sem te cügölöd a kezedben a sáros utcán.
Mondcsak tán nem a seggg szomszédja vagy véletlenűl,mert akkor értem, hogy meg kell győzzelek a választás fontosságáról.
Én nem akarok,sőtt egyáltalán szándékom sincs az önkormányzat hatalmaskodása közelébe sem kerülni,mert véleményem szerint nem fotográfus meg fogtechnikus-teniszedző stb. szakmai múlttal rendelkező egyéneknek kéne itt irányítani, hanem az azt tanult szakembereknek,akik nem bosszúból és mértéktelen haszonszerzésből kiindúlva teszik a dolgukat.
Ha meg sérti azt a mimóza lelkedet az, hogy leparasztozom a sok lapító kibicet, hát akkor azt mondom csak azt kapja vissza az elkeseredett szenvedőtől,amit 2010 őszén adott.
Szóval ha van eszed és gondolkodni is tudsz akkor nem igen hiszem, hogy meg kell győzzelek, ha meg nincs akkor kár minden szóért,nem foglak babusgatni. Minden tisztességes magyar embernek tudonia kell a kötelességét magadért és magyar embertársaidért, ha nem akkor nem való ebbe az országba.
Kedves ügyefogyottérdi! Ezzel a stilussal csak azt éred el, hogy aki ingadozó és kétségeket táplál az egész választás iránt, legfőként a választás utáni következményekről van rossz emléke, Téged olvasva hányingert is kap és lekapcsolja még a számitógépet is. Nem szeretném ha a hozzád hasonlók kapnának egy kicsike hatalmat is az önkormányzatban. Ne gorombáskodj és ironizálj, hanem győzzél meg arról hogy érdemes elmenni. Főleg az "érdi parasztokat"